Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Να δανειστώ για τακτοποίηση αυθαιρέτου;

Πήρα νέα παράταση για να τακτοποιήσω το αυθαίρετό μου. Θα έχω όμως ως τότε – στις 31 Ιανουαρίου 2013 – το ποσό που απαιτείται αφού στο μεταξύ, οι υποχρεώσεις μου συσσωρεύονται με ταχύτατο ρυθμό; Και η ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας πρέπει κάποτε να τελειώνει για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Μια εναλλακτική είναι τα ειδικά δάνεια που δίνουν οι τράπεζες για
την τακτοποίηση του αυθαιρέτου και διευκολύνουν να καταβάλλουμε το πρόστιμο άμεσα και να επωφεληθούμε από την έκπτωση που δίνεται.
Το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει δώσει παράταση ως και τις 31 Ιανουαρίου 2013 για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και όσοι επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του προστίμου, θα έχουν έκπτωση 20% στο τελικό ποσό ενώ όσοι πληρώσουν ως το τέλος Ιανουαρίου, το 30% του προστίμου, θα έχουν έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό.
Πολλές είναι οι τράπεζες που δίνουν αυτή την περίοδο δάνεια τακτοποίησης αυθαιρέτων, κατά κύριο λόγο τοκοχρεολυτικά.
Ευνοϊκότεροι είναι σαφώς οι όροι για τα δάνεια που θα δοθούν με προσημείωση ακινήτου αφού και το ποσό που δίνεται είναι μεγαλύτερο και το επιτόκιο χαμηλότερο.
Γενικότερα δε, η παροχή εξασφάλισης από τον πελάτη είναι για τις περισσότερες τράπεζες προϋπόθεση για τη χορήγηση του δανείου, όπως επίσης και το κατάλληλο εισόδημα που θα διασφαλίζει την αποπληρωμή.
Το ύψος του δανείου ξεκινά από τα 1.500 ευρώ αλλά ακόμη και για ποσό 10.000 ευρώ που δεν είναι υψηλό, η τράπεζα θα ζητήσει πιθανότατα προσημείωση του ακινήτου. Έναντι αυτής της εξασφάλισης, το επιτόκιο είναι χαμηλότερο ενώ δεν επιβάλλεται ποινή στην περίπτωση της πρόωρης εξόφλησης του δανείου.
Γενικά, τα δάνεια αυτής της κατηγορίας έχουν επιτόκιο από 6% ως 10% και ανά περίπτωση, συνοδεύονται από περίοδο χάριτος ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια επιτρέπει χαμηλότερη δόση. Και πάλι όμως για αυτή τη διευκόλυνση, παρέχεται συνήθως εφόσον ο πελάτης δίνει εξασφάλιση.
 Η Μάχη των τραπεζών
Η Eurobank δίνει προσωπικό δάνειο στους πελάτες της με επιτόκιο 10,6% για τακτοποίηση αυθαιρέτου ή άλλες οφειλές προς το δημόσιο ενώ για μεγαλύτερο ποσό και χαμηλότερο επιτόκιο, ζητείται εξασφάλιση.
Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει δάνειο με επιτόκιο 9,95% και διάρκεια ως 7 έτη, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον ρευστότητα.
Με επιτόκιο 9,90%, το οποίο μειώνεται σε 6% με εξασφαλίσεις, δίνει δάνειο για την τακτοποίηση των πολεοδομικών παραβάσεων η Εμπορική Τράπεζα.
Ειδικά δάνεια χορηγούν  η Marfin Egnatia με επιτόκιο 9,5%, η Attica Bank με επιτόκιο που βασίζεται στο euribor μηνός συν περιθώριο 7% ενώ δάνεια για αυτό το σκοπό μπορεί να πάρει κανείς από όλες τις τράπεζες ως προσωπικά ή καταναλωτικά με τους όρους που ισχύουν για αυτές τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου