Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργούνται τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από
τις εκκλησίες. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.
Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης - σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος η ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, οι τελωνειακές αρχές, το λιμενικό και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα στο 1520 θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Παράλληλα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σύσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

15 σχόλια:

  1. Με τις πολιτικές εμποροπανηγύρεις τι θα γίνει; Θα καταργηθεί και αυτή η Νέα Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερή συγκυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να έρθει να κυβερνήσει ο Τσίπρας με ..ολίγη από Καμμένο; Αυτό δεν θα είναι εμποροπανήγυρη αλλά η Κόλαση του Δάντη.

      Διαγραφή
    2. Να είσαι σίγουρη ότι θα τη ζήσεις αυτή τη κόλαση που λες. Όχι με Καμμένο αλλά με Τσίπρα. Είτε σ' αρέσει είτε δεν σ' αρέσει, ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Η πολιτική κυριαρχία της δεξιάς που με τόσο πάθος υποστηρίζεις Ζιζέλ (αν και αμφιβάλλω ότι είσαι γυναίκα όπως πλασάρεις τη διαδικτυακή σου περσόνα) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσεις τόσο καλύτερο για σένα και τους ομοίους σου.

      Διαγραφή
    3. Σε αυτή τη χωρα και με αυτό το επίπεδο κατάντιας, φυσικά και ο Τσίπρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Και ίσως θα έπρεπε να γίνει, ακριβώς για να καταρρεύσουν οι μύθοι και να τελειώνει το κουτόχορτο.
      Αλλά για ποιά πολιτική κυριαρχία της δεξιάς κάνεις λόγο; Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, επικυρίαρχος είναι ο αριστερόστροφος λόγος. Φυσικά, αριστερά κατά τη νεοελληνική εκδοχή. Γιατί, για παράδειγμα όταν μιλάς για ατομικές ελευθερίες είναι κάτι αποδεκτό από την αριστερά. Όταν όμως μιλάς και για οικονομική ελευθερία, κάτι που περιέχεται στις ατομικές ελευθερίες, τότε είσαι δεξιός.

      Διαγραφή
  2. Όχι, όχι, τον Γιωργάκη θα φέρουμε ξανά πρωθυπουργό. Θάχει λήξει η θητεία του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θάχει τελειώσει και τα μαθήματα που δίνει από δω κι από κει (πληρώνεται κι όλα) πως κυβερνιέται μία χώρα. Θα έρθει με το USAF-1 και θα κυβερνήσει με υπουργούς ΥΚΑ τον 4ΔΕΝ-Λοβέρδο και ΠΡΟ.ΠΟ τον Χρυσοχοΐδη, που λέγεται πως έχει πέσει με τα μούτρα και διαβάζει το μνημόνιο. Ω! ναι, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία. Τις φωτιές τότε στα καζάνια θα φροντίζει ο Κουτρουμάνης και θα ανακατεύει η Κατσέλη (αυτή το διάβασε το μνημόνιο σε μισή ώρα – τέτοιο αστέρι), ενώ ο Παναγόπουλος θα καθοδηγεί τους «νεοεισερχόμενους» σε ποιο καζάνι θα μπούνε. Γι αυτό σου λέω, Ζιζέλ, ζήτω η Νέα Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερή συγκυβέρνηση. Μόνο που όπως πάει δεν ξέρουμε μήπως σε λίγο πρώτο κόμμα θάναι η ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία, φίλε μου. Η Χ.Α. δεν θα είναι ποτέ πρώτο κόμμα. Είναι φαινόμενο της συγκυρίας. Τουλάχιστον όμως, η Χ.Α. δεν κρύβει ούτε τις απόψεις της, ούτε τις ... μεθόδους δια των οποίων θέλει να τις επιβάλλει.
      Προσωπικά, φοβάμαι περισσότερο εκείνους που εξακολουθούν να τάζουν τα πάντα στους πάντες και υπόσχονται λύσεις που έχουν αποτύχει παταγωδώς στην πράξη.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια, τουλάχιστον η ΧΑ είναι ειλικρινής.

      Ζιζέλ, χωρίς πλάκα, καταλαβαίνεις τι λες ακριβώς;

      Διαγραφή
    3. Είναι πολύ απλό αυτό που λέω. Όταν κάτι σου παρουσιάζεται όπως είναι, τότε η ευθύνη να το υιοθετήσεις ή όχι είναι όλη δική σου.

      Διαγραφή
  3. Για σιγά Ζιζέλ γιατί μπερδεύτηκα: Επιγραμματικά μας λές Τσίπρας με ολίγη από Καμμένο = Κόλαση του Δάντη. Προσωπικά, φοβάσαι περισσότερο εκείνους που εξακολουθούν να τάζουν τα πάντα στους πάντες και υπόσχονται λύσεις που έχουν αποτύχει παταγωδώς στην πράξη. «Παραπλανήσαμε τον κόσμο», λέει επιγραμματικά ο Σκανδαλίδης. Εννοείς λοιπόν την Νέα Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερή συγκυβέρνηση και το ΚΚΕ; Απ την άλλη λες ότι τουλάχιστον η Χ.Α. δεν κρύβει ούτε τις απόψεις της, ούτε τις μεθόδους δια των οποίων θέλει να τις επιβάλλει. Άρα τη φοβάσαι λιγότερο απ τους άλλους; Να την ψηφίσουμε λοιπόν; Είναι λες φαινόμενο της συγκυρίας. Αν δεν διαγνώσει επακριβώς την ασθένεια ποιός γιατρός είναι σε θέση να προσδιορίσει την αποτελεσματική θεραπεία; Εμείς με τη «συγκυρία» αυτή γενικώς αποφεύγουμε να ασχοληθούμε. Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση με τίτλο «H Ελλάδα και ο εφιάλτης της Βαϊμάρης» γίνεται στο
    http://www.euro2day.gr/newdeal/249/articles/725760/NewdealArticle.aspx, όπου επισημαίνονται οι ομοιότητες αλλά δεν προσδιορίζονται οι διαφορές του «τότε κι εκεί» και του «εδώ και τώρα». Κι εδώ σούχω μια ερώτηση: πως σου φαίνεται η ανάρτηση ενός τμήματος απ τα γραφτά του «αριστερού» Παναγιώτη Κονδύλη στα ‘ιδεολογικά κείμενα’ στον ιστότοπο της Χ.Α.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη ανάρτηση. Θεωρώ τον Παναγιώτη Κονδύλη έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους στοχαστές και δεν θα με εξέπληττε να χρησιμοποιούν κάποιοι τα κείμενά του. Άλλωστε ο ίδιος έχει ασκήσει έντονη κριτική στην σημερινή αστική κοινωνία μας.
      Συγκυριακό φαινόμενο δεν εννοώ την ύπαρξη της Χ.Α. Αυτή, έχει συγκεκριμένες κοινωνικοιστορικές αναφορές. Συγκυριακό φαινόμενο είναι η θεαμάτική άνοδός της. Και βέβαια, μπορεί εύκολα να ερνημευτεί. Εκείνο που ισχυριζομαι, επίσης, είναι ότι η ψήφος στη Χ.Α. είναι συνειδητή. Η Χ.Α. δεν κρύβει τι είναι και όποιος την ψηφίζει ξέρει ακριβώς τι ψηφίζει.
      Θεωρώ ότι σήμερα το δίλημμα δεν αφορά κάποια κόμματα. Νομίζω ότι αυτή η κρίση υπερκέρασε το κομματικό παιχνίδι και εν γένει το κομματικό φαινόμενο. Το δίπολο, σήμερα, είναι μεταξύ της λογικής και της παράνοιας. Η σύγχρονη δημοκρατία μας, απειλείται, κατά τη γνώμη μου και η απειλή αυτή δεν είναι μονοδιάστατη. Μια λανθάνουσα αριστερά, συναντάται στην πράξη με τις μεταφυσικές αντιλήψεις μιας χριστιανικής δεξιάς και με την άξεστη, πρωτόγονη συμπεριφορά της ακροδεξιάς. Όλο αυτό το σύμφυρμα, εμβολιάζει την κοινωνία με τις πιο άρρωστες, καθυστερημένες ιδέες. Συνωμοσιολογία, επίκληση σκοτεινών δυνάμεων που βυσσοδομούν εναντίον της χώρας, καταγγελία των πάντων χωρίς εναλλακτικές θέσεις, φοβικότητα, ρατσισμός. Άρνηση του να αναγνωρίζουμε σαν χώρα και σαν κοινωνία τις ευθύνες μας και να δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε. Υιοθέτηση και ενθάρρυνση των πιο παράλογων αιτημάτων των συντεχνιών, χωρίς σκέψη για το πως μπορούν να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα. Κανένας προσανατολισμός για τη χώρα. Καμία απάντηση για την "επόμενη μέρα". Από τα συμφραζόμενα, συμπεραίνουμε ότι υπάρχουν θιασώτες του Χίτλερ, του Στάλιν, του Κάστρο, του Πολ Ποτ, του Κιμ Ιλ Σουγκ και του Τσάβες. Για το Γ΄Ραιχ λεεί η Χ.Α., για τον Ισημερινό και τη Βενεζουέλα ο Συριζα, για τη Β. Κορέα και την ΕΣΣΔ το ΚΚΕ. Ακόμα και η "φιλοπατρία" τους μπάζει από παντού, αφού κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα από τις συμμαχίες της και τα διεθνή της ερείσματα. Και σε όλα αυτά, χρήση και νομιμοποίηση της βίας, της ανομίας, της καταστροφής. Σε ένα μόνο συγκλίνουν και συμφωνούν: στο να μην αλλάξει τίποτα. Και σε ένα διαφωνούν: στο ότι η δική τους βία είναι καλή και των άλλων κακή.
      Αυτά ονομάζω κόλαση.


      Υ.Γ. Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι!!!!

      Διαγραφή
  4. Κατάργηση της Πρωτομαγιάτικης ΦιλαδελφειοΧαλκηδονιώτικης γυφτοπανήγυρης ΤΩΡΑ!

    Θα υπάρξει παράταξη που θα φέρει το θέμα στο Συμβούλιο;

    Ή άλλοι γιατί ξέρουν σε τι μεταφράζεται σε κάποιες τσέπες, κι άλλοι γιατί θα φοβηθούν ότι θα στενοχωρήσουν την Χρυσή Αυγή που έχει υπό την προστασία της τα... Σωματεία των μικροπωλητών, θα κάνουν την πάπια... με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ετήσια ντροπή της πόλης;

    Καμιά εκδήλωση. Έτσι κι αλλιώς ποτέ ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων όταν ξεκίνησε ο εορτασμός, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το σημερινό κατάντημα...

    Για να δούμε παλικάρια!
    Αλλά μόνο τον άξιο δήμαρχο Κόντο βλέπω πάλι να μπαίνει μπροστά κι οι άλλοι να τον βάζουν απέναντι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οποίος "άξιος δήμαρχος Κόντος" κατάφερε τα ακατόρθωτο: και να γίνει μπάχαλο η πόλη και να μην εισπράξει τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Τι να σας πω ρε, είσαστε κι αχάριστοι. Ειρωνευόσαστε τον Κόντο που τόσα έκανε γι αυτή την πόλη. Τι να πρωτοθυμηθώ τι να ξεχάσω. Τα παγκάκια στις πλατείες; Τη Δημοτική συγκοινωνία; Τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη; Το 1ο δημοτικό; Τα καλαθάκια στους δρόμους; Την πλατεία μας μωρέ, την πλατεία μας; Ξεχάσατε πόσο κόστισε; Θα σταθώ όμως στη γιορτή της πρωτομαγιάς. Ποτέ και πουθενά η πρωτομαγιά δεν γιορτάστηκε με τόσο δημοκρατικό τρόπο όσο στην πόλη μας όταν ήτανε δήμαρχος ο Κόντος. Όποιος ήθελε έστηνε τον πάγκο του, άπλωνε το σεντόνι του με την πραμάτεια όπου ήθελε χωρίς να πληρώνει μία. Η αριστερά της πόλης μας στα καλύτερά της. Πόσο δίκιο είχε ο Χάρης που μας πρότεινε να τον ψηφίσουμε. . . . Τα ξεχάσατε όλα αυτά; Τι να σας πω ρε, είσαστε για τα πανηγύρια. Για τη Νέα Φιλαδέλφεια πράγματι ο Κόντος ήταν Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα λες αυτά γιατί μπορεί να σε κατηγορήσουν για ιεροσυλία. Ο Κόντος ήταν ο ΠΡΟτελευταίος Δήμαρχος, γιατί ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ήταν ο Μεγάλος, ο Ανεπανάληπτος, ο Πανμέγιστος, ο Ανυπέρβλητος, ο Ακαταμάχητος, ο Ακάματος, ο Ενας και Μοναδικός.

      Διαγραφή