Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

"Πόρτα" Νοτιά στις προτάσεις Χάρις για την ΑΕΚ

Παρά την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλουν στην ΑΕΚ για να πιστέψουν ότι θα γίνει τελικά το «deal» με την πλευρά των Βιντιάδη και Χάρις, εντούτοις μέρα με τη μέρα ο «θησαυρός» εξ Ηνωμένου Βασιλείου μοιάζει όλο και περισσότερο με... άνθρακες. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το ταξίδι του
Βρετανού υποψήφιου επενδυτή στην Αθήνα συνδυάστηκε με την επιστροφή στο προσκήνιο του Νίκου Νοτιά. Αν ο επενδυτής που αναζητείται για να αγοράσει την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ο... νυν μεγαλομέτοχός της, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλο λάκκο έχει η φάβα.
Ακόμα όμως και ο Νοτιάς δεν συγκινείται από την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί, έστω και την ύστατη ώρα, μια λύση για την «Ένωση». Παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος του, Βασίλης Σίμος, με δηλώσεις του άφησε με διπλωματικό τρόπο ανοικτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του « DailyGoal.gr», ο Χιώτης εφοπλιστής έκλεισε την πόρτα στους Βιντιάδη και Χάρις!
Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΑΕΚ ισχυρίζονται πως ο Νοτιάς απέφευγε ακόμα και να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις που του γίνονταν τις τελευταίες ημέρες από την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φέρεται να διεμήνυσε στους Βιντιάδη και Χάρις (είτε αφού σήκωσε τελικά το τηλέφωνο είτε διά του δικηγόρου του) πως δεν σκοπεύει να ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ.

Και πως η μόνη διευκόλυνση που θα μπορούσε να κάνει είναι να μην απαιτήσει, για κάποιο χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί, το ενοίκιο το οποίο η εταιρεία του, «ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε.», έχει λαμβάνειν για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στα Σπάτα. Ενοίκιο, βέβαια, που έτσι κι αλλιώς η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πληρώσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Κλειστές πόρτες λέγεται ότι συνάντησαν οι Βιντιάδης-Χάρις και από άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στους οποίους απευθύνθηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος τους διεμήνυσε πως δεν ενδιαφέρεται. Άλλωστε δεν είναι πλέον όσο εύρωστος οικονομικά ήταν πριν από μερικά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η αναζήτηση συμπαίκτη του Δημήτρη Βιντιάδη περιορίζεται στην Ελλάδα και στον κύκλο των ΑΕΚτσήδων επιχειρηματιών, οι οποίοι λίγο πολύ είναι γνωστοί, φανερώνει ότι το «project ΑΕΚ» παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες.

Τα χρέη είναι πολλά (42 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό, που τέθηκε υπόψη των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ τον περασμένο Μάιο), γήπεδο δεν υπάρχει και ούτε είναι βέβαιο πως μπορεί να φτιαχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρόλο που έχει ψηφιστεί νόμος ο οποίος τακτοποιεί τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα (αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα κινδυνέψει με ακύρωση από το ΣτΕ), η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα αποθαρρύνει διεθνείς επενδύσεις.

Όλα αυτά τα διαπίστωσε πολύ γρήγορα ο έμπειρος Χάρις, γι αυτό προφανώς επιλέγει να μην εμπλακεί περεταίρω. Το ταξίδι στην Αθήνα του πρόσφερε μια ευκαιρία να περάσει ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν είναι τυχαίο πως απέφυγε να μιλήσει με τους θεσμικούς παράγοντες της ΑΕΚ.

1 σχόλιο:

  1. Ε όχι και ο νόμος που έχει ψηφιστεί τακτοποιεί τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο κ. Βούρος και αυτοί που ψήφισαν την τροπολογία έβαλαν την ΑΕΚ απέναντι στην πόλη. Δοξάστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή