Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Υγιής κι ευδιάθετος...

"Πουλιά των κακών μαντάτων! Δεν θυμάμαι καν τι είναι πονοκέφαλος", απαντά ο κύριος της φωτογραφίας. Τον αναγνωρίζετε; Μα βέβαια, είναι ο
πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, που δίνει απάντηση σε όσους τον θέλουν ετοιμόθανατο και βαριά άρρωστο.
Με άρθρο που υπογράφει στη χθεσινή εφημερίδα "Γκράνμα" του Κομμουνιστικού Κόμματος κατηγορεί πρακτορεία ειδήσεων και “εχθρούς” της Κούβας ότι διαδίδουν "ανοησίες" για τον ίδιο.
Μάλιστα κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κατάσταση φυτού.
Στην εφημερίδα ο Κάστρο εμφανίζεται σε φωτογραφίες να περπατάει σε αγρό κρατώντας μάλιστα στα χέρια του το φύλλο της Παρασκευής.
Οι φωτογραφίες, γράφει ο Κάστρο, είναι "απόδειξη για το πόσο ψεύτες είναι".
Στο ίδιο άρθρο εξηγεί γιατί σταμάτησε να αρθρογραφεί λέγοντας πως "σταμάτησα να δημοσιεύω τους 'Στοχασμούς' επειδή δεν είναι ο ρόλος μου να καταλαμβάνω τις σελίδες του Τύπου μας, που είναι αφιερωμένες σε άλλη δουλειά που χρειάζεται η χώρα". 
Ακόμα, μέσω της σημερινής του παρέμβασης βρήκε αφορμή να υπερασπιστεί το ρόλο του στην Κουβανική Κρίση των Πυραύλων το 1962, όταν οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πως η Σοβιετική Ένωση είχε τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.
"Η συμπεριφορά μας ήταν ηθικά ανεπίληπτη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ και από κανένα γι' αυτό που κάναμε", γράφει και τονίζει ότι η Κούβα θεώρησε τους πυραύλους απαραίτητους για να σταματήσει μια εισβολή των ΗΠΑ στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου