Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις στα Άνω Πατήσια

Συνεχίζεται στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο το πρόγραμμα ομιλιών για την πρόληψη  και  διατήρηση της  υγείας του γενικού πληθυσμού για να δοθούν απαντήσεις σε θέματα υγείας που μας απασχολούν όλους.
    Ξεκινούν οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας για τη νέα περίοδο, συνεχίζουμε με ζωγραφική και θεατρική έκφραση
    Διασκεδάζουμε με ρεμπέτικη βραδυά αλλά και με  εισαγωγή στη ρεμπέτικη ιστορία
   

1. Ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα υγείας:
 -  Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, έχουμε θέμα  "υγιεινή των χεριών"  με τον Τσελά Στράτο, νοσηλευτή
  - Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, έχουμε θέμα «Θηλασμός, τα θεμέλια της ζωής», με ομιλήτρια την Αναστασοπούλου Ειρήνη, νοσηλεύτρια από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.- στο πλαίσιο της εβδομάδας μητρικού θηλασμού 2012

 2. Ρεμπέτικη ιστορία και ρεμπέτικη βραδιά
Οργανώνουμε, επίσης, σειρά εκδηλώσεων για το ρεμπέτικο και τη ρεμπέτικη ιστορία. Μια πρώτη γνωριμία με το ρεμπέτικο με φωτογραφίες, ηχο-γραφήματα και ξενάγηση από τον Πάνο Σαββόπουλο και σπαρταριστές ιστορίες ξεκινάει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 20.00. Θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδυά με τον Σπύρο Καζάκο, μπουζούκι- τραγούδι, Μιχάλη Σασσό, κιθάρα- τζουρά-τραγούδι, Ειρήνη Λιοκουκουδάκη, τραγούδι, Δημήτρη Χατζή, κιθάρα- τραγούδι. Θα παίξουν γνωστά τραγούδια των Τσιτσάνη- Βαμβακάρη- Παπαϊωάννου: Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά, Συννεφιασμένη Κυριακή, Το πιτσιρίκι, Χωρίσαμε ένα δειλινό, Μπαξέ τσιφλίκι, Πριν το χάραμα μονάχος.
Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες αφιερώματα στο ρεμπέτικο, καθώς και "όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το ρεμπέτικο σε 5 "μαθήματα" με τον Πάνο Σαββόπουλο.

3.  Ζωγραφική και θέατρο
- Έκθεση έργων ζωγραφικής
του Στράτου Παπαδόπουλου, 3 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στις 10:00 μ.μ.
- Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 18.00 - 21.30 ζωγραφίζουμε .
- Ξεκινάμε, επίσης, θεατρική έκφραση και παιχνίδι.
Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, οδός Ιωνίας 315 στα Πατήσια (πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ  Άνω Πατήσια).
 
Ενημερωθείτε - συμμετάσχετε για τις άλλες δραστηριότητες (μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στην οργάνωσή τους):
·     πολιτιστικές εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές,
·     συζητήσεις προβληματισμού αλλά και ενημέρωσης για σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία όσο και ειδικά θέματα της ευρύτερης περιοχής μας,
·     ομάδες δημιουργικής έκφρασης, θεατρική ομάδα, ομάδα ζωγραφικής,
·     δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης,
·     δραστηριότητες πληροφόρησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασίας της υγείας,
·     πρωτοβουλίες ενημέρωσης για μορφές κοινωνικής οικονομίας και δυνατότητες απασχόλησης των νέων σε καινοτόμους πράσινους τομείς
·     δραστηριότητες βιώσιμης κινητικότητας, γνωριμία με το ποδήλατο, περιβαλλοντικές ξεναγήσεις σε κοντινούς φυσικούς χώρους.
Μπορούμε μαζί να διαμορφώσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη γειτονιά και στην περιοχή μας με τρόπο δημιουργικό και συνεργατικό, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη μέσα από μορφές άμεσης κοινωνικής αλληλεγγύης, να συζητήσουμε για νέες αξίες στην κοινωνική και προσωπική ζωή μας. Μπορούμε την κρίση που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία να την μετατρέψουμε σε αλληλεγγύη, δημιουργία, οικολογία και πολιτισμό; Εμείς που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα Οικολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο, με την βοήθεια του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, είμαστε πεισμένοι και πεισμένες ότι μπορούμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς, από την παθητικότητα στη δημιουργία, από την αποξένωση στην αλληλεγγύη, από την υποβάθμιση της ζωής μας σε μια πιο υπεύθυνη καθημερινότητα, σε μια πιο υπεύθυνη μορφή κοινωνικής οργάνωσης.
Ρεμπέτικη Ιστορία στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο
Μια πρώτη γνωριμία με το ρεμπέτικο με φωτογραφίες, ηχο-γραφήματα και ξενάγηση από τον Πάνο Σαββόπουλο και σπαρταριστές ιστορίες από το ρεμπέτικο ξεκινάει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 20.00, στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο
Θα ακολουθήσει μετά ρεμπέτικη βραδιά με ζωντανή μουσική.
Θα συνεχίσουμε με "όσα θα θέλατε να μάθετε για το ρεμπέτικο σε 5 απλά μαθήματα" με τον Πάνο Σαββόπουλο, μία φορά το μήνα, ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο:
1.Οι ρίζες του ρεμπέτικου
2. Σμυρνέικα
3. Πειραιώτικη σχολή δεκαετίας του ‘40
4. Τέλος του ρεμπέτικου
5. Παρακαταθήκη του ρεμπέτικου
Παράλληλα θα γίνουν μουσικά αφιερώματα με αφορμή ορισμένες επετείους:
1.      Σαράντα  χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη. Από τη Σύρο, με τους χασάπηδες, το τέλος του Μάρκου. Η παρακαταθήκη του.
2.      Ενενήντα (90) χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή. Τα Σμυρνέικα
3.      Εκατό (100) από την χρόνια από απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – Θεσσαλονίκη και Ρεμπέτικο
Πρόσκληση σε συμμετοχή στην οργάνωση και στις δραστηριότητες του
Οικολογικού και Πολιτιστικού Κέντρου
Λεωφόρος Ιωνίας 315, Α. Πατήσια
(πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ)
Τι είναι το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο
Είναι μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που επιδιώκουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αντιστοιχεί στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία σε ευκαιρία για ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάδειξη της δημιουργίας, στροφή προς την οικολογία οικολογία και αντιμετώπιση του πολιτισμού ως ανάγκη της καθημερινότητας;
Δημιουργήσουμε ένα Οικολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο, ένα χώρο συνάντησης, δημιουργίας αλλά και ανάληψης πρωτοβουλιών, όντας πεισμένοι και πεισμένες ότι μπορούμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς, από την παθητικότητα στη δημιουργία, από την αποξένωση στην αλληλεγγύη, από την υποβάθμιση της ζωής μας σε μια πιο υπεύθυνη καθημερινότητα, σε μια πιο υπεύθυνη μορφή κοινωνικής οργάνωσης.
Το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στηρίζεται στην συμμετοχή των μελών και φίλων του και παρά το γεγονός ότι έχει την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκου Χρυσόγελου, είναι μια ανεξάρτητη – μη κομματική πρωτοβουλία πολιτών.
Έχουμε διαμορφώσει αλλά και συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε έναν χώρο συνάντησης και πρωτοβουλιών που βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων, Λεωφ. Ιωνίας 315, που θα στεγάζει μέρος των δραστηριοτήτων μας. Όμως οι δράσεις μας δεν θα περιορίζονται μόνο μέσα στο χώρο αυτό αλλά επεκτείνονται στη γειτονιά και στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου