Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

"Αριάδνη" και τέλος στις πλασματικές συντάξεις

Στην παρουσίαση του προγράμματος Αριάδνη με στόχο να μπει τέλος στις πλασματικές συντάξεις προχωρά εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας.Με το νέο σύστημα εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί η παραβατικότητα γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα
εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο φορέα μέσω του οποίου θα δηλώνονται οι θάνατοι και οι γάμοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία εντός μιας ημέρας θα ενημερώνουν τα μητρώα τους. Έτσι θα γίνεται διασταύρωση όλων των στοιχείων ακόμη και για συντάξεις χηρείας και άγαμων θυγατέρων αφού αλλιώς δεν μπορεί να ελεγχθεί αν κάποιοι έχουν παντρευτεί και παρανόμως εισπράττουν συντάξεις.
Με την Αριάδνη πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να ξετυλίξουν το μίτο της παρανομίας γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την απογραφή που έχει ολοκληρωθεί σε δημόσιο, ΙΚΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΓΑ θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ.
Σημαιώνεται τέλος πως ακόμη δεν απογραφεί περίπου 60.000 συνταξιούχοι.

2 σχόλια:

  1. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά οι γεννήσεις, βαπτίσεις, γάμοι, θάνατοι και γενικά οι μεταβολές της οικογενειακής κατάστασης των δημοτών δεν καταχωρούνται στους Δήμους; Δημόσιοι φορείς δεν είναι και αυτοί; Τι ενδιάμεσο φορέα φτιάχνουνε; Για να βολέψουν τους «ημετέρους»; Έτσι μειώνεται η ανεργία; Καλά, για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης ας μη συζητάμε. Το κτηματολόγιο νάναι καλά . Ούτε το σάβανο του Λαέρτη που ραβοξήλωνε η Πηνελόπη να ήτανε. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά που ρωτάς γίνονται μόνο σε μπου**λα που έχουν τουλάχιστον μια τσα**τσά.

      Το δικό μας δεν διαθέτει ούτε τέτοια.

      Διαγραφή