Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Προσοχή στους κινδύνους του Διαδικτύου!

Με τη χρήση του διαδικτύου να ανεβαίνει κατακόρυφα και στην Ελλάδα, πλέον τα παιδιά ξεκινούν για πρώτη φορά να «σερφάρουν» σε πολύ μικρές ηλικίες ψάχνοντας για πληροφορίες, φιλίες και φυσικά ψυχαγωγία. Από την άλλη πλευρά έχουν αυξηθεί και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά όπως το λεγόμενο «cyber bullying» ή διαδικτυακός εκφοβισμός, η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο καθώς και η προσέγγιση από άγνωστα άτομα. Όλα αυτά προβληματίζουν ιδιαίτερα τους γονείς που αναζητούν συνεχώς πληροφορίες για
το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.
Συμμεριζόμενη αυτές τις αγωνίες, η αλυσίδα καταστημάτων
Κωτσόβολος διοργάνωσε με επιτυχία εβδομάδα 24 – 29 Σεπτεμβρίου σε 16 μεγάλα καταστήματα της την Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου που κορυφώθηκε με μια ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης τη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα της στο The Mall Athens.
Η εταιρεία μέσα από το αποκλειστικό brand υπηρεσιών της, το Support 360°, έχει λανσάρει την Υπηρεσία Γονικού Ελέγχου Η/Υ την οποία μάλιστα προσέφερε δωρεάν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Με αυτή την αφορμή μιλήσαμε με τον εμπορικό διευθυντή της Κωτσόβολος, κ. Κώστα Στράτη ο οποίος στάθηκε στη σημασία της Εβδομάδας Δωρεάν Γονικού Ελέγχου.




Κ. Στράτη πόσο σημαντικός είναι ο γονικός έλεγχος για τη χρήση του διαδικτύου και πως αποφασίσατε να πάρετε αυτή την πρωτοβουλία;

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές, τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν από μικρά σε ένα ψηφιακό και δικτυωμένο περιβάλλον. Το Διαδίκτυο για όλους μας και φυσικά για τα παιδιά είναι μία ανεξάντλητη πηγή ενημέρωσης, γνώσης και ψυχαγωγίας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τα σημάδια που οδηγούν σε αυτούς. Παρ’ όλα τα οφέλη που έχει να μας προσφέρει το διαδίκτυο, το γεγονός ότι είναι ένα μέσο στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι, σημαίνει ότι τα παιδιά θα συναντούν λογισμικό, συμπεριφορές και ανθρώπους που δεν έχουν πάντα αγαθές προθέσεις. Επίσης η υπερβολική χρήση και τα προβλήματα συμπεριφοράς από τους μικρούς χρήστες είναι ακόμη μερικοί υπαρκτοί και εν δυνάμει κίνδυνοι. Στην Κωτσόβολος δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία από τη στιγμή που είμαστε μια αλυσίδα που εμπορεύεται, προωθεί και αγαπά την τεχνολογία

Μιλήστε μας λίγο περισσότερο για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα είναι ο εθισμός των παιδιών στη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή που έχει σαφή σημάδια όπως αλλαγές στην κοινωνική συμπεριφορά και μειωμένη απόδοση στις σχολικές δραστηριότητες. Τα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πρόσφερε την υποστήριξη της στην πρωτοβουλία μας, είναι αρκετά διαφωτιστικά όσον αφορά τη σημαντικότητα των κινδύνων. Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν αντιμετωπισθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 540 εκδηλώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας. Μεταξύ 2008 και 2010 ο αριθμός των παιδιών που δέχτηκαν συμπεριφορά διαδικτυακού εκφοβισμού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το 20% των εφήβων προσεγγίζεται κάποια στιγμή από παιδόφιλους στο Διαδίκτυο. Αξίζει να δώσουμε βάση σε αυτά τα στοιχεία και να αναζητήσουμε υπεύθυνες συμβουλές γιατί βέβαια όλοι μας χρειαζόμαστε συμβουλές και καθοδήγηση.

Τι ακριβώς προσφέρατε σε γονείς και παιδιά την Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου;

Κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ» όλοι οι γονείς έχουν τη είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα από τα 16 επιλεγμένα καταστήματα Κωτσόβολος με εξειδικευμένο κέντρο υποστήριξης Support 360°, να ενημερωθούν από τους τεχνικούς μας για τον γονικό έλεγχο και να πάρουν ένα ειδικό έντυπο με χρήσιμες συμβουλές. Επίσης, όσοι έφεραν μαζί τους υπολογιστές τους, φορητούς ή σταθερούς από όπου και εάν αγοράστηκαν, απέκτησαν, εντελώς δωρεάν, τη νέα μας «Υπηρεσία Γονικού Ελέγχου Η/Υ» από το Support 360°.

Αξίζει να αναφέρω ότι με την υπηρεσία αυτή προσφέρουμε πλήρη παραμετροποίηση του υπολογιστή ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, συμβουλές και ενημέρωση για το πιο κατάλληλο λογισμικό καθώς και εγκατάσταση σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή από όποιο κατάστημα και αν αποκτήθηκε.

Επιπλέον στην ειδική ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώσαμε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα μας στο The Mall Athens οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Γεώργιο Κορμά, ειδικό ιατρό σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου και να μιλήσουν μαζί του για τους προβληματισμούς τους αλλά και κάποιες χρήσιμες κατευθύνσεις. Τέλος τα παιδιά παρακολούθησαν μια πρωτότυπη παιδική παράσταση που τους εξήγησε μέσα από έξυπνα σκετς πώς να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και τι μπορούν να κάνουν για να τους αποφεύγουν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς γονείς που μας επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της εβδομάδας.

Σκοπεύετε να συνεχίσετε τις πρωτοβουλίες σας πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα του Γονικού Ελέγχου στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Internet;

H εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου ήταν μόνο η αρχή αφού οι γονείς, με ένα χαμηλό κόστος πλέον, μπορούν πάντοτε να αποκτήσουν την Υπηρεσία Γονικού Ελέγχου από το Support 360°. Επίσης στα καταστήματα Κωτσόβολος με επισκευαστικό κέντρο Suppport 360° συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα τόσο το έντυπο υλικό μας όσο και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας για συμβουλές σχετικά με τις λύσεις για αποτελεσματικό γονικό έλεγχο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου