Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Συλλέκτες αποδείξεων, και του χρόνου...

Θα συνεχιστεί και φέτος η συγκομιδή αποδείξεων, τις οποίες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάσσουν σπίτι τους, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υπακούσουν και το 2013 στην απόφαση του οικονομικού επιτελείου για διατήρηση του μέτρου. Όπως και πέρυσι, το μέτρο δεν θα
συνδέεται με το αφορολόγητο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται.
Οι αποδείξεις θα είναι απαραίτητες για να εξασφαλισθεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα βαίνει μειούμενη όσο το εισόδημα αυξάνεται. Οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος, όπως και το προηγούμενο έτος.
Όσοι δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.
Με βάση το νέο σύστημα φορολόγησης, όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου (δηλαδή όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ) θα πληρώσουν επίσης πέναλτι 10% επί της διαφοράς, εφόσον δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου