Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η "Δύναμη Πολιτών" για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Δήμο

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και δύο εβδομάδες προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας τους και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Το μνημόνιο 3, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατακρεουργεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, διαλύει τα όποια υπολείμματα κοινωνικού κράτους και
καταργεί την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθιστώντας την το φτωχό συγγενή της κεντρικής εξουσίας. Με αυτά τα μέτρα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απολυθούν, ενώ υπηρεσίες που τώρα παρέχονται δωρεάν ή με χαμηλό κόστος στους δημότες, θα ιδιωτικοποιηθούν, επιβαρύνοντας κι άλλο τα φτωχά νοικοκυριά.
Ως Δύναμη Πολιτών εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου μας και την κατάληψη του γραφείου προσωπικού και του πρωτοκόλλου στην οποία έχουν προβεί προκειμένου να αποτρέψουν απολύσεις συναδέλφων τους. Ο αγώνας τους δεν είναι συντεχνιακός, όπως καθημερινά προσπαθούν να πείσουν οι ακριβοπληρωμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ. Είναι ένας δίκαιος αγώνας, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα των Δημοτών σε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ανυπακοή των δημοτικών αρχών είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης απέναντι στην επιχειρούμενη διάλυση του κοινωνικού κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου μας να συνταχθεί με το αυτοδιοικητικό κίνημα και να μην δώσει στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου