Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι "Γιατροί του Κόσμου" επιστρέφουν

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη από τις 10.30 στο Χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα λειτουργήσει Ιατρική κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου». Οι «Γιατροί του Κόσμου», προωθώντας  έμπρακτα την αλληλεγγύη στα θύματα της κρίσης, συνεχίζουν  τη
συνεργασία τους με την Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας και παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ΟΛΟΥΣ τους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Σε μία εποχή ανθρωπιστικής καταστροφής, που η μνημονιακή πολιτική διαλύει το Δημόσιο σύστημα Υγείας και αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς φάρμακα και στοιχειώδη περίθαλψη, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε όλους αυτούς που στερούνται πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Γνωρίζουμε ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί έτσι, αφού όσο θα καταρρέει το Δημόσιο σύστημα Υγείας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα είναι αναγκασμένοι είτε να πληρώσουν από τα πενιχρά τους εισοδήματα για την περίθαλψή τους, είτε να αφεθούν στην τύχη τους. Η λύση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από ένα μαζικό και ανατρεπτικό λαϊκό κίνημα, που θα διασφαλίσει ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει και ότι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας θα έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό της υγείας. Σε αυτήν την κατεύθυνση αγωνίζεται και η λαϊκή συνέλευση συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της περιοχής και σε αυτό καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν. Παράλληλα όμως, δε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στον καλπάζοντα κοινωνικό καννιβαλισμό, που θέλει τους φτωχούς να πετιούνται στα σκουπίδια, στερούμενοι βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους.
Η Κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένη από ένα άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, θα προσφέρει δωρεάν τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση μαστού, ενημέρωση, πρωτοβάθμια εξέταση από γενικό γιατρό (μέτρηση πίεσης, μέτρηση σάκχαρου, χοληστερίνης, κ.α) και καρδιολογικές εξετάσεις. Η ομάδα επίσης θα συνοδεύεται από ορθοπεδικό και δερματολόγο.
Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρασχεθούν δωρεάν.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑ∆ΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗ∆ΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου