Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Εκατομμύρια για ενέργεια, σχολεία και μαγαζιά

Xρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ για την προστασία του κλίματος και την οικονομία της γνώσης στην Ελλάδα χορηγεί η
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Όπως ανακοινώθηκε η διάθεση των κονδυλιών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
-          130 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη ΔΕΗ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα. Τα κεφάλαια που χορηγεί η ΕΤΕπ προορίζονται για τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που θα δώσει ώθηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.
 -Με το δάνειο αυτό, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δανείων της ΕΤΕπ για τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγαλόπολης, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΤΕπ για το συγκεκριμένο έργο, ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 280 εκατ. ευρώ.
 -          100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων ανά τη χώρα. Το δάνειο αυτό αποτελεί τη δεύτερη δόση από μια χρηματοδοτική διευκόλυνση συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση υπεγράφη τον Οκτώβριο 2010.
 -Με το δάνειο θα χρηματοδοτηθούν η κατασκευή ή ανακαίνιση 84 σχολείων και 31 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και ο εξοπλισμός περίπου 14.000 δημόσιων σχολείων. Η αύξηση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και η βελτίωση της ποιότητας των σχολείων είναι βασικοί στόχοι της ελληνικής πολιτικής για την παιδεία.

2 σχόλια:

  1. Τι κι αν θαχουμε σχολειά σαν δεν θάχουμε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πόσο παρακαλώ θα ανέβει ο λογαριασμός της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση του νέου αυτού δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή