Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Economist: καταδικάστε φοροφυγάδες

Με τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση», το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι ελληνική ελίτ εμφανίζεται να βγάζει κεφάλαια σε λογαριασμούς στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας μέχρι τη δημιουργία του ευρώ, καθότι εξέφραζε φόβους για την υποτίμηση ή το πάγωμα κεφαλαίων. «Στη συνέχεια ήρθε το κύμα μεταφοράς κεφαλαίων από
τη μαύρη οικονομία στους οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού», σημειώνει.
Παρά τις υποσχέσεις στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε στη φυλακή, η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει κάποιον από τους μεγάλους φοροφυγάδες, επισημαίνει σε άρθρο του το περιοδικό Economist.
Με τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση», το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι ελληνική ελίτ εμφανίζεται να βγάζει κεφάλαια σε λογαριασμούς στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας μέχρι τη δημιουργία του ευρώ, καθότι εξέφραζε φόβους για την υποτίμηση ή το πάγωμα κεφαλαίων. «Στη συνέχεια ήρθε το κύμα μεταφοράς κεφαλαίων από τη μαύρη οικονομία στους οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού», σημειώνει.
«Αφού έκανε για πολλά χρόνια τα στραβά μάτια, η απελπισμένη και διαλυμένη ελληνική κυβέρνηση, έκανε επιτέλους κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φορολογικές δηλώσεις 2.000 Ελλήνων με λογαριασμούς σε τραπεζικό υποκατάστημα της Γενεύης μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ», προσθέτει το δημοσίευμα.
Οπως επισημαίνει ο Economist, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό γραμματέα φορολογικών υποθέσεων, έπειτα από αίτημα των διεθνών πιστωτών που επιβλέπουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, συμπεραίνει ότι προς στιγμήν οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν πρόκειται για «μεγάλα ονόματα» κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου