Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται οι υπολογιστές με αντίληψη

Την πρόβλεψη ότι, σε πέντε χρόνια από σήμερα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, να δέχονται και να αναλύουν ερεθίσματα που απαντούν και στις
πέντε ανθρώπινες αισθήσεις, κάνει η IBM μέσω της ετήσιας λίστας της με τις πέντε τάσεις που θα επικρατήσουν στον κόσμο της τεχνολογίας των υπολογιστών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια («5 in 5 list»).
Η ψηφιακή ανάπτυξη των  πέντε αισθήσεων αφορά στη  συνολικότερη εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών προς την κατεύθυνση της γνωστικής κατανόησης των  πραγμάτων και του κόσμου γύρω τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της IBM, τα επόμενα χρόνια τα κομπιούτερ θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους, μιμούμενα ανθρώπινες συμπεριφορές.
Και μια από τις βασικές  διαφορές των εξελιγμένων αυτών  ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σχέση  με τα συνηθισμένα σημερινά συστήματα, θα είναι η δυνατότητα να εκπαιδεύονται μέσα από τα λάθη τους, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Ενα κομπιούτερ γνωστικής κατανόησης θα μπορεί –λένε οι ειδικοί- να αντιληφθεί ότι καταλήγει σε λάθος συμπέρασμα, να αλλάζει από μόνο του τον τρόπο προσέγγισης ενός θέματος και να προσπαθεί ξανά να φτάσει στη σωστή λύση, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου