Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αυστραλία: Επίσημη γλώσσα τα Νέα Ελληνικά

Εκστρατεία έχουν ξεκινήσει οι εκπαιδευτικοί κύκλοι   της ομογένειας, προκειμένου να καταφέρουν να πείσουν τα παιδία των ομογενών και όχι μόνο, να συμπεριλάβουν στο βασικό σχολικό τους πρόγραμμα, το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ιδιαίτερα μετά την ένταξη του μαθήματος, στην ομάδα των 12 γλωσσών που θα
διδάσκονται στα σχολεία της Αυστραλίας.
Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας πάρθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της γλωσσικής εκπαίδευσης στη χώρα. Οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ξένων Γλωσσών (National Curriculum) ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, με στόχο να μπει σε νέες βάσεις η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα σχολεία, που έως τώρα δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από την εκπαιδευτική πολιτική που εφάρμοζε καθεμία από τις οκτώ πολιτείες.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από κινητοποιήσεις της ομογένειας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα απασχόλησης σε νέους έλληνες εκπαιδευτικούς.

Αν και αρχικώς, τα Νέα Ελληνικά κατατάχθηκαν στις «παροικιακές» γλώσσες , και συνεπώς η διδασκαλία τους αφορούσε μόνο έλληνες μαθητές, η αντίδραση της ελληνικής ομογένειας κατόρθωσε να καταστήσει τα ελληνικά υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το πόσα σχολεία θα αποφασίσουν τελικά να εντάξουν τα ελληνικά στο πρόγραμμά τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου