Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νέο κρούσμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια

Νέο κρούσμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια. Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων μέσα στο γραφείο της δέχτηκε η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δανάη Διακουλάκη, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος.  Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο με κουβάδες μπογιά απειλώντας την, προκειμένου να παραιτηθεί. Αφού την
έβγαλαν έξω από αυτό, άρχισαν να γράφουν παντού συνθήματα και σκόρπισαν στους τοίχους μπογιά.
Η κ. Διακουλάκη, η οποία είχε πρωτοστατήσει στη μάχη να γίνουν οι εκλογές για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πολυτεχνείου, είχε δεχθεί και παλιότερα απειλές και έχει στοχοποιηθεί από ομάδα κουκουλοφόρων. Η ίδια δήλωσε: «Σήμερα μπήκαν με μπογιές. Αύριο δηλαδή με τι;».
Η διοίκηση του ΕΜΠ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Να σημειωθεί ότι στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο αναβλήθηκαν οι διαδικασίες των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης έξι φορές, λόγω των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων που εκδηλώθηκαν, αλλά τελικά η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό του Ιδρύματος.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκλήθηκε από τον πρύτανη, καθηγητή Σίμο Σιμόπουλο εκτάκτως χθες το βράδυ, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση, και αποφάσισε:
1. Να τεθεί σήμερα 20.12.2012, εκτάκτως στην Σύγκλητο το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και με εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ανασταλούν οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Ιδρύματος τις επόμενες δύο ημέρες.
2. Να καταθέσει το Ίδρυμα μηνυτήρια αναφορά με βάση την συνημμένη στο παρόν αναφορά της Σχολής Χημικών Μηχανικών.
3. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο γραφείο της συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη με μέριμνα της Πρυτανείας.
4. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΜΠ, «Τα σχολεία πάνε Πολυτεχνείο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εντολή εισαγγελέα για αστυνομική επέμβαση στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Εντολή στην Αστυνομία να επέμβει στην υπό κατάληψη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. Ο εισαγγελέας ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των καταληψιών και να αποδοθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Προηγήθηκε έγγραφη ενημέρωση του πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. Γιάννη Χατζηδημητρίου προς τον εισαγγελικό λειτουργό για την κατάσταση που επικρατεί στην Εστία. Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Στο μεταξύ, δικογραφία κατά παντός υπευθύνου σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όταν φοιτητές του περικύκλωσαν και κράτησαν σε ομηρία για τέσσερις ώρες τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος Χρήστο Κωνσταντάτο, ζητώντας να αποσύρει τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας. Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» του επεισοδίου συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έγιναν προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ
Ο τομέας Παιδείας και  Έρευνας της ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της ομηρείας του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περασμένη Τρίτη  από ομάδα φοιτητών, επειδή δεν συναίνεσε  στα απαράδεκτα αιτήματά τους για εφάπαξ παραμονή τους (4+2 χρόνια) στη φοιτητική εστία και προχώρησε στον ετήσιο έλεγχο για την αξιολόγηση των πραγματικά δικαιούχων απόρων φοιτητών.
Στην ανακοίνωση τονίζεται: Θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή που έγινε για το ίδιο θέμα στο γραφείο του Κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ, πάλι από ομάδα φοιτητών, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  με λιποθυμικό επεισόδιο. Ο κοσμήτορας  του ΑΠΘ έχει υποστεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν απαράδεκτη στοχοποίηση για τις απόψεις του σχετικά με την αναγκαία  μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και στο ΕΜΠ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, αφού εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του ΕΜΠ  και μέλος  του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης και  την απείλησαν,  μετά κατέστρεψαν το γραφείο της.
Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και  παρανομίας. Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα κόμματα και τους φορείς της πολιτείας να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά.

4 σχόλια:

  1. 2-3 απλές ερωτήσεις...

    1. Δεν μπορεί να μπει security στην είσοδο του Πανεπιστημίου και να μπαίνουν μόνο όσοι είναι φοιτητές και Καθηγητές?

    2. Αυτούς τους φοιτητές, αφού επιτίθενται στους καθηγητές μέσα στο Πανεπιστήμιο, σημαίνει ότι πέρασαν από τον security στην είσοδο και πιστοποιήθηκαν, δεν ξέρετε να τους διαγράψετε δια παντός από το Ίδρυμα, ενώ παράλληλα τους στέλνετε και στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω?

    3. Πιστεύετε ότι χαϊδεύοντας τους, δεν θα σας πη**ξουν κάποια στιγμή?

    4. Άραγε τον μισθό σας κκ. Καθηγητές έχετε καταλάβει γιατί σας τον δίνει το Δημόσιο Ταμείο?

    Για να κάνετε Διοίκηση, σας τον δίνει, για να προφυλάσσετε την Δημόσια περιουσία του Ιδρύματος και για να παρέχετε παιδεία στους φοιτητές.

    Τα κάνετε αυτά?
    Μάλλον όχι.
    Αλλά τον μισθό σας ξέρετε να τον εισπράτετε κάθε μήνα.

    Να στείλετε στην φυλακή μερικά κωλόπαιδα δεν ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέες μορφές πιο εξελιγμένες παίρνει η τρομοκρατία στην Ελλάδα! Τώρα βάφουν και τοίχους οι άθλιοι, αυτό κι αν είναι τρομοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε που τρείς νταγλαράδες βαράνε στο κεφάλι μισή ώρα ένα τύπο και δεν καταφέρνουν να του κάνουν ούτε ένα καρούμπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, η όποια ανοχή της πολιτείας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα αποθρασύνει τους εγκληματίες, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν. Είτε αναρχοφασίστες, είτε ναζιστές, είτε συριζέοι (συνιστώσες, για να μη διαμαρτύρονται), είτε χρυσαυγίτες, την ίδια ζημιά κάνουν.
    Η ίδρυση ειδικής αστυνομίας που θα εξασφαλίζει στην συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, που δεν εγκρίνει την βία και την παρακμή, την απρόσκοπτη εργασία της, είναι η μόνη λύση.
    Να τελειώνουμε μια και καλή με τους αλήτες. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να τους ανέχεται.
    Και μην ακούσω τίποτα για αστυνομικό κράτος και τέτοιες μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή