Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι στο ΙΚΑ ως το 2017

Η μεγάλη αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο 2013, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ενώ μέχρι το 2017 το ΙΚΑ θα πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό φορέα του συνταξιοδοτικού συστήματος, προτεραιότητα που
έχει να κάνει και με την συμφωνία της χώρας με την τρόικα.
Εντός του 2013 θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ, τα τρία μεγάλα Ταμεία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
Από το 2017 όλες οι ληξιπρόθεσμες εισφορές και απαιτήσεις θα μεταφερθούν στις εφορίες, κάτι που αποτελεί μία «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση» και έναν «μεγάλο στόχο», κατά τον κ. Βρούτση.
Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας για τη νέα χρονιά, μπαίνουν ο χρόνος αποπληρωμής των εφάπαξ, με την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού ύψους 1,4 δισ. ευρώ να δίνει ελπίδες ότι θα πληρωθούν οι περίπου 40.000 δικαιούχοι που περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες.
Επίσης, στο μέτωπο κατά της ανεργίας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 62.000 νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου