Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ζητείται υπευθυνότητα...

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Δεν ξέρω αν η ανάρτηση απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Αλλά θεωρώ ότι στην παρούσα φάση, η συζήτηση ενός μείζονος σημασίας θέματος, όπως είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013, δεν είναι
πρόσφορο έδαφος για αντιπαραθέσεις κενές περιεχομένου και κυρίως κενές ουσίας.
Η παραδοσιακή αντίληψη ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό δίνεται σε διοίκηση και αντιπολίτευση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση, σήμερα και στο δικό μας δήμο δεν έχει κανένα νόημα. Για πολλούς λόγους:
Πρώτον, διότι δεν υπάρχει πλειοψηφία της διοίκησης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για τους γνωστούς λόγους. Άρα, η εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση απλώς γίνεται σε βάρος της λειτουργάις του Δήμου, όχι σε βάρος της πλειοψηφίας, που όπως είπαμε δεν υπάρχει.
Δεύτερον, διότι σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει περισσέψει η κοκκορομαχία, η αντιπαράθεση για το τίποτα, η συμπεριφορά που οδηγεί σε αποφάσεις εις βάρος της πόλης (κλασική περίπτωση η απόρριψη του κέντρου δια βίου μάθησης, αλλά όχι μόνο αυτή). Όσο ο χρόνος προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές μαζεύεται, οι ευκαιρίες σε όσους θέλουν να διαχωρίσουν την παρουσία τους από αυτό τον απολίτικο χυλό που ξεκατινιάζεται κάθε τρεις και λίγο στο δημοτικό συμβούλιο, μειώνονται. Η σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να δείξουν ότι είναι "χλωρά" και δεν πρέπει να καούν με τα "ξερά".
Το επίπεδο της σημερινής συζήτησης και η ψήφος που θα δοθεί -ή δεν θα δοθεί- στον πορϋπολογισμό, θα μετρήσει στο πολιτικό ανάστημα όλων, μεμονωμένων ατόμων και ολόκληρων παρατάξεων.
Για να δούμε αν κάποιος θα αρπάξει την ευκαιρία, όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου