Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κινούνται και πάλι τα μέσα σταθερής τροχιάς

Στις ράγες μπαίνουν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό (γραμμές 2, 3), ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και Τραμ. Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσοι παραλαμβάνουν το φύλλο προσέρχονται -ωστόσο επειδή μέχρι τώρα τα φύλλα που έχουν επιδοθεί δεν είναι αρκετά, ο αριθμός των εργαζομένων δεν
επαρκεί για την άμεση επαναλειτουργία των σταθερών συγκοινωνιών στις συχνότητες των δρομολογίων.
Μέχρι στιγμής πάντως έχουν παραδοθεί 500 φύλλα στους εργαζόμενους του Μετρό από τα 2.500 συνολικά.
Μερίδα των εργαζομένων στο μετρό, τις υπόλοιπες συγκοινωνίες και  άλλα σωματεία παραμένει συγκεντρωμένη στα Σεπόλια.
Αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το Σύνταγμα, τελικά η πορεία γίνεται (από τις 3 το μεσημέρι) μέχρι το σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας.
Λίγο μετά τις 3 αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την περιοχή του αμαξοστασίου των Σεπολίων.
Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται ότι ξεκίνησε η λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, καθώς η διοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν και επίλυσαν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.
Τα δρομολόγια σε πρώτη φάση θα διεξάγονται με μικρότερη συχνότητα από την συνήθη, θα εξομαλυνθούν ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.
Χειρόφρενο στα λεωφορεία-τρόλεϊ Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).
Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου