Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πώς γεννιέται ένα βιβλίο

Οι περισσότεροι από όσους έχουν περάσει καλά με ένα βιβλίο έχουν πιθανότατα αναρωτηθεί πως πραγματικά φτιάχνεται αυτή η κιβωτός ιστοριών και πληροφορίας.
Το In2life παρακολουθεί όλη την πορεία της δημιουργίας ενός βιβλίου από τη στιγμή που φτάνει στον εκδοτικό οίκο έως τη
στιγμή που περιμένει τους αγοραστές στα ράφια του βιβλιοπωλείου.
Μiλά με ανθρώπους του βιβλίου για το κάθε στάδιο της επεξεργασίας του και κινηματογραφεί τα θεαματικότερα σημεία της δημιουργίας του.
Μιλάμε με έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους, τις Εκδόσεις Ψυχογιός όπου ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Νίκος Ψυχογιός μας ξεναγεί στην περιοχή που δεν φτάνει το μάτι του αναγνώστη. Ο ίδιος εξηγεί με ποιον τρόπο αποφασίζεται ποιο βιβλίο θα εκδοθεί και ποιο όχι, τις διαδοχικές επεξεργασίες κειμένου και πλοκής που υφίσταται η συγγραφική «πρώτη ύλη», την ύψιστης σημασίας δουλειά του επιμελητή, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους καθορίζεται το κόστος ενός αντιτύπου.
Ο τυπογράφος κ. Χάρης Πέππας εξηγεί το πρώτο τεχνικό στάδιο της δημιουργία ενός βιβλίου, μας δίνει λεπτομέρειες για το χαρτί και για τις μεθόδους εκτύπωσης και μας ξεναγεί στις αντίστοιχες μηχανές.
Ο βιβλιοδέτης κ. Παντελής Ροδόπουλος, συνιδιοκτήτης του βιβλιοδετείου Ηλιόπουλος- Ροδόπουλος μάς δείχνει τι περιλαμβάνει το πιο εντυπωσιακό στάδιο της γέννησης ενός βιβλίου και μας μαθαίνει τα πάντα από την σύνθεση των τυπογραφικών και το ράψιμο, έως το κόλλημα, το κόψιμο και την κατασκευή των εξωφύλλων και το πακετάρισμα.
Τέλος, ο κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης μας μιλά για την πορεία του ελληνικού βιβλίου τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τις προτιμήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού. 
Δείτε σε βίντεο το πρώτο μέρος και πιο κάτω...
...και το δεύτερο μέρος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου