Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη η ανάγκη για ποδηλατόδρομους

Από την ποδηλατική Ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας λάβαμε την εξής ειδοποίηση, που ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης ποδηλατοδρόμων και στη δική μας πόλη: Σας αποστέλουμε το
link http://podhlatada.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html όπου δημοσιεύετε απόφαση που ελήφθη στον Δήμο Ν. Ιωνίας σχετικά με τον σχεδιασμό δικτύου Ποδηλατοδρόμων.
Σας το στέλνουμε με την υποσημείωση ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον δικό μας Δήμο και κοινά προβλήματα.
Αυτό που θα διαβάσετε στην απόφαση, δείχνει τον δρόμο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας Δήμος πάνω στο ίδιο θέμα.
Το να λέμε συνέχεια ότι υπάρχει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά, άλλα έργα έχουν προτεραιότητα κ.τ.λ. δεν οδηγεί πουθενά.
Η απόφαση δείχνει, ότι το πιο σημαντικό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση να κάνεις το περιβάλλον της πόλης σου πιο ανθρώπινο.
Αν νομίζετε ότι η απόφαση αυτή σας ενδιαφέρει σαν ΜΜΕ της πόλης μας, μπορείτε να την μελετήσετε και να δημοσιεύσετε κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση
"Ποδηλατική Ομάδα Φιλαδέλφειας"

3 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι καλά είχε γίνει μια προσπάθεια επί Αδαμόπουλου αλλά δεν ξέρω που κατέληξε. Ίσως ξέρει ο κ. Ι. Τομπούλογλου ή κάποιος άλλος να μας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρος Καβακόπουλος2 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:15 π.μ.

    Υπάρχει έτοιμη πληρωμένη μελέτη από δημαρχίας Αδαμόπουλου. Δυστυχώς από κει και μετά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Επί δημαρχίας Κόντου, είχε γίνει ημερίδα για το ποδήλατο στο ΠΠΙΕΔ, την είχα παρακολουθήσει. Δυστυχώς έγινε για το θεαθήναι. Την ημέρα μάλιστα που έγινε η ημερίδα, σκαβόταν ο πεζόδρομος εμπρός από το ΠΠΙΕΔ για να μπει πλακόστρωση. Με αφορμή λοιπόν το σκάψιμο, ζήτησα (την ώρα της ημερίδας) από τον δήμο το εξής : "Αφού σκάβονται που σκάβονται για πλακόστρωση τμήματα του πεζόδρομου, ας γίνει πρόβλεψη να μπουν και οι πλάκες του ποδηλατόδρομου, που ήδη είχαν προβλεφθεί από την μελέτη του Αδαμόπουλου, ώστε να μην γίνονται διπλά έξοδα" Πήρα την υπόσχεση ότι θα γίνει. Ε όσο τον είδατε εσείς τον ποδηλατόδρομο άλλο τόσο τον είδα και γω.
    Πλακόστρωση έγινε και τώρα τελευταία από την περιφέρεια, στον άνω μέρος του παράλληλου με την Δεκελείας, πεζοδρόμου του δάσους. Δυστυχώς και πάλι τίποτα. Ενώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέρος του ποδηλατόδρομου, τοποθετώντας απλά και μόνο διαφορετικού χρώματος πλάκες, χωρίς κανένα επί πλέον κόστος, δυστυχώς και πάλι το "ωχ αδερφέ" κυριάρχησε.
    Και καλά η συμπολίτευση αδιαφόρησε, όλη η αντιπολίτευση γιατί δεν έβγαλε άχνα. Δεν βλέπουνε, δεν ακούνε, δεν περπατάνε στον παράδρομο, δεν ποδηλατούν (το τελευταίο λάθος ξεχάστε το - δεν είναι για τα κιλά τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αποσιωπάτε ότι επί Γρετζελιά για πρώτη φορά ο δήμος εξεδήλωσε την πρόθεση να κάνει ποδηλατόδρομους; Αλλά θα μου πείτε εσείς ξεχάσατε πως υπήρξατε κολλητός του, η σύζυγος σας ευνοούμενη του, είναι δυνατόν να θυμηθείτε τώρα ότι πρώτος εκείνος σκέφθηκε κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή