Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Γιώργου υπέρ των γυναικών

Ενα άρθρο αφιερωμένο στις γυναίκες, ενόψει και της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου ανάρτησε στην τσεχική ιστοσελίδα «Project Syndicate» ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το άρθρο του κ. Παπανδρέου, το οποίο συνυπογράφει με την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, Κουάφα Χατζί, στην τσεχική ιστοελίδα που φιλοξενεί
απόψεις κορυφαίων προσωπικοτήτων, με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων κάνει μια εκτεταμένη αναφορά στην κακοποίηση που υφίστανται οι γυναίκες ανά τον κόσμο.
«Την ώρα που αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών, ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως αγωνίζονται για να ακουστούν οι φωνές κακοποιημένων γυναικών», τονίζουν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Χατζί στην αρχή του άρθρου τους.
Στη συνέχεια παρουσιάζουν μια σειρά από παραδείγματα ακραίας κακοποίησης γυναικών ανά τον κόσμο, κάνοντας αναφορά και στο ρόλο που έπαιξε στην εξάπλωση του φαινομένου η εύκολη πρόσβαση στην πορνογραφία μέσω του Διαδικτύου.
Παράλληλα, καταδεικνύουν την ανάγκη οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να προωθήσουν τα δικαιώματα των γυναικών μέσω της σχετικής νομοθεσίας και να προωθήσουν την αλλαγή μιας νοοτροπίας που θα απορρίπτει την περιθωριοποίηση ή την κακομεταχείριση των γυναικών.
Κλείνοντας οι αρθρογράφοι τονίζουν, πως απαιτείται ανάληψη συλλογικής δράσης από τη διεθνή κοινότητα για την αμφισβήτηση  των συμπεριφορών που οδηγούν στη βία, την καταπίεση και την ανισότητα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου εδώ.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου