Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Παραλύει και πάλι η χώρα...


Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν για άλλη μία φορά στους δρόμους διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση των
επιστρατεύσεων, διασφάλιση δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων είναι στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως ενώ μισή ώρα νωρίτερα (10.30) το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει τις δικές του δυνάμεις στην Ομόνοια.
Στις 11.30 το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο (Μάρνη και Πατησίων), όπου και θα κάνει δηλώσεις.
«Η απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών» αποτελούν για τη ΓΣΕΕ τη βασική διεκδίκηση, ενώ αιχμή του δόρατος για την ΑΔΕΔΥ είναι οι «νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο» που -όπως αναφέρει- «βρίσκονται προ των πυλών με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της απεργίας των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) και των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Στην απεργία συμμετέχουν και οι ιδιώτες γιατροί με απόφαση του ΠΙΣ. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε ότι θα απεργήσουν και οι 6.000 οδοντίατροι της Αθήνας (ιδιώτες και οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ).
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι προσφάτως επιστρατευθέντες ναυτεργάτες, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.
Εκτός από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, προβληματική θα είναι και η εμπορική λειτουργία των λιμένων αφού στην απεργία συμμετέχουν: υπάλληλοι των λιμανιών, λιμενεργάτες, επόπτες και αρχιεργάτες ΟΛΠ, πληρώματα ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών.
Ρολά κατεβάζουν οι Δήμοι (ΠΟΕ - ΟΤΑ), ενώ προβληματική θα είναι η λειτουργία των δικαστηρίων με τους δικηγόρους όλης της χώρας να απέχουν.
Επίσης απεργούν εφοριακοί, πωλητές λαϊκών αγορών, μηχανικοί, οικοδόμοι, εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δάσκαλοι και καθηγητές.
Αλλαγές αναμένονται και στο πρόγραμμα των πτήσεων, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις 06.00 έως τις 09.00 το πρωί και από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Χωρίς τρένα και προαστιακό θα μείνει την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας των Σιδηροδρομικών.
Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας θα κινηθούν από τις 9.00 έως τις 21.00 καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Κανονικά λειτουργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό - Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος - Τραμ), καθώς οι εργαζόμενοι είναι επιστρατευμένοι.
Ωστόσο, λόγω απεργίας του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
Παράλληλα, λόγω των συλλαλητηρίων και κατόπιν εντολής της αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ακρόπολη» και «Ευαγγελισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου