Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ιταλοί ψήφισαν... αδιέξοδο!


Ορατός ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη, με τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης να επιβεβαιώνουν μεν την κυριαρχία του Μπερσάνι στη Βουλή, αλλά και την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω και με τον Μόντι, εξαιτίας του μικρού προβαδίσματος του Μπερλουσκόνι στη Γερουσία. Κανένα μπλοκ δεν
μπορεί από μόνο του να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αδιαφιλονίκητης νικητής ο Μπέπε Γκρίλο, που καταλήγει ρυθμιστής του αποτελέσματος και γίνεται το επίκεντρο του κομματικού πυρετού στη Ιταλία.
Η κατάληξη της διήμερης εκλογικής μάχης έχει ως εξής, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης:
Στην Βουλή, η πλειοψηφία πηγαίνει καθαρά στον Μπερσάνι:
Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 340 έδρες(29,54%)

Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  124 έδρες (29,18%)
Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 108 έδρες (25,55%)
Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 45 έδρες (10,56%)
Το πρόβλημα όμως είναι η Γερουσία, στην οποία κανείς δεν συγκεντρώνει το μαγικό αριθμό των 158 εδρών για την πλειοψηφία:
Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 113 έδρες(31,63%)
Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  116 έδρες (30,72%)
Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 54 έδρες (23,79%)
Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 18 έδρες (9,13%)
Δηλαδή, η ιταλική Κεντροαριστερά δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ούτε καν στηριζόμενη στον Μάριο Μόντι. Ωστόσο, παρ'όλο που αρχικά υπήρξαν δηλώσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα που παρέπεμπαν σε μία νέα προσφυγή στις κάλπες, υπήρξε αλλαγή του κλίματος και, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, ο Μπερσάνι ενδεχομένως θα κάνει απόπειρα να στραφεί στον Μπέπε Γκρίλο, σε μια συνεργασία-ανάχωμα στον Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου