Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μισή ώρα για επιστολή υπαλλήλου! (video)

Κατά καιρούς θα αναρτούμε συζητήσεις μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου εσείς οι ίδιοι να διαμορφώνετε άποψη για
το περιεχόμενο, το επίπεδο και την κατεύθυνση των συζητήσεων, των αντιπαραθέσεων και των θεμάτων, για τα οποία γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

11 σχόλια:

  1. Ana Andreeva
    Προς ηλιθίους (ξέρουν αυτοί)
    Οι ηλίθιοι είναι πειρασμός.
    Θέτουν ανοήτως θέματα τα οποία ξέρεις πως είναι περιττό να απαντηθούν.
    Από την άλλη δεν θέλεις να τα αφήσεις και αναπάντητα.
    Ο ηλίθιος φυσικά δεν πρόκειται να καταλάβει.
    Όμως καλό είναι να υπάρχει μία απάντηση, μια κι έξω, και ότι καταλάβουν κατάλαβαν.
    Μία περιεκτική όσο μπορώ απάντηση για όλους τους ηλίθιους.
    Προς ηλιθίους λοιπόν:
    Είσαι ηλίθιος.
    Δεν το λέω με μίσος ή για να σε προσβάλλω αν και καταλαβαίνω πως είναι προσβλητικό.
    Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω με όσο γίνεται πιο απλά Ελληνικά γιατί είσαι ηλίθιος.
    Ξέρω, ελάχιστες πιθανότητες έχεις να το καταλάβεις, πόσο μάλλον να πάψεις να είσαι ηλίθιος αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ίσως κάτι να ψυλλιαστείς, θα δείξει.

    Είσαι ηλίθιος γιατί όταν κάποιος αμφισβητεί την ‘’αλήθεια’’ σου θεωρείς πως είναι εναντίον σου, εχθρός σου, βλάσφημος, απατεώνας, ανέντιμος, χωρίς όραμα, ιδιοτελής, συνωμοσιολόγος, ανίκανος, άσχετος, επιρρεπής, κουτός, βλάξ, επίδοξος καταστροφέας του τόπου και του μικρού κόσμου που έχεις στο μυαλό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν κάνετε άριστα που ανεβάζετε βίντεο, μας δίνετε ανεπεξέργαστη την πληροφορία κι έτσι έχουμε την ευκαιρία, να διαμορφώσουμε γνώμη που δεν βασίζεται σε προηγούμενο… φιλτράρισμα της.

    Η τοποθέτηση Μάλλιου είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
    Στον κάθε υπάλληλο οι πολιτικοί παράγοντες οφείλουν σεβασμό! Αν συλληφθεί παρανομών είναι διαφορετικό ζήτημα. Είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται οι υπάλληλοι για να υπονομευθεί η δήμαρχος. Στην προσπάθεια διάλυσης των πάντων που έχει επιδοθεί η παρούσα αντιπολίτευση περιλαμβανομένης της ομάδας Γρετζελιά, εξαιρουμένων των παρατάξεων της αριστεράς, στοχοποιήθηκε ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών. Αν δηλαδή κατάφερναν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, θα ήταν πολύ σημαντικό για να μην φανούν οι ευθύνες τους για την μη ψήφιση του προϋπολογισμού.

    Είναι πολύ ταπεινή η συμπεριφορά πολιτευόμενων, που πολλοί δεν έχουν πτυχία αν και εκφράζονται ως ειδήμονες σε ειδικά οικονομικά, τεχνικά ή άλλα θέματα και αποφασίζουν για τις τύχες μας, να θεωρούν μείζον ζήτημα το πτυχίο για την θέση, όταν δεν έχουν να του καταμαρτυρήσουν οποιαδήποτε υπηρεσιακή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα θητεία του.

    Γενικά κι εγώ είμαι υπέρ των πτυχιούχων. Ειδικότερα όμως δεν μπορώ να ισχυριστώ πως η ποιότητα της δουλειάς και η απόδοση οφείλονται μόνο ή κυρίως σε αυτό. Δεν μπορώ να μην σημειώσω για παράδειγμα πως επί 12ετους θητείας Γρετζελιά, συμπτωματικά… οι μόνοι πτυχιούχοι που ήρθαν και δεν προσελήφθησαν στον δήμο ήταν η γυναίκα του και η αδελφή του! Ότι επί Κόντου όλοι χωρίς εξαίρεση οι συνεργάτες που επέλεξε ήταν μη πτυχιούχοι! Έτσι έγινε και στην Χαλκηδόνα για 24 χρόνια επί Παπαμικρούλη!

    Προκλητικό επίσης είναι πρόσωπα που διορίστηκαν ρουσφετολογικά χωρίς πτυχία στην ΕΥΠ για παράδειγμα μαζί με το σόι τους, για να μεταταγούν με παρόμοια κριτήρια σε καλύτερα από άποψη απολαβών πόστα, να ζητούν επί πίνακι την κεφαλή του χωρίς πτυχίο διευθυντή των οικονομικών του δήμου!

    Αυτό που συμπεραίνω είναι πως στο παρασκήνιο υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε Γρετζελιά-Κόντο-Τομπούλογλου και γίνεται διανομή ρόλων όπως θα συνέβαινε σε κάθε ομάδα. Ο κ. Κόντος που δεν έχει ούτε απολυτήριο Λυκείου, δεν μιλάει για πτυχία, μιλάει ανοιχτά πλέον όμως για το αίτημα Γρετζελιά να παραιτηθεί η δήμαρχος. Ο κ. Τουμπούλογλου μιλάει για πτυχία, «γλύφει» τους εργαζόμενους γενικά, επιτίθεται στο σωματείο τους ειδικά όταν αυτά που καταγγέλλουν δεν τον βολεύουν, κι επίσης επιτίθεται κατά περίπτωση προσωπικά σε υπαλλήλους που είναι εμπόδιο στις πολιτικές του επιδιώξεις όπως ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών! Κατά τα λοιπά έχει υιοθετήσει κι αυτός το αίτημα Γρετζελιά για παραίτηση της δημάρχου.
    Αυτό το τρίο που δεκαετίες τώρα… συγκρούεται στην επιφάνεια, πάνα βρίσκει τρόπους να συνεργάζεται όταν οι στόχοι τους συμπίπτουν. Αυτό διαδραματίζεται σήμερα στον δήμο. Αυτά τα τρία πρόσωπα είναι συμφορά για τον τόπο και τον έχουν καταδικάσει σε μαρασμό με τις επιλογές τους, σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα. Δεν είναι τα μόνα, αλλά είναι οι πρωταγωνιστές στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
    Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόντος που… πάλι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική, και τότε που το είχε ξαναπεί, ουδέποτε αποχώρησε! Ήταν το σημαντικότερο υποστύλωμα του κ. Γρετζελιά παραμένοντας στο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης. Εκεί ψήφισε όλες τις αποφάσεις που γέμισαν την πόλη τούβλα, τσιμέντα, μάντρες στο άλσος και την πόλη, φωτιστικά, αγοράστηκαν τα δύο πούλμαν που μετά ως δήμαρχος πούλησε για 200.000 χιλιάδες, έγιναν του κόσμου οι ρουσφετολογικές προσλήψεις. Ποτέ δεν διαφώνησε με τίποτε, ποτέ δεν κατήγγειλε κάτι, και ποτέ δεν διέρρευσε το παραμικρό από όσα συνέβαιναν εκεί μέσα! Ήταν πάντα παρών και είμαι βέβαιος ότι ο συντονισμός που κάνει σήμερα για τον προϋπολογισμό, δεν αποτελεί απλά δείγμα αποδοχής και εμπιστοσύνης που του έχουν οι άλλοι δύο, αλλά είναι και ο θεμέλιος λίθος της συνέχισης της παρουσίας του στα κοινά από άλλη θέση στο παρασκήνιο, όπως τότε…

    Το δύσκολο είναι στις εκλογές που θα ακολουθήσουν πως μπορεί κανείς να διώξει και τους τρεις ταυτόχρονα… και τους κλώνους τους και τις πολιτικές τους που έφεραν αυτό το κατάντημα στον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 9:43
      Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Καταπληκτική βολή. Εύγε.
      Ε.Μ.Π.

      Διαγραφή
  3. Το θέμα δεν το γνωρίζω, ούτε και τον συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου. Όμως, αν αληθεύει το ότι είναι Διευθυντής Οικονομικών, χωρίς πτυχίο τριτοβάθμιας οικονομικής σχολής, τότε υπάρχει σαφώς ζήτημα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί η Δημόσια Διοίκηση στην χώρα να λειτουργεί με στελέχη που δεν έχουν στοιχειώδη τυπικά προσόντα για τις θέσεις που κατέχουν. Και ένα βασικό πτυχίο, σήμερα, στην εποχή των πολλών μεταπτυχιακών, θεωρείται στοιχειώδες τυπικό προσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ντ’ Ατανιάν και οι τρείς σωματοφύλακες (από κοντά και η Κωστάνς)

    Οφείλω να ομολογήσω ότι διαβάζοντας για την πρόθεση του Ντ’Αρτανιάν να απέχει του λοιπού απ την διεκδίκηση της ηγεσίας της πόλης, συγκινημένος κι απ τα δάκρυα της Κωστάνς και συντεριμμένος ως ο Νέρων ανεφώνησα: «Αλίμονο, οίος αυτοδιοικητικός φωστήρ απόλλυται». Σώσον Κύριε τον λαόν σου, τι θ’ απογίνουμε τώρα;. Αλλά να! Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς σε μηνιαίο έντυπο της πόλης που ασχολείται με τη διεύρυνση των οριζόντων της μια καταχώρηση του ενός εκ των τριών σωματοφυλάκων που αρχίζει με Καβάφη και τελειώνει με πρόσκληση σε φίλους και αντιπάλους για συμπόρευση με γνώμονα την ηθική και τη διαλεκτική, με όπλο απέναντι στη βαρβαρότητα το «επίπεδο». Ω! ναι, ο Θεός της πόλης είναι μεγάλος. HABEMUS PAPAM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ana andreeva

    Ανώνυμος11 Μαρτίου 2013 - 9:43 π.μ.

    Πολύ κατατοπιστικός.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ανέλαβε Δήμαρχος ο Νίκος Παπαμικρούλης, δεν υπηρετούσε ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας.
    Δεν υπήρχε ΚΑΝ, Τεχνική Υπηρεσία.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΕ και ΤΕ, που υπηρετούν σήμερα, προερχόμενοι από το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας, και δεν είναι λίγοι, προσελήφθησαν επί δημαρχίας του.
    Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας, αγαπητέ ανώνυμε 11 Μαρτίου 9:43

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά κάνεις αγαπητέ και γράφεις έτσι θολά για ΠΕ και ΤΕ αλλά αν μπορείς να μας εξηγήσεις πως θα επάνδρωνε κανείς Τεχνική υπηρεσία χωρίς πτυχιούχους θα μας έκανες μεγάλη χάρη!
      Κι αν ακόμη μπορείς να εξηγήσεις πως στις διοικητικές υπηρεσίες είχε διευθύντρια ΔΕ κι όχι ΠΕ θα μας έκανες ακόμη μεγαλύτερη...
      Αυτά για να μην λέτε παραμύθια στον κόσμο...

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Ανώνυμε 13 Μαρτίου 11:43, φρόντισε να μάθεις ποιές ήταν οι πρώτες κινήσεις του Νίκου Παπαμικρούλη για τη στελέχωση του Δήμου με προσωπικό ΠΕ και ποιές ήταν οι αντιδράσεις του τότε διοικητικού κατεστημένου του Δήμου, που αργότερα έγιναν και στελέχη της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
    Παρά ταύτα, ο Δήμος Νέας Χαλκηδόνας, απέκτησε ικανό προσωπικό ΠΕ, που δεν διέθεταν εκείνη την εποχή, πολλοί Δήμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνεχίζεις τις ίδιες θολές διατυπώσεις επειδή νομίζεις πως δεν γνωρίζω...
      Συμβιβάστηκε και συνεργάστηκε απόλυτα με το χωρίς πτυχία κατεστημένο που αναφέρεσαι, τους ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα της υπηρεσίας, στην συνέχεια ενέταξε με τιμή και δόξα το κατεστημένο στον συνδυασμό του, ασχέτως αν στην συνέχεια κάποιοι πήγαν με τον Αποστολάκη. Εξάλλου ήταν τόσο καλός και ικανός δήμαρχος ώστε με εξαίρεση την πρώτη τετραετία του όλες τις επόμενες μετά τον πρώτο χρόνο είχε απωλέσει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και δεν μπορούσε να περάσει τίποτε όπως συμβαίνει τώρα με την κ. Γαϊτανά!!!

      Σου ξαναλέω λοιπόν, αν πήρε πτυχιούχους και είχε καλές προθέσεις, γιατί ανέδειξε και παράτυπα διατήρησε με νύχια και δόντια, να μην αναφερθώ σε γεγονότα, υπάλληλο ΔΕ για διευθύντρια στις διοικητικές υπηρεσίες;;;

      Μην επαναλάβεις τους πτυχιούχους της Τεχνικής υπηρεσίας αφού δεν θα μπορούσε να προσλάβει μηχανικούς ή αρχιτέκτονες χωρίς πτυχίο. Και αυτοί κόστισαν πανάκριβα στον δήμο χωρίς να τους αξιοποιήσει ανάλογα αφού έφτιαξε πολεοδομία σε ένα μικρό δήμο που δεν έκανε έργα!

      υγ. Μερικά στα γράφω για να μην νομίζεις πως μιλάς σε άσχετο...

      Διαγραφή
  8. Επειδή λοιπόν δεν μιλάς σε άσχετο σου λέω ότι, αν αναφέρεσαι στη κυρία Δημοτική Σύμβουλο που στο προεκλογικό της φυλλάδιο υπογράφει ως πρώην Διευθύντρια, όταν ο Δήμος δεν διέθεται τότε διευθύνσεις αλλά μόνο τμήματα, μάλλον επειδή άλλαξε τώρα προσανατολισμό, τη στοχοποιείς. Ως χθες τη θαύμαζες, αν και απλή απόφοιτος 6ταξίου Γυμνασίου.
    Είμαστε βλέπεις αρκετοί, όσοι γνωρίζουμε καλά τα της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η μεθοδευμένη αφήγησή σου, δε μπορεί να σταθεί και καταρρέει μόνη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή