Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Πέθανε ο Θανάσης Νάκος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος. Νοσηλεύοταν στην Εντατική Moνάδα Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής κι είχε
υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.
Ο Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1993 με τη ΝΔ. Έκτοτε εκλεγόταν σε όλες τις αναμετρήσεις, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012, πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.
Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.
Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ, τοποθετείται αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης.
Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της ΝΔ ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.
Το 2008 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται β' αντιπρόεδρος της Βουλής, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο
Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του» τόνισε.

3 σχόλια:

 1. Αιωνία του η μνήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως θέλεις να μας εξηγήσεις τι σημαίνει το ψευδώνυμο που επέλεξες;

   Διαγραφή
 2. Σίγουρα η είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου σε μια ηλικία που είναι παραγωγική για τα κοινά πράγματα και ιδιαίτερα ενός ανθρώπου σοβαρού και μετρημένου, μόνο αισθήματα θλίψης μας προκαλεί.
  Απορία όμως δημιουργεί και σε μένα το ψευδώνυμο του σχολιογράφου των 4:02.
  Αν πρόκειται για ένα απολό ψευδώνυμο που αντί για γράμματα περιέχει αριθμούς, μπορεί να είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά δεν πειράζει.
  Αν, όμως πρόκειται για αυτό που καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι, τότε θλίψη προκαλεί η ανοησία, η αθλιότητα και η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη κάποιου.
  Αν, επαναλαμβάνω ΑΝ, πρόκειται για κάποιον σαφή υπαινιγμό, τότε ο σχολιογράφος θα πρέπει επώνυμα να καταγγείλει ότι έχει να καταγγείλει. Και να αποδείξει, βέβαια, τα όσα καταγγέλει.
  Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να διευκρινήσει ότι δεν υποννοεί κάτι με το ψευδώνυμο αυτό.
  Αν όμως δεν κάνει τίποτα, θα είναι κοινός αλήτης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την έξαψη των καιρών, ανοίγει το βόθρο και κοπρίζει χωρίς διάκριση.
  Ελπίζω ότι πρόκειται για την πρώτη εκδοχή και αναμένω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή