Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

"Οδηγούν τη δήμαρχο σε παραίτηση ή ομηρεία"

Αναδημοσιεύουμε χωρίς δικά μας σχόλια, αλλά και χωρίς διορθώσεις, το κείμενο του ιστότοπου "Νέα της Αυτοδιοίκησης" που αφορά στο δήμο μας. :
Τα πολιτικά της λάθη , εξαιτίας της έλλειψης προηγούμενης στοιχειώδους εμπειρίας που οδήγησαν πρόωρα στη διάλυση ουσιαστικά της
παράταξής της και την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο , «πληρώνει» η Δήμαρχος , Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Έφη Αποστολάκη.
Η κυρία Αποστολάκη , που βρέθηκε- «εν μια νυκτί»- στην ηγεσία της παράταξης μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών , εξαιτίας του απρόσμενου θανάτου του συζύγου της , Δημάρχου Ν. Χαλκηδόνας και επικεφαλής της παρατάξεως Δημήτρη Αποστολάκη – επελέγη τότε καθαρά  όπως αποδεικνύεται πλέον με στόχο τη συναισθηματική προσέγγιση των ψηφοφόρων στο κρίσιμο β’ γύρο .
Ανάμεσα σ΄εκείνους που την επέλεξαν και όλοι σχεδόν οι σημερινοί διαφωνούντες – ανεξαρτητοποιηθέντες Δημοτικοί της Σύμβουλοι.
Παράλληλα το άτυπο « μέτωπο» που έχει συγκροτηθεί από όλη την αντιπολίτευση ενάντια στην παραπαίουσα Δημοτική της Αρχή ,  την έχει οδηγήσει σε πλήρη πολιτική και διοικητική απομόνωση.
Με τελευταίο « όπλο» τον προυπολογισμό , τον οποίο δεν κατάφερε δυο φορές  να «περάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πλήρη διάλυση ο Δήμος , η αντιπολίτευση απαίτησε την παραίτηση τόσο της ιδίας όσο και συνολικά της Δημοτικής της Αρχής και στην πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών για ανάδειξη νέας .
Το θέμα έθεσε , ξεκάθαρα ,  ο επικεφαλής της μείζονος Χάρης Τομπούλογλου , στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ζητώ την παραίτηση όλων σας και άμεση διενέργεια εκλογών», είπε .
Ως « ύστατο» συμβιβασμό – υποχώρηση , η αντιπολίτευση θεωρεί τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής , υπό τους δικούς της όρους .
Την πρόταση αυτή κατέθεσε , ο επικεφαλής της ελάσσονος και πρώην δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας,Σταύρος Κόντος ,  ο οποίος ζήτησε την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού με τα θεσμοθετημένα και τακτικά έσοδα και μονάχα τις ανελαστικές δαπάνες, ώστε «να μην έχει η κ. Αποστολάκη λευκή επιταγή σε ένα Δήμο, στον οποίο πλέον δεν διοικεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Κόντο στον προυπολογισμό αυτό θα προβλέπονται μονάχα οι ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσίας κτλ), οι οποίες θα πληρώνονται από το αποθεματικό του Δήμου, συν την τακτική κρατική επιχορήγηση. Επίσης  μείωση δημοτικών τελών και … παύση της γενικής γραμματέως του Δήμου. «Μπορούμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, μόνο γι αυτές τις ανελαστικές δαπάνες. Εν λευκώ προϋπολογισμό σ’ αυτή τη Διοίκηση δεν δίνω. Αν συμφωνούν και οι άλλοι μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ ένα τέτοιο προϋπολογισμό. Είναι η μόνη λύση που έχουμε», σημείωσε ο κ. Κόντος.
Με την πρόταση του πρώην δημάρχου συμφώνησαν τόσο ο κ. Τομπούλογλου, όσο και η ομάδα των ανεξάρτητων του Παντελή Γρετζελιά.

6 σχόλια:

 1. ana andreeva
  Αντί σχολίου, σας αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη σας .
  (επειδή δεν μπορώ να το ανεβάσω ολόκληρο (Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Πρέπει να είναι 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο) το ανεβάζω τμηματικά)

  Καταρχήν κάνετε άριστα που ανεβάζετε βίντεο, μας δίνετε ανεπεξέργαστη την πληροφορία κι έτσι έχουμε την ευκαιρία, να διαμορφώσουμε γνώμη που δεν βασίζεται σε προηγούμενο… φιλτράρισμα της.

  Η τοποθέτηση Μάλλιου είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
  Στον κάθε υπάλληλο οι πολιτικοί παράγοντες οφείλουν σεβασμό! Αν συλληφθεί παρανομών είναι διαφορετικό ζήτημα. Είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται οι υπάλληλοι για να υπονομευθεί η δήμαρχος. Στην προσπάθεια διάλυσης των πάντων που έχει επιδοθεί η παρούσα αντιπολίτευση περιλαμβανομένης της ομάδας Γρετζελιά, εξαιρουμένων των παρατάξεων της αριστεράς, στοχοποιήθηκε ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών. Αν δηλαδή κατάφερναν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, θα ήταν πολύ σημαντικό για να μην φανούν οι ευθύνες τους για την μη ψήφιση του προϋπολογισμού.

  - Είναι πολύ ταπεινή η συμπεριφορά πολιτευόμενων, που πολλοί δεν έχουν πτυχία αν και εκφράζονται ως ειδήμονες σε ειδικά οικονομικά, τεχνικά ή άλλα θέματα και αποφασίζουν για τις τύχες μας, να θεωρούν μείζον ζήτημα το πτυχίο για την θέση, όταν δεν έχουν να του καταμαρτυρήσουν οποιαδήποτε υπηρεσιακή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα θητεία του.

  - Γενικά κι εγώ είμαι υπέρ των πτυχιούχων. Ειδικότερα όμως δεν μπορώ να ισχυριστώ πως η ποιότητα της δουλειάς και η απόδοση οφείλονται μόνο ή κυρίως σε αυτό. Δεν μπορώ να μην σημειώσω για παράδειγμα πως επί 12ετους θητείας Γρετζελιά, συμπτωματικά… οι μόνοι πτυχιούχοι που ήρθαν και δεν προσελήφθησαν στον δήμο ήταν η γυναίκα του και η αδελφή του! Ότι επί Κόντου όλοι χωρίς εξαίρεση οι συνεργάτες που επέλεξε ήταν μη πτυχιούχοι! Έτσι έγινε και στην Χαλκηδόνα για 24 χρόνια επί Παπαμικρούλη!

  - Προκλητικό επίσης είναι πρόσωπα που διορίστηκαν ρουσφετολογικά χωρίς πτυχία στην ΕΥΠ για παράδειγμα μαζί με το σόι τους, για να μεταταγούν με παρόμοια κριτήρια σε καλύτερα από άποψη απολαβών πόστα, να ζητούν επί πίνακι την κεφαλή του χωρίς πτυχίο διευθυντή των οικονομικών του δήμου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγωνια για την πολη ...12 Μαρτίου 2013 στις 4:16 μ.μ.

   Μην είστε τόσο σίγουρη ότι οι συνεργάτες του Κόντου ήταν όλοι χωρίς πτυχία «χωρίς εξαίρεση», όπως λέτε. Για ενημέρωσή σας ενημερώνω ότι υπήρχαν και μεταπτυχιακά. Μια που αρέσκεστε στην έρευνα μπορείτε να συλλέξετε στοιχεία για δική σας ενημέρωση, τότε ίσως να αξιολογήσετε και αυτόν που σας έδωσε τις «πληροφορίες».

   Διαγραφή
  2. Για πείτε μας εσείς που εμφανίζεστε να... γνωρίζετε ποιοι/ες είχαν πτυχίο ή μεταπτυχιακό!
   Μήπως η Γ.Γ. τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. πρώην τμηματάρχης του Δήμου, που προσέλαβε κατεπειγόντως για να προλάβει τον Νόμο που έθετε υποχρεωτικό περιορισμό ο Γ.Γ. να είναι πτυχιούχος, μήπως κάποιος/α ιδιαίτερος ή ειδικός συνεργάτης του, μήπως ο φωτογράφος... δημοσιογράφος, ποιος;
   Και μην αρχίσετε να μου γράφετε ονόματα προσωπικού του Δήμου που είναι νομικοί σύμβουλοι και όχι συνεργάτες κι αν δεν κάνω λάθος όλους χωρίς εξαίρεση τους βρήκε στον δήμο, ή αντιδημάρχους που είναι αιρετοί...
   Η αλήθεια είναι όμως πως μπορεί να έχει προσλάβει και τίποτε επιστημονικούς συνεργάτες που δεν γνωρίσαμε και δεν αντιληφθήκαμε την παρουσία και την συμβολή τους ποτέ... Για πείτε μας να μάθουμε και πόσοι ήταν στο σύνολο και πως αξιοποιήθηκαν και πόσο κόστισαν... Είναι φανερό πως κάτι ξέρετε από προσωπική αντίληψη...
   Πάλι όμως βλέπω μόνο η πλευρά Κόντου ενδιαφέρεται για ότι την αφορά και νομίζει πως μπορεί να ψελίσει κάτι, ενώ όσα έχουν γραφεί αφορούν το σύνολο του δημοτικού κατεστημένου...

   Διαγραφή
  3. Για να μην παρεξηγούμαστε, μη διανοηθεί κανείς κι αρχίσει να αραδιάζει ονόματα υπαλλήλων και να παραθέτει πτυχία ή... μη πτυχία. Τέτοια σχόλια εννοείται ότι δεν περνάνε. Πείτε ότι θέλετε, αλλα όχι ονόματα υπαλλήλων που δεν έχουν δώσει την άδειά τους. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

   Διαγραφή
  4. Σωστά να μην αναφερθούν, αλλά μπορεί να γράψει ας πούμε, επιστημονικός συνεργάτης περιβάλλοντος, τον ορισμό της θέσης όπως αναφέρετε στον οργανισμό.

   Διαγραφή
 2. 2o

  - Αυτό που συμπεραίνω είναι πως στο παρασκήνιο υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε Γρετζελιά-Κόντο-Τομπούλογλου και γίνεται διανομή ρόλων όπως θα συνέβαινε σε κάθε ομάδα. Ο κ. Κόντος που δεν έχει ούτε απολυτήριο Λυκείου, δεν μιλάει για πτυχία, μιλάει ανοιχτά πλέον όμως για το αίτημα Γρετζελιά να παραιτηθεί η δήμαρχος. Ο κ. Τομπούλογλου μιλάει για πτυχία, «γλύφει» τους εργαζόμενους γενικά, επιτίθεται στο σωματείο τους ειδικά όταν αυτά που καταγγέλλουν δεν τον βολεύουν, κι επίσης επιτίθεται κατά περίπτωση προσωπικά σε υπαλλήλους που είναι εμπόδιο στις πολιτικές του επιδιώξεις όπως ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών! Κατά τα λοιπά έχει υιοθετήσει κι αυτός το αίτημα Γρετζελιά για παραίτηση της δημάρχου.
  Αυτό το τρίο που δεκαετίες τώρα… συγκρούεται στην επιφάνεια, πάνα βρίσκει τρόπους να συνεργάζεται όταν οι στόχοι τους συμπίπτουν. Αυτό διαδραματίζεται σήμερα στον δήμο. Αυτά τα τρία πρόσωπα είναι συμφορά για τον τόπο και τον έχουν καταδικάσει σε μαρασμό με τις επιλογές τους, σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα. Δεν είναι τα μόνα, αλλά είναι οι πρωταγωνιστές στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
  Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόντος που… πάλι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική, και τότε που το είχε ξαναπεί, ουδέποτε αποχώρησε! Ήταν το σημαντικότερο υποστύλωμα του κ. Γρετζελιά παραμένοντας στο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης. Εκεί ψήφισε όλες τις αποφάσεις που γέμισαν την πόλη τούβλα, τσιμέντα, μάντρες στο άλσος και την πόλη, φωτιστικά, αγοράστηκαν τα δύο πούλμαν που μετά ως δήμαρχος πούλησε για 200.000 χιλιάδες, έγιναν του κόσμου οι ρουσφετολογικές προσλήψεις. Ποτέ δεν διαφώνησε με τίποτε, ποτέ δεν κατήγγειλε κάτι, και ποτέ δεν διέρρευσε το παραμικρό από όσα συνέβαιναν εκεί μέσα! Ήταν πάντα παρών και είμαι βέβαιος ότι ο συντονισμός που κάνει σήμερα για τον προϋπολογισμό, δεν αποτελεί απλά δείγμα αποδοχής και εμπιστοσύνης που του έχουν οι άλλοι δύο, αλλά είναι και ο θεμέλιος λίθος της συνέχισης της παρουσίας του στα κοινά από άλλη θέση στο παρασκήνιο, όπως τότε…

  - Το δύσκολο είναι στις εκλογές που θα ακολουθήσουν πως μπορεί κανείς να διώξει και τους τρεις ταυτόχρονα… και τους κλώνους τους και τις πολιτικές τους που έφεραν αυτό το κατάντημα στον τόπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή