Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πόρκα μιζέρια...

Είναι απίστευτη, α-πί-στευ-τη η μιζέρια των γνωστών κομπλεξικών, που σήμερα από το πρωί τρώνε τα λύσσακά τους, γιατί η πόλη δεν έχει πνιγεί στο σκουπίδι, γιατί τα ποντίκια δεν κάνουν παρέλαση στην πόλη, ώστε να
τα ρίξουν στη δήμαρχο. Ποιος νοιάζεται για την πόλη, ρε παιδί μου; Το ζήτημα είναι να εξαφανίσουμε αυτή που μας πήρε τη μπουκιά από το στόμα κι ας πάει να πνιγεί η πόλη: Αυτή είναι η γραμμή τους. Δεν ψήφισαν προϋπολογισμό, για να μην μπορεί να κινηθεί κανένα απορριμματοφόρο, και μετά σχεδίαζαν να καταγγείλουν τη δήμαρχο που.... δεν μαζεύει τα σκουπίδια. Μέχρι και ότι... διαφωνούν οι δημότες άκουσα να υποτονθορίζουν... Τόση και τέτοια μιζέρια...
Αυτά τα σκουπίδια της πολιτικής, ποιος θα τα μαζέψει, να ξεβρωμίσει όντως η πόλη;

6 σχόλια:

  1. Λειτουργούν με τους όρους του υποκόσμου. Ασκούν πολιτικές που εξυπηρετούν εντέλει… τους ιδίους και τους συγκατανευσιφάγους που διαπλέκονται μαζί τους. Υπερβαίνουν τη φαντασία, ακόμη και του πιο ευφάνταστου κακοποιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Tρέμουνε το σκουπιδιάρη,μην περάσει και τους πάρει."
    http://www.youtube.com/watch?v=FkxmrxupRbY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά, δυσκολεύομαι πολύ στο να θυμηθώ κάποια ανάλογη περίπτωση με αυτό που συμβαίνει στο Δήμο μας. Εικάζω ότι αποτελούμε πανελλήνια πρωτοτυπία. Παρότι σε αυτή την πόλη συνέβησαν πολλά, νομίζω ότι τρία στοιχεία κωδικοποιούν τη σύνθεση του εκρηκτικού και καταστροφικού μείγματος που υπάρχει εδώ.
    Αρχικά ήταν το χτύπημα της μοίρας, με τον απροσδόκητο θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη. Δευτερο στοιχείο είναι η σαφής ύπαρξη κενού στο θεσμικό πλαίσιο, όπου αφήνει να επικρέμμονται τέτοιες καταστάσεις. Και το τρίτο είναι η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, η ιδιοτέλεια και η επικινδυνότητα του πολιτικού προσωπικού.
    Για το πρώτο από τα τρια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει τη μοίρα και τους φυσικούς νόμους.
    Για το δεύτερο, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να προβληματιστούμε σοβαρά πάνω σε θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα, φρονώ ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο εκλογής των δημοτικών αρχών, με το σύστημα των 2 γύρων. Όπως αποδείχθηκε, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει. Δίνει τη δυνατότητα σε συναλλαγές και συνεννοήσεις όχι στην κοιννωνία αλλά "κάτω από το τραπέζι". Επίσης, θεωρώ ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει να ισχύει και στα δημοτικά συμβούλια η αρχή της δεδηλωμένης, όπως ακριβώς στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή, η εκάστοτε διοίκηση ή θα διαθέτει την πλειοψηφία για να διοικεί ή άν την απωλέσει να υπάρχει άμεση παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των απαράιτητων λειτουργιών. Και στο βάθος, θα πρέπει κάπου να προβλέπεται η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, με την έγκριση της κεντρικής διοίκησης η οποία θα κρίνει το βάσιμο ή όχι ενός τέτοιου θέματος. Και αυτό, προκειμένου να μην καταντήσει η εκλογική διαδικασία παιχνίσι στα χέρια του όποιου καιροσκόπου λαϊκιστή.
    Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα, που κατά την άποψή μου έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή στάθμισης, είναι η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού.
    Φθαρμένοι, ιδιοτελείς, λαϊκιστές, ανεπάγγελτοι (κάποιοι), ανεπαρκείς, επικίνδυνοι. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, δυστυχώς ταιριάζουν στην πλειοψηφία αυτών που αποτελούν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Από την Δήμαρχο, που δέχθηκε να γίνει παιχνίδι στα χέρια επιτήδειων, αποδεχόμενη ένα ρόλο που την ξεπερνά κατά πολύ, ως τους "εμπειρους" και παλαιούς του δημοτικού συμβουλίου. Οι οποίοι δίνουν ρεσιτάλ ανευθυνότητας, λαϊκισμού, ιδιοτέλειας, μικροπολιτικής συμπεριφοράς. Όλοι κινούνται και στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλα. 'Ανθρωποι που επιμένουν αν ταλαιπωρούν την πόλη με την παρουσία τους εδώ και πανω από 30 χρόνια. Που νομίζουν ότι χωρίς αυτούς η πόλη δεν μπορεί να υπάρχει. Υπάρχουν και άλλοι, με παρελθόν στα κοινά, που εμφανίστηκαν ως, δήθεν, φορείς νέων αντιλήψεων και αποδεικνύονται το ίδιο λαϊκιστές και πολιτικάντηδες με τους πρώτους.
    Λίγοι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με καλές προθέσεις, δεν έχουν δυνατότητα να αναδιαμορφώσουν το σκηνικό. Απλώς αυτοί δεν θα πρέπει να χαθούν μέσα στο χάος που έχουν δημιουργήσει οι άλλοι.
    Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει λύση από την παρούσα κατάσταση και από τη σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.
    Μόνη λύση είναι μια νέα πρόταση τοπικής διοίκησης από μια ομάδα ανθρώπων, με πραγματικό ενδιαφέρον για την πόλη, με επεξεργασμένες θέσεις, με γνώσεις και όραμα για το μέλλον. Με λογισμό και μ΄όνειρο που έλεγε και ένα παλαιότερο σύνθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ana andreeva
      Δυστυχώς κάποια πράγματα είναι του Θεού. Κάποια άλλα (όπως το λες και εσύ) πρέπει να αλλάξουν. Άγνωστο αν θα αλλάξουν και πότε. Υπάρχουν ακόμα υγιείς πολίτες αλλά … σκέφτονται πολύ να μπλέξουν με τα υπάρχοντα σκ@@τα. Συγγνώμη για τη λέξη, πώς όμως να ονομάσω την παράταξη που έκανε το blog ‘’Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ‘’ στο οποίο υβρίζουν και λασπολογούν χυδαία αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ανεβάζουν τα σχόλια που τους κάνουν; Ε λοιπόν να ξέρουν … «όλες οι αλεπούδες στο γουναράδικο ανταμώνουν» …

      Διαγραφή
  4. Καλή μου Ζιζέλ πρώτη φορά συμφωνώ εντελώς μαζί σου. Τις ίδιες «ανησυχίες» έχει διατυπώσει και ο κύριος Διαμαντής. Ωστόσο η παρατήρηση της Ana andreeva ότι υπάρχουν ακόμα υγιείς πολίτες αλλά … σκέφτονται πολύ να μπλέξουν με τα υπάρχοντα σκ@@τα παραμένει. Ότι στο blog ’Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ‘ποτέ μα ποτέ δεν ανεβάζουν τα σχόλια που τους κάνουν δείχνει την νοοτροπία με την οποία ελπίζουν να κυβερνήσουν την πόλη τα αφεντικά τους. Αλλά αυτές οι αλεπούδες αφού κατάφεραν και χάσανε απ τον πεθαμένο - μιλάμε για και γ… τις αλεπούδες δηλαδή - είναι ήδη στο γουναράδικο, απλά δεν το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω για αλεπούδες, ούτε με ενδιαφέρουν. Κάτι έχω ακούσει για ένα blog με αυτό το όνομα. Δεν το έχω επισκεφτεί. Αν είναι αυτό που νομίζω, δηλαδή του Τόμπυ, εντάξει...μην δίνετε σημασία. Ο Τόμπυ και μόνος του να είναι υποψήφιος δεύτερος θα έρθει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή