Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για τον κόμβο Αναγεννήσεως



Από το γραφείο τύπου του δήμου, λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση, που επιβεβαιώνει παλαιότερες αναρτήσεις μας: Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας των
Δημάρχων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κας Έφης Γαϊτανά – Αποστολάκη, Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση και Ηρακλείου κ. Παντελή Βλασσόπουλου  με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό. Το θέμα της συνάντησης ήταν η αναζήτηση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα του οδικού κόμβου των οδών Τατοϊου – Αναγεννήσεως – Ιφιγενείας, που αφορά άμεσα και τους τέσσερις Δήμους.
Στη σύσκεψη που έγινε συμμετείχαν ο Γεν. Δ/ντης της περιφέρειας κ. Οικονομόπουλος, ο Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Θ. Καρδοματέας και ο Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κωνσταντίνος Λέμας.
Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στη σοβαρότητα του προβλήματος και εξέθεσαν αναλυτικά τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις που έχει η απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου οδικού κόμβου στην κυκλοφορία των οχημάτων, τη ρύπανση και την περιβαλλοντική επιβάρυνση, την απώλεια χρόνου των οδηγών, την κατανάλωση καυσίμων και τη διάχυση της κυκλοφορίας στις γειτονιές με σοβαρά προβλήματα και κινδύνους για τους κατοίκους. Τόνισαν ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες διασταυρώσεις της Αττικής. Επί πλέον επισημαίνουν ότι η επίλυση του προβλήματος του οδικού κόμβου θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα εισόδου και για τους τέσσερις Δήμους.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Σγουρός συμφώνησε ότι πρόκειται για πραγματικά σοβαρό πρόβλημα και δήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει στην επίλυση του, αφού πρόκειται για έργο που αφορά όχι μόνο τους τέσσερις Δήμους αλλά και την Περιφέρεια. Υπέδειξε εκπόνηση σχετικής μελέτης από τους τέσσερις Δήμους και υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την χρηματοδότηση του είτε από πόρους του ΕΣΠΑ είτε από πόρους της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου