Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μην τα θάψετε στον κήπο...


Αν διακαώς επιθυμείτε να μπείτε στη λίστα όσων «έξυπνων-προνοητικών» έθαψαν χρήματα στον κήπο τους και στη συνέχεια τα έχασαν ή αυτά καταστράφηκαν από κάποιο φυσικό φαινόμενο, μη διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί. Δεν χρειάζεται! Σίγουρα πολλοί καταθέτες έχουν «ταρακουνηθεί» από τα καταστροφολογικά σενάρια χρεοκοπίας, επιστροφής στη δραχμή και
απώλειας της αξίας των ευρώ που έχουν στα χέρια τους. Επιλογές «προστασίας» , όπως έχει παρουσιάσει το imoney.gr, υπάρχουν πάρα πολλές, όμως προς θεού δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος για επιστροφή σε λύσεις της «κατοχικής περιόδου» όπου τα χαρτονομίσματα είχαν κρυφτεί στα πιο απίθανα σημεία. Ακόμη και αν δεν «εμπιστεύσθε» το Ταμείο Εγγυήσεως Καταθέσεων που εγγυάται εως και 100.000 ευρώ ανα λογαριασμό, ακόμη και αν δεν θέλετε να «μεταναστεύσετε» τα χρήματά σας στο εξωτερικό, υπάρχει η ασφαλής λύση της θυρίδας. Παλαιότερα οι θυρίδες εκτός από κοσμήματα, συμβόλαια και οικογενειακά κειμήλια, ήταν η βασική πηγή φύλαξης των μετοχών. Στην πορεία των χρόνων, η αποϋλοποίηση των μετοχών άδειασε τις θυρίδες των τραπεζών…και η κρίση της ξαναγέμισε με ευρώ και λίρες.

Πόσο κοστίζει

Οι τιμές ενοικίασης μιας θυρίδας ξεκινούν από 30  ευρώ τον χρόνο ανάλογα την τράπεζα για τις πολύ μικρές, όπου παρατηρείται και αύξηση στη ζήτηση πάνω από 50% και ξεπερνούν και τα 500 ευρώ για τις πολύ μεγάλες σε μέγεθος, που εξυπηρετούν κυρίως τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων. Κάθε τράπεζα έχει τους δικούς της κανόνες ενοικίασης και χρειάζεται έρευνα όχι μόνο για το πόσο συμφέρει, αλλά και για τη διαθεσιμότητα καθώς τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες.

5 σημαντικές συμβουλές

Οι θυρίδες ενοικιάζονται συνήθως για έναν χρόνο, ωστόσο ορισμένα δίνουν δυνατότητα ενοικίασης και για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Με την ενοικίαση ο μισθωτής παραλαμβάνει δύο κλειδιά. Εκτός από τον ίδιο, μπορεί να ορίσει έως δύο δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης.

 Είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί καταβολή εγγύησης, κυρίως για κάλυψη των εξόδων για τα κλειδιά της θυρίδας και την αντικατάστασή τους σε περίπτωση απώλειας.

Οι θυρίδες διακρίνονται σε απλές, ηλεκτρονικές και ρομποτικές. Στις πρώτες η πρόσβαση γίνεται με κλειδί, ενώ στις δεύτερες απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικής κάρτας. Ρομποτικές θυρίδες διαθέτει προς το παρόν μόνο η Εθνική. Οι εν λόγω θυρίδες είναι από τις πιο πρωτοποριακές, καθώς δίνουν στον κάτοχο τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό τους όλο το 24ωρο. Η προσέλευση γίνεται με μυστικό αριθμό και ηλεκτρονικό έλεγχο της υπογραφής του πελάτη, ενώ ειδικά ρομπότ ανοίγουν τη θυρίδα και φέρνουν στον κάτοχο το περιεχόμενό της.

Για να ενοικιάσετε θυρίδα χρειάζεται να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Άδεια Παραμονής για αλλοδαπούς υπηκόους, πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, λογαριασμό Κοινής Ωφελείας (Ηλεκτρισμού, Τηλεπικοινωνιών ή Ύδρευσης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου