Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έτσι παίζεται το παιχνίδι της τηλεθέασης...

Στην εκπομπή ''Ελεύθερος Σκοπευτής'', στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Τράγκας φιλοξένησε 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συζήτησαν για την προανακριτική αλλά και βασικές πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής. Οι
καλεσμένοι της εκπομπής είχαν όλο το χρόνο να αναλύσουν φασιστικές πράξεις, σκέψεις και ιδέες, χωρίς καν τον οφειλόμενο δημοσιογραφικό αντίλογο.
Ο Παππάς κατηγόρησε -μέσω ΣΚΑΙ- το τουρκοκάναλο #mega και αιτιολόγησε τη συνειδητή απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο κανάλι, ως πράξη εξίσου καταδικαστέα με το παίξιμο ξένων τηλεοπτικών σειρών τη μέρα εθνικής μας επετείου...
Ο Παναγιώταρος εξήγησε πως τα 2,5 plus εκατομμύρια μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα θα απομακρυνθούν από μόνοι τους σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κατατροπώσει  τους σημερινούς Γερμανοραγιάδες κυβερνώντες.
Ο Κασιδιάρης απέδωσε το κοπλιμέντο Τράγκα περί βελτίωσής του στον επικοινωνιακό τομέα στην ικανότητά του να αυτοβελτιώνεται [Ελλάδα, έχεις ταλέντο] εν αντιθέσει με τον Τσίπρα που έχει προσλάβει Αμερικανό επικοινωνιολόγο.
Ο Ματθαιόπουλος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους, παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες και άφησε να εννοηθεί ότι χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας, από την οποία και κατάγεται.
Οι διαμαρτυρίες κατά του Τράγκα για το στήσιμο της εκπομπής  ήταν πολλές και έντονες. Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν στα sosial media οδήγησαν στην αύξηση της τηλεθέασης και φυσικά, κατ´ αυτόν τον τρόπο ο Τράγκας πέτυχε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να φέρει νούμερα.
Άλλωστε, ο ΣΚΑΙ δεν προσέλαβε τον Τράγκα επειδή είναι δεξιός Καραμανλικός οπαδός της θεωρίας του Κέινς αλλά για να κάνει νούμερα. Για τον ίδιο λόγο τον αξιοποιεί επί πολλά χρόνια και ο Νίκος Χατζηνικολάου.  Ξαφνικά, ο Τράγκας έπρεπε να απολογηθεί στους εργοδότες του επειδή δεν είχε αντίλογο στην εκπομπή από άλλα κόμματα.
Φυσικά, ο ευέλικτος δημοσιογράφος, έκανε αναφορά στην άρνηση πολιτικών άλλων κομμάτων να συμμετάσχουν σε πάνελ με εκπρόσωπους της Χρυσής Αυγής και εξήγησε πως δε μπορεί να μη δίνει το λόγο σε ένα κόμμα που βρίσκεται σταθερά δημοσκοπικά στην τρίτη θέση με >10%, καθώς αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.
Αλλά σήμερα, το θέμα μας δεν πρέπει να είναι ο Τράγκας, μα αυτοί που τρέφονται από τα νούμερά του ενώ παράλληλα κατακρίνουν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, αυτές δηλαδή που φέρνουν τα νούμερα.
Έτσι, λοιπόν, παραθέτουμε tweet του Χατζηνικολάου, διά του οποίου ασκεί κριτική στον Τράγκα για το στήσιμο του πάνελ:
xatzinikolaou.png
Eπί του διαλόγου που ακολουθεί στο twitter, παραθέτω την εύστοχη επισήμανση του @stratosathens:
stratosathens.png
Και η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου είναι η εξής:
tweet_xatzinik.png
Mε λίγα λόγια, ο Τράγκας κάνει νούμερα, ο Χατζηνικολάου ασκεί κριτική και εμείς θα πρέπει να ακούσουμε αύριο την εκπομπή του Χατζηνικολάου στον real για να κάνουν τα νούμερα τον κύκλο τους.
Φαντάζομαι, πως, αύριο, θα βγει και ο ΣΚΑΙ με μία ανακοίνωση περί ελεύθερης δημοσιογραφίας, παρά τις όποιες ενστάσεις ή διαφωνίες έχει με τις πρακτικές Τράγκα, απολαμβάνοντας παράλληλα τα νούμερα της τηλεθέασης.
-Φίλε Γιώργο Τράγκα, στην προκειμένη περίπτωση εσύ είσαι το αρνί. Και όσο πιο δυνατά βελάζεις, τόσο περισσότεροι είναι οι λύκοι που θα σε κυκλώνουν, ντυμένοι πάντα με προβιά.
 επικαιρο

3 σχόλια:

  1. Το τίμημα αυτού του "πλυντηρίου" που έκανε, θα είναι η κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασής του και της ακροαματικότητας της ραδιοφωνικής εκπομπής του. Κρίμα γιατί θεωρούνταν καλός δημοσιογράφος της κεντροδεξιάς. Κρίμα να γίνει κονφερανσιέ των αλητών τώρα στα γεράματα. Πρέπει να του κόστισε κάτι παραπάνω του Γιαννάκη του Αλαφούζου η υπερπαραγωγή με τους 4 αλήτες αλλά άξιζε τον κόπο. ειδικά εκεί που ο κασιδιάρης ορυότανε ότι δεν χρηματοδοτούνται από εφοπλιστές ήταν όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο Τράγκας τα «πήγε» καλύτερα απ τον φαλακρό νεαρό που τον έκανε μπαλάκι ο Μιχαλολιάκος. Ακούστηκαν και μερικά πράγματα περί ευγονικής κλπ και όποιος κατάλαβε μερικές απ τις «ομοιότητες» που κατάφερε να αναδείξει ο Τράγκας θα μίλαγε πιο προσεκτικά για την πολύ καλή αυτή εκπομπή. Ανέδειξε όμως και την ψευτοδημοκρατική «κουλτούρα» των υπολοίπων που αρνούνται πεισματικά να βγούν στο πάνελ με τη Χ.Α. που τα μέλη της δεν έχουν τυπικές «αναστολές», αναλογιζόμενοι το πάθημα του Μαήλη, αφού κι έχουν και αυτοί λερωμένη τη φωλιά τους – ή μήπως όχι; Για παράδειγμα, απ τη μια απαλλάσσουν τους τραπεζίτες που χρηματοδότησαν τα κόμματα με μαϊμού ποσοστά απ τα ελλείμματα των τραπεζών που θα πληρώσουμε εμείς και απ την άλλη θα βγουν να ζητήσουν απ τη Χ.Α. τα ρέστα; Αυτό δεν ενόχλησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλασική περίπτωση που επιβεβαιώνει την αρχή ότι, για ό,τι μας συμβαινει φταίμε κυρίως εμείς. Τα συγκεκριμένα ρετάλια της δημοσιογραφίας, υπάρχουν και κερδίζουν λεφτά, απλώς γιατί υπάρχουν άνθρωποι που "αγοράζουν" το προϊόν τους. Αν οι εκπομπές αυτές, όπως και πολλά άλλα σκουπίδια, δεν είχαν κοινό, τότε δεν θα υπήρχαν και οι συγκεκριμένοι μανδαρίνοι. Και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται με τους πολιτικούς την μεγάλη τους ακροαματκότητα. Γιατί αυτό κάνουν ακόμα και σήμερα: διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα, όλο ανεξαιρέτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή