Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Μποστ είναι πάντα εδώ...

Έκθεση αφιερωμένη στο γελοιογραφικό έργο του Μποστ με τίτλο CHERCHEZΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπου εγκαινιάστηκε πρόσφατα  στο κτήριο της Οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, σε
συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ.
Η έκθεση, που επικεντρώνεται στη γελοιογραφική σάτιρα του Μποστ, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο την περίοδο 1950-1980, θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Ξαναθυμόμαστε τον Μπόστ».
Η ημερίδα είχε σκοπό να εντάξει το γελοιογραφικό έργο του Μποστ σε ιστορική προοπτική και να ερευνήσει τη σύγχρονη σημασία του. 
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου), Στάθης Σταυρόπουλος (γελοιογράφος), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης), Γιάννης Κοντός (ποιητής), Μανόλης Σαββίδης (φιλόλογος), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός), Κώστας Μποσταντζόγλου (γραφίστας, γιος του Μποστ).
Δείτε ολόκληρη τη διάλεξη από το www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου