Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο δήμος για την Πρωτομαγιά

Από το Γραφείο Τύπου του δήμου Φιλαδελφείας- Χαλκηδόνος, λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 



Με επιτυχία και δυναμική συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, στα πλαίσια του διήμερου εορτασμού της Πρωτομαγιάς που φέτος έφεραν τον τίτλο «Γιορτές Μάη 2013».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 11 Μαΐου, με μια μοναδική Συναυλία αφιερωμένη στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στην σκηνή της Πλατείας Πατριάρχου βρέθηκαν 7 νεανικά μουσικά σχήματα τα οποία αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην φετινή μας διοργάνωση. Η βραδιά ήταν ένα μελωδικό ταξίδι σε όλο το μουσικό φάσμα της ροκ μουσικής, ενώ «έκλεισε» με λαϊκή μουσική. Τα μουσικά σχήματα που φιλοξενήθηκαν στην σκηνή ήταν ( με σειρά εμφάνισης) :
«Έκπτωτοι» ροκ συγκρότημα μαθητών του 3ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.
«Άδεια Πακέτα» ροκ μουσικό σχήμα από μαθητές του Γ.Ε.Λ. Νέας Χαλκηδόνας
«ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Νεανικό συγκρότημα με δισκογραφία στο ενεργητικό τους και εκρηκτική σκηνική παρουσία.

«Coyotes» αγγλόφωνη μουσική μπάντα με ιδιαίτερο και «δυνατό» ήχο.    
«Earnest» ένα πρωτότυπο «κράμα» μουσικής με στοιχεία από όλο σχεδόν το μουσικό φάσμα της jazz, funky, rock n’roll κ.α.
«Velvet Roses» η μπάντα του εξαιρετικού σαξοφωνίστα Βαγγέλη Παναγιωταράκου που «έδωσε» ένα διαφορετικό χρώμα στη νύχτα.
Η βραδιά έκλεισε με τους «ΕΦΕΜ» με ελληνική λαϊκή μουσική που κράτησαν αμείωτο το κέφι των παρευρισκόμενων μέχρι αργά.
Μουσικό - χορευτικό «Σεργιάνι στην Ελληνική παράδοση» ήταν το θέμα της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, Κυριακή 12 Μαϊου.
Περίπου 250 χορευτές και 8 μουσικοί της παραδοσιακής ορχήστρας ΕΠΤΑΣΗΜΟ, γέμισαν την εξέδρα με παραδοσιακές στολές και ήχους από όλες σχεδόν τις γωνιές της χώρας μας. Ήπειρος, Μακεδονία, Β. Θράκη, Β.Α. Αιγαίο, Μικρά Ασία, Ρούμελη & Μοριάς οι «τιμώμενες» περιοχές με χορευτικά συγκροτήματα του Ενιαίου Φορέα Δράσεων του Δήμου μας ενώ φέτος είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε :
Τον χορευτικό Σύλλογο «Παλμό» Περιστερίου με χορούς της Χίου
Τον Σύλλογο «Μέλισσα» από το Μαρτίνο με χορούς από τα Δωδεκάνησα
Τον Σύλλογο «Φανερωμένη» από την Ηλιούπολη με χορούς από τα Δωδεκάνησα και
Τον Σύλλογο Ποντίων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος «Δημήτριος Υψηλάντης» που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εντυπωσίασαν με την δυναμική τους παρουσία.
Αθρόα και η συμμετοχή των παιδιών στην Παιδική γιορτή που διεξαγόταν και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνος. Καραμελλοβροχή, σιντριβάνι σοκολάτας, εργαστήρι πρωτομαγιάτικου στεφανιού, πολλά φουσκωτά, η Μίνι, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και πολλοί άλλοι ήρωες διασκέδασαν του μικρούς μας φίλους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου