Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου (*)


Ξεκινώ με την παρέμβαση μου αυτή, δηλώνοντας ότι δεν διεκδικώ τον τίτλο του φανατικότερου ΑΕΚτζή. Διεκδικώ όμως την ιδιότητα ενός φιλάθλου που νοιάζεται για την ομάδα αυτή. Σκεπτόμενος την προσωπική μου παρουσία κοντά στην ομάδα, από την πρώτη φορά (που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου) και ήταν στο
αλησμόνητο παιχνίδι με την QPR στη θύρα 21, μέχρι τα ταξίδια στο εξωτερικό έως και σήμερα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μόνο ιδεολογικοί λόγοι με κράτησαν οπαδό αυτής της ομάδας. Μέσα σε παραπάνω από 30 χρόνια, λίγα πρωταθλήματα, ακόμα λιγότερα κύπελλα και πολλές, μα πάρα πολλές πίκρες, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Η παρέμβασή μου μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, με την ιδιότητα πλέον του Αντιδημάρχου της Νέας Χαλκηδόνας, γίνεται γιατί πραγματικά πιστεύω ότι εάν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ ψηλά (και ψηλά για μένα δεν σημαίνει πρωτάθλημα, αλλά αξιοπρέπεια), πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να λυθεί το γηπεδικό ζήτημα. Το ζήτημα αυτό εγώ θα το αντιμετωπίσω απλοϊκά, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ένα απλό ζήτημα που έγινε πολύπλοκο, πρώτον από τις αλχημείες Γρανίτσα και δεύτερον από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανένας (πλην ελαχίστων) δεν εμφανίστηκε στην ΑΕΚ για να την βοηθήσει, αλλά για να ζήσει το προσωπικό του ταξίδι στον κόσμο της δημοσιότητας και της εύκολης απόκτησης κερδών. Ήταν κάτι σαν reality τηλεπαιχνίδι. Το next top model της προεδρίας της ΑΕΚ με χαμηλή, πολύ χαμηλή τηλεθέαση.
Επειδή όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και βεβαίως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το μέλλον. Όπως ακούγεται σήμερα το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κοστίσει περί τα 80 εκατ. Ευρώ. Με έναν ακόμα, απλό, δικό μου υπολογισμό και με δεδομένο ότι το γήπεδο αυτό θα είναι (πάντα με βάση τα νόμιμα) περίπου 25 χιλ. θέσεων, εκτιμώ ότι ο επενδυτής θα κάνει απόσβεση σε 7 έως 10 χρόνια (πάντα με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα αξιοποίησης του χώρου). Δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημη ως επένδυση. Το μόνο που της λείπει πιστεύω είναι η καλή πρόθεση από όλους. Επενδυτές, αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς.
Ας αναλογιστούμε όμως ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστή στο πανελλήνιο, και πέρα από αυτό, από την ΑΕΚ και μόνο από αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε 15 μέρες η πόλη γινόταν γιορτινή, όταν κάθε γειτονιά της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας ζούσε στους ρυθμούς ακόμα και των εύκολων παιχνιδιών. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Αύγουστος είχε την ομορφιά του στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν τα παιχνίδια προετοιμασίας σχολιαζόταν στα καφενεία της περιοχής.  Ας μην ξεχνάμε ότι η καρδιά τη ς τοπικής αγοράς χτυπούσε σε ρυθμούς ΑΕΚ. Κι αν μιλάμε για δύο Κυριακές και μία Τετάρτη προβληματικού parking, εγώ προσωπικά τα θυσιάζω για να δω ξανά ΑΕΚτζίδες να ξεπροβάλλουν από τα τέσσερα σημαία του ορίζοντα για να ¨προσκυνήσουν στο ναό¨.
Γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους δημάρχους των γειτονικών δήμων, διακατέχονται από ΑΕΚτζίδικα αισθήματα, πιστεύω ότι αυτοί πρώτοι πρέπει να σηκώσουν το βάρος και από πίσω όλοι οι αγνοί ΑΕΚτζίδες, να κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει η ομάδα μας ξανά το σπίτι της.
(*Αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Το κείμενο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2010, όταν ο κ. Παπανικολάου ήταν αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας)


15 σχόλια:

  1. λαικισμος του κερατα... Ανθρωποι που δε θελουν παιδια μεταναστων ε παιδικους σταθμους δεν χωρανε ουτε στηφιλαδελφεια ουτε στην ουτως η αλλως διχασμενη οικογενεια της ΑΕΚ.Αεκ σημαινει προσφυγια ξριζωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα ρε μεγάλε που θα πάρουμε και την άδειά σου για να μένουμε στη Φιλαδέλφεια. Ο Παπανικολάου βάζει μερικά ζητήματα. Άποψη έχεις γι αυτά; Τα άλλα, τα κομπλεξικά, λύστα με το γιατρό σου

      Διαγραφή
    2. Ε αυτό είναι από τ' άγραφα. Θα παίξουν ρόλο τώρα οι λαθρομετανάστες και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μεγάλε έχεις μπερδευτεί πολύ. Δες το πριν είναι αργά.

      Διαγραφή
    3. Μεταναστών που βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στη χώρα;

      Διαγραφή
  2. Λαικισμός του κερατά είναι ο δικός σου φιλαράκι. Ο άνθρωπος εδώ και 3 χρόνια έχει πει τη γνώμη του. Τι σχέση έχει η ομάδα με τους λαθρομετανάστες. ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη αλλά όχι παράνομη. Άντε να τα πεις αυτά αλλού και μη μπλέκεις το γήπεδο με την πολιτική. Η ΑΕΚΑΡΑ τους θέλει όλους κοντά της για να αναστηθεί. Μην σπέρνεις το διχασμό αν θέλεις το καλό της ομάδας. Εκτός κι αν είσαι γαυράκι που έφτιαξες γήπεδο στην πλάτη της ΑΕΚ το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κομπλεξικοι ειστε εσεις που δεν βλεπετε περα απο τη μυτη σας. Που να καταλαβετε εναν απλο συνειρμο?Σιγουρα θα σας αρεσε και ο χαιρετισμος του Κατιδη. Οσο για το γηπεδο ξεστραβωθειτε.
      http://www.aek365.com/a-264720/kinths-kata-filadelfeias-kai-uper-buthismenou-oaka.htm

      Υπαρχουν απλουστερες λυσεις. Θα μπουκωσει η φιλαδελφεια αλλιως και θα κλαψυμε το αλσος οριστικα.Εκτος αν ειστε φιλοι του τουβλακια που φροντισε να το πρωτομπαζωσει και συγκινειστε τωρα και απο τον αντε μην πω και με κοψει ο Διαμαντης ,Παπανικολαου. Και φιλαρακο πουλες οτι ειμαι γαυρος , εγω δε σε προσβαλα.

      Διαγραφή
  3. Κ. Σεϊτανίδη η εικόνα από ποιό σχέδιο είναι, της Αγια-Σοφιάς ή του κ. Έρτσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια εσωτερική άποψη μακέτας είναι, παρμένη από τις δεκάδες που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ. Προσωπικά δεν μπαίνω στη διχαστική λογική "ποιος θα κτίσει το γήπεδο;" Με ενδιαφέρει να υπάρχει η βούληση -και το χρήμα- από πλευράς ΑΕΚ, και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Κι ας το κτίσει όποιος θέλει και μπορεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσένα κ. Παπανικολάου αν σου λέγανε, ότι μπορεί να πάρεις ψήφους και από το τσίρκο Medrano, θα ζητούσες να έρθει σε μόνιμη βάση στην πόλη μας.

    Κάθε 15 μέρες η πόλη ΔΕΝ γινόταν γιορτινή, ΜΠΑΧΑΛΟ γινόταν.
    Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Αύγουστος ΔΕΝ είχε την ομορφιά του στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν τα παιχνίδια προετοιμασίας σχολιαζόταν στα καφενεία της περιοχής, διότι είχαν φροντίσει οι χουλιγκάνοι από τους οποίους περιμένεις ψηφαλάκια να έχουν βρωμίσει και σπάσει την πόλη.

    Ότι σε συμφέρει θυμάσαι.

    Και ποιός σου είπε κ. Παπανικολάου, ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν ασπαζόμαστε την θρησκεία του χουλιγκασνισμού, ότι θέλουμε, για δύο Κυριακές και μία Τετάρτη προβληματικού parking σε όλη την Δεκελείας?

    Εσύ, αν προσωπικά τα θυσιάζεις για να δεις ξανά ΑΕΚτζίδες να ξεπροβάλλουν από τα τέσσερα σημαία του ορίζοντα για να ¨προσκυνήσουν στο ναό¨, να τους πάρεις σπίτι σου να στο κάνουν ρημαδιό.

    Τι αηδίες είναι αυτές ρε ξενέρωτοι πολιτικάντηδες περί "ναών και προσκυνημάτων"?
    Λίγο τσίπα και σοβαρότητα δεν έχετε πάνω σας?

    Τώρα που είσαι Αντιδήμαρχος, αν σου βαστάει κίνησε διαδικασία για τοπικό δημοψήφισμα και μετά τα ξανά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O λαϊκισμός δίνει και παίρνει με τους ψηφοθήρες αντιδημάρχους στην πρώτη γραμμή...
    Ο εκ Χαλκηδόνας ορμώμενος αντιδήμαρχος, έγραψε το κείμενο όταν έγινε ορατό το ενδεχόμενο η Νέα Χαλκηδόνα να ενωθεί με την Νέα Φιλαδέλφεια, για προφανείς λόγους ψηφοθηρίας. Για τον ίδιο λόγο αναπαράγεται σήμερα.
    Τότε έστελνε και SMS για το γήπεδο στους Φιλαδελφειώτες, που είχε στην λίστα που δίνει σε όσους θέλει να εξυπηρετήσει ο Χάρης, και τους έγραφε κάτι αηδίες που ασφαλώς του στέρησαν αρκετές ψήφους! Βέβαια τους Χαλκηδονιώτες τους είχε τρελάνει στα μηνύματα μέσω της δημοτικής επιχείρησης που προΐστατο, πότε μοιράζοντας Ελληνικές σημαίες και πότε καλώντας τους σε διάφορες ανοησίες...
    Δυστυχώς για τους ίδιους το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι λαϊκιστές ψηφοθήρες, είναι ότι πάντα ψάχνουν τον εύκολο δρόμο που φέρνει ξεκούραστα πολλές ψήφους. Έτσι ποτέ δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τα στοιχεία που φωνάζουν πως κανείς δεν κέρδισε στην πόλη από την υπόθεση γήπεδο ΑΕΚ.
    Ο Στράτος στις δόξες του με κυβερνητικό κόμμα και πολιτική παράδοση καταποντίστηκε!
    Ο Γρανίτσας επίσης στις δόξες του με κυβερνητικό κόμμα καταποντίστηκε!
    Ο παμμέγιστος Γρετζελιάς στο αποκορύφωμα της δημοτικής του διαδρομής έκανε πρώτο θέμα το γήπεδο και για πρώτη και οριστική φορά έχασε τις εκλογές!
    Υπάρχουν αρκετά ακόμη παραδείγματα διαφόρων πολιτικάντηδων και επαγγελματιών παραγόντων που δεν τα αναφέρω γιατί είναι μικρότερης σημασίας...
    Οι δύσπιστοι δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στους αριθμούς των ψήφων που πήραν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι βουλευτές στην πόλη και τότε ίσως λογικευθούν...
    Επίσης δεν αναφέρομαι σε κάποιους άλλους και αντιδημάρχους, που πριν γίνουν ήταν κατά του γηπέδου, και μετά άλλαξαν θέση γιατί στο παρασκήνιο εξασφάλισαν... μαγαζί εντός του νέου γηπέδου που φυσικά ποτέ δεν έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από τις αμπελοφιλοσοφίες που μόνο εσύ γνωρίζεις και δεν μας ενδιαφέρει να τις μάθουμε υπάρχει και η ουσία. Το να παίρνει κάποιος θέση δημόσια πρέπει να του το πιστώσουμε. Αν συμφωνούμε (όπως εγώ) διαφωνούμε (όπως κάποιοι άλλοι) ή αμπελοφιλοσοφούμε (όπως εσύ) είναι άλλο θέμα. Για την ταμπακιέρα έχεις να πεις κάτι? Οι διαφορές σου με τον Παπανικολάου δεν μας ανδιαφέρουν. Γήπεδο θέλουμε.

      Διαγραφή
  7. κ. Παπανικολάου μην τους ακούτε. Πολιτική είναι η αντιπαράθεση. Εσείς κρατήστε τις θέσεις σας γιατί κάποιοι συμφωνούμε μαζί σας και νομίζω ότι είμαστε οι περισσότεροι. Γήπεδο μπορεί να γίνει και να αποκτήσει ξανά ζωή η πόλη και τα καταστήματά της. Καλό θα ήταν να πάρουν θέση και οι σύλλογοι οι εμπορικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΕΞΩ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμε 9:54

      Αν κάνεις μια έρευνα θα διαπιστώσεις ότι οι γαύροι είναι περισσότεροι.
      Αλλά πέρα από αυτά, υπάρχουμε και γαύροι που θέλουμε το γήπεδο στην Φιλαδέλφεια. Γιατί, κάποιοι, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ, άσχετα με το αν δεν έχουμε μικρασιατική καταγωγή. Όλοι εμείς, το γήπεδο της ΑΕΚ το έχουμε ταυτίσει με την πόλη μας άσχετα, επαναλαμβάνω, από το γεγονός ότι δεν είμαστε φίλαθλοι της ΑΕΚ.
      Αλλά, ας αποσυνδέσουμε το γήπεδο από τις οπαδικές προτιμήσεις.
      Ένα γήπεδο μιας μεγάλης ομάδας, πολλαπλώς μπορεί να έχει θετικό ρόλο για την πόλη. Ένα γήπεδο στη θέση και με τις διαστάσεις του παλαιού γηπέδου, μπορεί και την πόλη να κάνει γνωστή παντού, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία. Μπορεί επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μείωση της τοπικής ανεργίας καθώς και στην ενίσχυση δράσεων του Δήμου.
      Ηρέμησε λοιπόν και μην πετάς συνθήματα που δημιουργούν πόλωση. Κανέναν δεν συμφέρει και προπαντός την ΑΕΚ. Η τοπική κοινωνία, ακόμη και αυτοί που θέλουν το γήπεδο, σίγουρα δεν θέλουν την αλητεία και τον χουλιγκανισμό.
      Και μην ξεχνάς: Οι περισσότεροι γαύροι θέλουμε την ΑΕΚ στην Α΄Εθνική και ανταγωνιστική.

      Διαγραφή
  9. Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς ορισμένοι στην προσπάθειά σας να ασκήσετε κριτική σε κάποιους (στην προκειμένη στον κ. Παπανικολάου) συνδέετε πράγματα άσχετα μεταξύ τους, τα οποία δεν οδηγούν σε κανένα λογικό συνειρμό.
    Ο κ. Παπανικολάου, άσχετα αν συμφωνεί μαζί του κανείς ή όχι, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του) για το γεγονός ότι τα παιδιά των Ελλήνων θα έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς. Καλώς ή κακώς αυτή ήταν η θέση του, την οποία προς τιμήν του, εξέφρασε δημόσια, με το θάρρος της γνώμης του, χωρίς να λαικίσει γνωρίζοντας ότι η περιοχή αριστεροκρατείται και αναρχοκρατείται. Το πώς αυτή του τη θέση καταφέρατε κάποιοι να την συνδέσετε με ένα άρθρο του για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι άξιον απορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή