Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με σιωπή αποχαιρετούμε έναν Άνθρωπο της Τέχνης

Στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, σήμερα μέσα σε κλίμα σιωπής όπως αναφέρει το αγγελτήριο, θα δοθεί το ύστατο χαίρε στον Λευτέρη Βογιατζή. Από τις 12 ως τις 4 θα βρίσκεται εκεί, πάνω στη σκηνή του Θεάτρου, φορώντας το κοστούμι που φορούσε στην παράσταση «Καθαροί Πια» της Σάρα Κέιν, ενώ στις 5 θα γίνει η πολιτική κηδεία του στο Α Νεκροταφείο. Από τη Μεγάλη Πέμπτη που
έγινε γνωστό ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, ποταμοί κειμένων αλλά και απίστευτα προσωπικών και θερμών αναρτήσεων στα κοινωνικά μέσα, προσπαθούν να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη αλλά και την βαθύτερη ακόμα ευγνωμοσύνη καλλιτεχνών και κοινού για τον κορυφαίο Λευτέρη Βογιατζή. Σήμερα ήρθε η ώρα του τυπικού αποχαιρετισμού που δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει λίγες ώρες μέσα στο θέατρο – το είχε ζητήσει ο ίδιος όταν ένιωσε πως πλησιάζει το τέλος. Θα ακολουθήσει η κηδεία που – σύμφωνα με την Καθημερινή- θα γίνει δημοσία δαπάνη. Δίπλα του θα είναι η αγαπημένη του σύντροφος Ειρήνη Λεβίδη, συνεργάτες, φίλοι.
Για τον τάφο του μερίμνησε ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων - σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών- και θα βρίσκεται κοντά σε αυτόν του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου, ο οποίος και είχε σχεδιάσει το θέατρο της Οδου Κυκλάδων.
Η τελευταία του συνέντευξη
Στα μέσα Οκτώβρη ο Λευτέρης Βογιατζής είχε δώσει μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στο Netweek και στη Έλλη Στάη, την οποία δημοσιεύει σήμερα το Εθνος. Εκεί, είχε μιλήσει και βαθιά προσωπικά για τις πρώτες του αναμνήσεις και μεταξύ άλλων για την πρώτη λέξη που είπε στη ζωή του: λουλούδι. «Ειναι η πρώτη λέξη που είπα στη ζωή μου, όπως έλεγε η μητέρα μου γελώντας. Ξέρω ότι είναι πολύ αγαπημένη μου "περιοχή", τα λουλούδια, τα δέντρα. Εχω μια ηρεμία όταν βρίσκομαι σε περιβάλλον με φυτά. Κάνει και σε εμένα εντύπωση, χαλαρώνω τόσο πολύ. Ξαφνικά τα αντιλαμβάνομαι: πως είναι τόσο όμορφο ένα λουλούδι, πως έχει τόσο ωραία χρώματα».
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε βίντεο με την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Λευτέρη Βογιατζή στις 15 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου