Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αυλαία για τη δημιουργική απασχόληση

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Δημιουργικής απασχόλησης» για το καλοκαίρι του 2013 με μια όμορφη τελετή λήξης και πολλούς παρευρισκόμενους, την Παρασκευή 12 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Χαλκηδόνος. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν
τρεις εβδομάδες και φορείς υλοποίησης του ο  «ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ», σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) της Α΄/Θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος. Για την φετινή χρονιά συμμετείχαν συνολικά 160 μικροί συντοπίτες μας, ηλικίας από 6 εως και 12 ετών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, το όλο πρόγραμμα σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το υπάρχον προσωπικό του Ενιαίου Φορέα (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής – Γυμναστές, Παιδαγωγούς, κ.λ.π.) και με την σημαντική συνεισφορά, εξειδικευμένων εθελοντών που προσφέρθηκαν με χαρά να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
Βασικός στόχος και πρωταρχικό μέλημα των διοργανωτών, ήταν να εξασφαλιστούν για τα παιδιά που θα συμμετείχαν, δέκα πέντε ημέρες πραγματικής ξενοιασιάς και διασκέδασης, με υπευθυνότητα και συνέπεια.
Η Δήμαρχος της πόλης κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη, στην τελετή λήξης, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες, στον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Δράσεων κο Μιχαήλ Κουτσάκη για την άψογη διοργάνωση και υλοποιήση του φετινού Θερινού προγράμματος Ημερήσιας Απασχόλησης Παιδιών, στην Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Χατζηδάκη καθώς και στον Αντιδήμαρχο Τεχικών Υπηρεσίων κ. Νικόλαο Παπανικολάου για την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου σε όλη αυτή την προσπάθεια.   
Οι θεματικές ενότητες που περιλάμβανε το πρόγραμμα ήταν  :
1. Αθλητικής επιμόρφωσης, γνωριμία με Αθλήματα (Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Χαντ-Μπολ κ.λ.π.), εξειδικευμένα και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα (παιχνίδια) που εξοικειώνουν τα παιδιά με τις αξίες του αθλητισμού και τα εντάσσουν στο αθλητικό πνεύμα και Ολυμπιακό Ιδεώδες.
2. Εκδρομές, στη θάλασσα (παραλία Σχοινιά) για κολύμβηση και παιχνίδια νερού, στο Βουνό για εξοικείωση με τη φύση και το περιβάλλον (Adventure Park-Μαλακάσα) και στο Ζωολογικό «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» στα Σπάτα.
3.  Πολιτιστικές επισκέψεις: Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» -Π.Π.Ι.Ε.Δ.
4. Περιβαλλοντικής επιμόρφωσης: Μεταφυτεύσεις φυτών και εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
5. Προσεγγίσεις σε θέματα Πυροπροστασίας, Α΄ Βοηθειών, Πρόληψης και Κυκλοφοριακής  αγωγής.
6. Μουσικής αγωγής & Μουσικής παράδοσης: μουσικές συναυλίες με ήχους και μελωδίες, Μουσικές συνθέσεις, πρόβες, ερμηνείες και διδασκαλία Παραδοσιακών & Μοντέρνων χορών κ.ά.
7.  Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες: (Ζωγραφική, κατασκευές κ.λ.π.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου