Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κινδυνεύει ο Σκαραμαγκάς

Tον ορατό κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα ο Σκαραμαγκάς, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, μετά και το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, με φιάλες υδρογόνου, οπότε χρειάστηκε επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
«Όσο δείχνουν αδιαφορία, τόσο θα
ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει ένα πραγματικό ολοκαύτωμα. Ας μην ξεχνάμε ότι δίπλα στα ναυπηγεία υπάρχουν τα καζάνια της ΕΚΟ. Μία έκρηξη είναι αρκετή για να γίνει το μοιραίο», δήλωσε στο «Π» ο Βασίλης Καρακίτσος, πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου Εργαζομένων στα ναυπηγεία «Τρίαινα». Μάλιστα, όπως μας είπε, την Πέμπτη στις 10 η ώρα το πρωί αντιπροσωπεία των εργαζομένων αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να αναζητήσουν λύση και να λειτουργήσουν κανονικά τα Ναυπηγεία.
«Οι 1.100 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία δεν έχουν ξεχάσει την δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι μετά τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα βοηθήσει και τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», πρόσθεσε ο κ. Καρακίτσος, ο οποίος στη συνέχεια αναρωτήθηκε «αν έχει σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα έχει δώσει ο ελληνικό λαός για να κατασκευαστούν 4 υποβρύχια τα οποία αυτήν τη στιγμή σαπίζουν και παραμένουν αναξιοποίητα».
Συνολικά  για την κατασκευή των υποβρυχίων έχουν δοθεί 2,6 δις ευρώ, το 85% δηλαδή του συνολικού ποσού, ενώ 33 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που αναλογεί στις πληρωμές των εργαζομένων για τους τελευταίους 16 μήνες. Ανάμεσα στους εργαζομένους συμπεριλαμβάνονται και 50 πολύτεκνες οικογένειες ενώ απλήρωτο είναι και το προσωπικό ασφαλείας (περίπου 80 άτομα). Οι εργαζόμενοι, πάντως, δεν φέρονται να είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Για την οικονομική «εξαθλίωση» στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «μετά την παράδοσή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα αραβο-γερμανικά συμφέροντα, οι νέοι ιδιοκτήτες παίζουν παιχνίδια με την ανοχή των κυβερνήσεων και παραμένουν κλειστά, εδώ και δύο χρόνια, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να βρεθεί άμεσα κάποια λύση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες. Τα υποβρύχιά μάς σαπίζουν. Πρέπει να σκεφτούν πολλοί σοβαρά τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Ελπίζουμε την Πέμπτη στη συνάντησή μας να δείξουν υπευθυνότητα. Αρκετοί από εμάς έχουν δυσανασχετήσει και παρατήσει τον αγώνα. Ωστόσο, όσοι έχουμε απομείνει θα διεκδικήσουμε τα χρήματά μας μέχρι το τέλος», επεσήμανε ο κ. Καρακίτσος.

1 σχόλιο:

  1. Κε Διαμαντή ο κ. Καρακίτσος αναφέρεται στα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή