Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Το ιστολόγιο dimarxe.gr για την εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα σε Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «μάχες» για τους «καλλικρατικούς» Δήμους ανά την ελληνική επικράτεια. Προσωπικότητες από διαφορετικές αλλά γειτονικές περιοχές διασταυρώνουν  τα ξίφη τους, μετρούν τις δυνάμεις και τους αντιπάλους τους με σκοπό να τεθούν επικεφαλής των νέων σχημάτων. Δημοσκοπήσεις επί… δημοσκοπήσεων, ψίθυροι επί ψιθύρων και οι υποψήφιοι στην… πρίζα έως ότου σφραγιστούν οι κάλπες.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο νέος Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ωστόσο, εν συγκρίσει με άλλες περιπτώσεις, το εν λόγω σχήμα λογίζεται ως ιδιάζουσα περίπτωση καθόσον λάμπει δια της απουσίας του το «γαλάζιο» χρίσμα. Η Ρηγίλλης αποφάσισε να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Οι κύριοι «μονομάχοι» στο Δήμο Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος είναι τρεις: Οι νυν Δήμαρχοι των καταργούμενων Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας κ.κ. Σταύρος Κόντος και Γιώργος Αποστολάκης αντιστοίχως, όπως επίσης και ο πολιτευτής και επί τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, Χάρης Τομπούλογλου.
Μεταξύ των δύο νυν Δημάρχων, ο Σταύρος Κόντος (Νέα Φιλαδέλφεια) έχει -θεωρητικά- το πάνω χέρι. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως η Νέα Φιλαδέλφεια αριθμεί τους διπλάσιους και πλέον εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα με στοιχεία από το ypes.gr, το Εκλογικό Σώμα του νέου Δήμου ανέρχεται σε περίπου 30.000. Οι πολίτες της Νέας Χαλκηδόνας αποτελούν σχεδόν το 1/3 του Σώματος.
Συνεπώς, όσο ικανός και αν έχει αποδειχτεί (;) ο Δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης, παραμένει μέγα ερωτηματικό το κατά πόσο έχει πείσει τους συμπολίτες του -πλέον- στον όμορο Δήμο. Την ίδια ώρα, στο ψηφοδέλτιο του κ. Αποστολάκη μετέχει ο πρώην Δήμαρχος Φιλαδέλφειας κ. Γρετζελιάς τον οποίο υπενθυμίζεται πως είχαν «μαυρίσει» εμφατικά οι δημότες το 2006 (19% διαφορά στο β’ γύρο…). Τότε, ο κ. Γρετζελιάς είχε κατέβει με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, η οποία τώρα έχει περάσει στο «δήμιό» του, Σταύρο Κόντο (ανεξάρτητος το 2006).
Επίσης, το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ είναι δίκοπο μαχαίρι δεδομένης της γενικευμένης δυσαρέσκειας προς την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος (βλ. το ντεμαράζ του Δημαρά έναντι του Σγουρού…). Την ίδια ώρα, η παράταξη Αποστολάκη αναμένεται να «κλέψει» πολλούς «πράσινους» ψήφους από τον κ. Κόντο καθότι περίμενε εναγωνίως -και- αυτός το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, «σφήνα» στις δύο παραπάνω υποψηφιότητες μπαίνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος έχει εκλεγεί τρεις φορές πρώτος από όλες τις παρατάξεις, σε «σταυρούς», δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας. Ωστόσο, τα ερείσματα που διατηρεί στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας είναι κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτα μιας και είναι η γενέτειρά του και ο τόπος κατοικίας του. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η εκλογή του αδερφού του στο Δ.Σ. του Δήμου Φιλαδέλφειας. Ο κόσμος αρχίζει να βλέπει στο πρόσωπό του την ελπίδα για το νέο "καλλικρατικό" Δήμο μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις μιας και ο Χάρης Τομπούλογλου αποτελεί αναγνωρίσιμη αλλά πρωτίστως αγαπητή φυσιογνωμία της τοπικής κοινωνίας.
Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις υπαγορεύουν πως ο κ. Τομπούλογλου βρίσκεται και με τα δύο πόδια στο δεύτερο γύρο, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος εκ των δύο νυν Δημάρχων θα τον συνοδεύσει. Οι πληροφορίες του dimarxe.gr επιβεβαιώνουν εν μέρει τις παραπάνω εκτιμήσεις, μιας και δημοσκοπικά, το τελευταίο διάστημα, οι παραπάνω εκλεγμένοι αιρετοί, βλέπουν τα ποσοστά τους να ακολουθούν καθοδική πορεία εν αντιθέσει με τη δυναμική της παρατάξεως "Καλημέρα, Όμορφη Πόλη" του ανεξάρτητου υποψηφίου.
Ο Χάρης Τομπούλογλου κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τον πρώτο λόγο και σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο με όποιον εκ των δύο εν ενεργεία Δημάρχων βρεθεί αντιμέτωπος. Ο κύριος λόγος έγκειται στην υψηλή δημοτικότητα του κυρίου Τομπούλογλου εξίσου και στις δύο πόλεις (Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα), κάτι που δε συμβαίνει ούτε με το Σταύρο Κόντο (αδύναμος στη Νέα Χαλκηδόνα) ούτε με το Γιώργο Αποστολάκη ("κόκκινο" πανί ελέω Γρετζελιά)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου