Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Προς το δεύτερο γύρο: Α! Τα διλήμματα του Σταύρου Κόντου

Ξεκινάμε την καταγραφή σκέψεων και πολιτικών εκτιμήσεων μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στις δημοτικές εκλογές του νέου Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, αρχίζοντας με τον... τρίτο αυτού του γύρου, το Σταύρο Κόντο:

Ο Κόντος ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά της πόλης περισσότερα από 20 χρόνια. Από την εποχή που ήταν ένα από τα "πουλέν" του Σάββα Σταματιάδη, μέχρι τη σκληρή αντιπολίτευση στον Παντελή Γρετζελιά της περιόδου 1990- 1998, τη συμπόρευσή του με τον τότε Δήμαρχο για μια τετραετία (1998-2002) και την τοποθέτησή του έξω από την ενωτική πρωτοβουλία Αδαμόπουλου, κατάφερε το 2006 να διαδεχθεί το γιατρό στη θέση του Δημάρχου Φιλαδέλφειας, δημιουργώντας γύρω από την υποψηφιότητά του ένα κοινωνικό ρεύμα υπέρ του, και ταυτόχρονα εναντίον του βασικού του αντιπάλου Παντελή Γρετζελιά.

Αυτό το κοινωνικό ρεύμα, τέσσερα χρόνια μετά, δεν υπήρξε. Ο Κόντος δεν πήρε την ανανέωση της εντολής που ζήτησε. Το ζήτημα δεν είναι αν έμεινε έξω από το δεύτερο γύρο για εννιά ψηφοδέλτια, ή αν έμπαινε εκείνος ως δεύτερος. Το πολιτικό ζήτημα που αφορά τον Κόντο ανεξάρτητα από το θρίλερ του πρώτου γύρου είναι ότι το κοινωνικό ρεύμα που του έδωσε εντολή το 2006, το Νοέμβριο του 2010 δεν υπήρξε. Το μπλοκ των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που στοιχήθηκε πίσω από το Γιώργο Αποστολάκη δείχνει ότι το κοινωνικό ρεύμα μετατοπίστηκε προς το σημερινό Δήμαρχο της Νέας Χαλκηδόνας.

Είχαμε γράψει στο πρώτο φύλλο της (έντυπης) ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ότι οι αντίπαλοι του Αποστολάκη ΔΕΝ "ΔΙΑΒΑΣΑΝ" τον τρόπο που ο τελευταίος πήρε τις εκλογές από το Νίκο Παπαμικρούλη στη Χαλκηδόνα το 2006. Επέτρεψαν έτσι και κυρίως ο Κόντος) στον Αποστολάκη να ενσωματώσει στο ψηφοδέλτιό του στελέχη διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων και τοπικών αναφορών. Ξαναείδαμε, για παράδειγμα, στο ίδιο ψηφοδέλτιο τον Γιάννη Χλαπάνα και τον Παντελή Γρετζελιά! Για όσους γνωρίζουν την ιστορία του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αυτή η συνύπαρξη είναι εξαιρετικά συμβολική και αξιοσημείωτη.

Ο Κόντος από σήμερα το πρωί βρίσκεται ενώπιον των εξής διλημμάτων, στα οποία πρέπει να δώσει απάντηση: ΠΡΩΤΟΝ: Θα κάνει ένσταση; Θα διεκδικήσει, δηλαδή, τη δική του συμμετοχή στον δεύτερο γύρο; Αυτό σημαίνει πλήρη αποξένωση από τις κοινωνικές δυνάμεις που συνασπίστηκαν γύρω από τον Τομπούλογλου με ό,τι αυτό σημαίνει. Θα σημαίνει επίσης ότι ο Σταύρος Κόντος σχεδιάζει την παραμονή του στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης και συνεπώς τη ρεβανς στις επόμενες εκλογές από τους αντιπάλους του. Αν, αντίθετα, δεν κάνει ένσταση σημαίνει ότι αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης, θεωρώντας ότι ο κύκλος του έκλεισε. ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Θα παραμείνει επικεφαλής του συνδυασμού του και θα τον κρατήσει ενεργό; Αν αυτό συμβεί, σημαίνει ότι ο Κόντος θα συνεχίσει να ασχολείται και θα ξαναδώσει μάχη για το αξίωμα του Δημάρχου της νέας πόλης. Αν όχι, μάλλον θα παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού σε άλλο στέλεχός του. Και ΤΡΙΤΟΝ: Θα στηρίξει ενεργά τον πολιτικό του "συγγενή" Γιώργο Αποστολάκη για την δεύτερη Κυριακή, ή θα αφήσει τα στελέχη του ελεύθερα να πράξουν κατά συνείδηση; Αν συμβεί το πρώτο, αν δηλαδή στηρίξει τον Αποστολάκη, τότε ο Κόντος θα δείξει ότι θέλει να κρατήσει ενεργή τη σχέση του με τα ΠΑΣΟΚικά- αριστερά κομμάτια της τοπικής μας κοινωνίας. Αν όχι, αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα δείγμα της αναχωρητικής του διάθεσης.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου