Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εκκρεμεί το "οκ" του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύμβαση προστασίας κι ανάπλασης του Άλσους

Δεν ψηφίστηκε, τελικά, η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης για υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την προστασία και ανάπλαση του Άλσους, όπως πρότεινε ο απερχόμενος Δήμαρχος Σταύρος Κόντος. Η διαδικασία είναι πρώτα να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Φιλαδέλφειας και μετά να παέι για τελική έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας.

Επειδή, όμως, στις 21 Δεκεμβρίου παύει να υφίσταται ως όργανο το Νομαρχιακό Συμβούλιο, είναι σαφές ότι η έγκριση του Δημοτικού μας Συμβουλίου πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εντός του 2010, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια. Μετά από σύντομη και συναινετική συζήτηση, αποφασίστηκε να δοθεί στη νέα διοίκηση του Δήμου ένα εύλογο χρονικό διάστημα περίπου μαις εβδομάδας για να μελετήσει το σχετικό φάκελο και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (πιθανώς την επόμενη Δευτέρα) να ληφθεί η σχετική απόφαση.-

5 σχόλια:

  1. ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ και μάλιστα ομόφωνα.

    Κώστας Ευαγγελινός
    Δημοτικός Σύμβουλος, εως 31/12/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν μου προέκυψε Κώστα κατά τη συνεδρίαση. Η αίσθηση όλων μας είναι ότι θα συζητηθεί την επόμενη Δευτέρα. Αν κάνω λάθος, καλά κάνεις και με διορθώνεις, αλλά μήπως να το ξανάβλεπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Κώστας Ευαγγελινός απαντώντας30 Νοεμβρίου 2010 στις 9:34 μ.μ.

    Πράγματι ένας δημοτικός σύμβουλος πρότεινε την αναβολή, αλλά μετά από συζήτηση ομόφωνα το σώμα δέχτηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην αποδοχή της προγραμματικής σύμβασης με την Νομαρχία για την χρηματοδότηση του έργου για το Άλσος, διότι υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης λόγω ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων (από 1/1/11 δεν θα υπάρχει Νομαρχιακό Συμβούλιο). Ενημερωτικά αναφέρω ότι η μελέτη έχει γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει εγκριθεί από την Δ/νση Δασών και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η προγραμματική συμφωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποδοχή της χρηματοδότησης των 749.000€.

    Αν η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να πραγματοποιήσει το έργο επιβάλλεται νομίζω να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρχει εξασφαλισμένη η πίστωση, αν πάλι αποφασίσει να μην κάνει το έργο για το Άλσος τότε μπορεί να φρενάρει την δημοπράτηση. Κατά τη γνώμη μου ορθά έπραξε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά για το θέμα, ως εκτός ημερησίας διατάξεως, όπως το πρότεινε ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος μια που το έγγραφο της Νομαρχίας είχε έρθει μετά την έκδοση της πρόσκλησης για συνεδρίαση της 29/11/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. agapiti @alitheia, ean eisoun paron sto dimotiko simboulio tha thelame na mas prigrapseis to klima pou iparxei giati kapoios mou eipe oti i stasi tou aperxomenou itan asinithista upeuthini kai akomleksaristi enanti ton nikiton. edeikse san na eithele na min dimiourgisi empodia sto ergo tous, alla antitheta na tous boithisi.
    ksereis kati ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος των 12.13
    Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα λες. Ο Κόντος θέλει να γίνει η μεταβίβαση της δημοτικής εξουσίας όσο καλύτερα γίνεται. Κι όλες οι θέσεις που πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή