Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ενοποιούνται τα νομικά πρόσωπα των δυο Δήμων

Ο αείμνηστος Γ. Αποστολάκης με τους Παπανικολάου και Παπακώστα έξω από το ΚΑΠΗ της Χαλκηδόνας
Συνάντηση με τη νομική σύμβουλο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δρόσου είχε ο αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος, όπως έχουμε ήδη γράψει, αναλαμβάνει το νομικό πρόσωπο του δήμου από τη νέα χρονιά. Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και αφορούσε στη συγχώνευση των δέκα (10) νομικών προσώπων που έχουν αυτή τη στιγμή οι δυο δήμοι σε ένα.

Τα δέκα νομικά πρόσωπα που συνενώνοται σε ένα είναι τα εξής:
- Οι δυο Αθλητικοί Οργανισμοί
- Τα 2 ΚΑΠΗ
- Τα 2 Πνευματικά Κέντρα
- Τα δυο Βρεφονηπιακά Κέντρα
- Η Φιλαρμονική Νέας Φιλαδέλφειας και
- Ο νέος φορέας του Άλσους, που δημιουργήθηκε αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Όλα αυτά ενώνοται σε ένα νομικό πρόσωπο, του οποίου την πολιτική ευθύνη θα έχει ο Νίκος Παπανικολάου, όπως γράψαμε εδώ και αρκετό καιρό.

Σε πρώτη φάση πρέπει να συνταχθεί το Καταστατικό του νέου Νομικού Προσώπου (ως τα τέλη Φεβρουαρίου δίνει περιθώριο ο νόμος) και μετά, μέσα στους πέντε πρώτους μήνες πρέπει να συνταχούν Οργανισμοί και να γίνουν όλες οι υπόλοιπες διευθετήσεις.

Στο μεταξύ οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της νέας διοίκησης βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας και ενημερώνονται για τους τομείς των αρμοδιοτήτων του ο καθένας. Η μόνη που ίσως δεν χρειάζεται ενημέρωση, είναι η αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας Βάσω Αγαγιώτου που... το ξέρει καλά το άθλημα, αφού στη Χαλκηδόνα δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό.

Μπήκαμε για τα καλά στον αστερισμό του Καλλικράτη.

15 σχόλια:

  1. ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΡΕΥΟΤΑΝ.Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης15 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:34 μ.μ.

    Ελπίζω όταν διορίσουν τις διοικήσεις , ως συνήθως με τους κομματικούς τους φίλους και άλλους αποτυχόντες να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, να σκεφτούν την οικονομική κατάσταση του δήμου και να ΜΗΝ ορίσουν μισθούς για πρόεδρο , αντιπρόεδρο κλπ
    Διότι η Νέα Προοπτική το είχε κάνει στη Νέα Χαλκηδόνα!!!!
    Είναι νόμιμο αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ, Χαλκηδέλφειε δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό. Δηλαδή εγώ ως πολίτης, προτιμώ να ξέρω ότι ο κάθε Παπανικολάου ή Παπακώστας (τυχαία τα ονόματα, από τη φωτογραφία τα δανείζομαι) παίρνει 4 χιλιάρικα το μήνα, παρά να "πστεύω" ότι δεν αμείβεται, αλλά αυτός να τα παίνει κάτω από το τραπέζι -γιατί κι αυτοί, κάπως πρέπει να ζήσουν. Προτιμώ να ξέρω ότι αμείβονται στο φως, όχι ότι ζουν με αμοιβές του σκοταδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΜΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης15 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:49 μ.μ.

    Αγαπητή Αλήθεια
    θέλω να επισημάνω μερικά θέματα
    1ο Τα νομικά πρόσωπα του δήμου (γιατί σ’ αυτά αναφέρομαι) ΔΕΝ αποτελούν λάφυρο του νικητή.
    2ο Το να είσαι πρόεδρος η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ ,η του Βρεφονηπιακού
    η του Πνευματικού Κέντρου σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι βιοπορισμός , είναι Εθελοντική πρόσφορα στα κοινά , αλλιώς να προκυρηχθουν οι θέσεις και να ζητούνται τα ανάλογα προσόντα. Άλλωστε οι οργανισμοί αυτοί έχουν προσωπικό που κάνουν τη δουλεία και η παρουσία των άλλων είναι σχεδόν τυπική.
    3ο Όποιος έχει το «ήθος» να τα παίρνει κάτω από το τραπέζι θα τα παίρνει είτε αμείβεται είτε όχι
    Υπολογίστε Πρόεδρος 1200 αντιπρόεδρος 800 σύνολο 2000 Χ 12 = 24000 εγώ λέω επί 4 οργανισμούς 24000 *4 = 96000 το χρόνο επί 4 χρόνια Σύνολο 384.000 ευρώ στη τετραετία, αυτό για το ποσό για την Χαλκηδόνα είναι περίπου αληθινό για την 4ετια που πέρασε και που την προηγούμενη δεν υπήρχε η ήταν συμβολικό.
    4ο Να μαθαίνουμε και ποιοι διορίζονται και τα βιογραφικά τους . Υπενθυμίζω ότι τώρα με τον Νόμο Διαύγεια είναι υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ από 1 Μάρτιου 2011 να αναρτούν αυτές τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο . Ήδη εφαρμόζεται για το Δημόσιο και τους Οργανισμούς από 1-10-2020
    Αυτά προς παρόν γιατί το θέμα είναι μεγάλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το κριτήριο διορισμού είναι η πολιτική φιλία και η διαδικασία επιλογής αδιαφανής τότε συνήθως έχεις ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης

    Η επιχειρηματολογία σου είναι σταθερή και ενδιαφέρουσα. Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ συνολικά, αλλά σίγουρα μπορώ να πω ότι σε μερικά σημεία διαφωνώ. Ας τα δούμε:
    Τα Νομικά Πρόσωπα πρέπει να εφαρμόσουν την πολιτική του νικητή, αυτή την εντολή έδωσε ο λαός, μας αρέσει ή όχι. Η Νέα Προοπτική θα κριθεί στις επόμενες εκλογές ΚΑΙ για τα Νομικά Πρόσωπα (το ένα, για την ακρίβεια, καθώς όλα ενοποιούνται σε ένα).

    Αν το να είσαι πρόεδρος ΟΛΩΝ των Νομικών Προσώπων πυο ενοποιούντια σε ένα είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δουλειά, τότε πρέπει να υπάρχει και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ παρουσία στη διοίκηση, δηλαδή όποτε μπορεί ο επικεφαλής, όποτε του επιττρέπουν οι επαγγελματικές και άλλες ασχολίες του. Πιστεύεις στα αλήθεια ότι έτσι μπορεί να παραχθεί έργο; Εγώ όχι.

    Σε αυτό που λες για το ήθος του να "τα παίρνει" κάτω από το τραπέζι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, έχεις δίκιο.

    Δεν είναι 4 οι Οργανισμοί, είναι πλέον μόνον ένας. Κι εδώ υπάρχει η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση (αν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ Οργανισμός, τότε δεν θα υπήρχε και το ανάλογο έργο, που όλοι περιμένουμε).

    Επίσης για τα βιογραφικά τους συμφωνώ μαζί σου.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαλκηδέλφειος Καλλικράτης15 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:21 μ.μ.

    Αν πρόκειται για ΕΝΑ νομικό πρόσωπο με ΕΝΑ Πρόεδρο και μάλιστα εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο τότε το θέμα αλλάζει κάπως και κυρίως σε ότι αφορά την πολιτική που θα εφαρμοστεί και είναι λογικό την ευθηνή να την έχει ο «νικητής» .Σχετικά με την αμοίβη αναρωτιεμαι Θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης ? Ο νομός του Καλλικράτη όμως προβλέπει αποκλειστική απασχόληση ΜΟΝΟ για το Δήμαρχο. Και εν πάση περιπτώσει για τον πρόεδρο ας πάει στο καλό .
    Για τα υπόλοιπα μελή του Δ.Σ όμως μόνο συμβολική αμοιβή δικαιολογείται. Οψόμεθα όμως αρκεί να γίνουν γνωστά Ονόματα, κριτήρια και αμοιβές.

    Το παράδειγμα με τα ποσά που ανέφερα, είναι σχεδόν πραγματικό για την Χαλκηδόνα για την τετραετία που πέρασε και καλό είναι να το ερευνήσετε και δημοσιογραφικά γιατί μερικές τέτοιες «λεπτομέρειες» καθορίζουν το «όραμα» της Νέας Προοπτικής
    Αλήθεια στη Φιλαδέλφεια τι γινόταν επί Κόντου το γνωρίζει κανείς ? Ας το γράψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Vatidis os Proedros den eperne amoivi, oneos proedros ti tha kanei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας περιμένουμε να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα γιατί μαθαίνω ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση της Φιλαδέλφειας χρωστάει μισό εκατ. ενώ της Χαλκηδόνας όχι. Και το ίδιο ισχύει σε όλα τα νομικά πρόσωπα. Αυτό πάιζει ρόλο. Σημαντικό. Για να συμπεράνουμε το τι είναι σωστό για τις αμοιβές Προέδρων Αντιπροέδρων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ anonimos
    Afou eisai toso sigoyros oti h koinofelis tis Filadelfeias xrosta 500 xil. grapse kai to onomataki soy gia na sou apantiso. Epeidi den xrosta alla tis xrostaei o Papakonstantinou apo to ESPA min psaxneis dikaiologies gia ta lefta pou tha tseposoun oi eretoi tis neas dioikisis. Kai gia na min stenaxorieste pestetous oti orismenes drasthriothtes mporoun na ginoun diefthinseis sto Dimo,etsi oste na mi ftiaxoun ena teras pou uato pkhrosei i poli mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ego xero oti h Xalkidona xrostaei ki ayth. pote tha mathoyme ti ginetai epiteloys. na exoyme mia eikona gia na xeroyme ti syzhtame. Oxi alles koyventes ston aera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πριν λίγες ημέρες ο Χάρης Τομπούλογλου ζήτησε με έγγραφό του, τόσο στον Μ. Κουτσάκη όσο και στον Σ. Κόντο, να ενημερωθεί για τα οικονομικά των δύο δήμων. Απάντηση πήρε; Αν όχι γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είδατε που είστε κακεντρεχείς με τον Παπανικολάου; Έρεψε ο άνθρωπος αυτή την 4ετία που ασχολήθηκε με το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας. Μισός έμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτός είναι ο Παπανικολάου ο χοντρός που ήταν πριν καμια δεκαριά χρόνια με τον Τομπούλογλου? Αγνώριστος. Του έκανε καλό η φιλία του με τον Αποστολάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή