Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η δήμαρχος για την ένσταση και για το γήπεδο της ΑΕΚ

Η απόφαση 70/2011 έκρινε οριστικά ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν είναι προσωρινή, είπε η δήμαρχος Έφη- Γαϊτανά- Αποστολάκη. Επίσης η δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για το νομικό θέμα της επανόδου της ομάδας στη φυσική της έδρα. Για το θέμα αυτό υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ των δυο πλευρών. Στη συνέχεια ο κ. Κόντος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός οτι η δήμαρχος επετέθη στο
συνδυασμό του με αφορμή την ένσταση και υποστήριξε ότι το σώμα πρέπει να ενημερωθεί για το μνημόνιο. Η δήμαρχος επανέλαβε ότι μόλις έχει νεώτερα για το τι ακριβώς θέλει η ΑΕΚ από το δήμο, θα το φέρει στο σώμα ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση.
Ακολούθως ο κ. Χ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει ο συνδυασμός του τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Γρετζελιάς ζήτησε μια πίστωση χρόνου και δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει τα σχετικά έγγραφα. Ο κ. Τομπούλογλου απέρριψε την απάντηση του προέδρου και ζήτησε να ενημερώνεται πιο τακτικά η ιστοσελίδα του δήμου

20 σχόλια:

  1. Λαϊκίζει με τους Αεκτζήδες η Κα Δήμαρχος. Τί θα πει "υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ Δήμου και ΠΑΕ", για να καταλάβω... Και κάτι ακόμα... Σύμφωνα με το κείμενο της ανάρτησης: "επανέλαβε ότι μόλις έχει νεώτερα για το τι ακριβώς θέλει η ΑΕΚ από το δήμο". Δηλαδή υπέγραψε ένα μνημόνιο με την ΠΑΕ χωρίς να ξέρει τί ακριβώς θέλει η ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όσο κατάλαβα -διατηρώ μια επιφύλαξη γιατί τα σημείωνα για ανάρτηση σε πραγματιό οχρόνο- το μηνμόνιο αναφέρεται στην προθυμία του δήμου να διευκολύνει σε νομικό επίπεδο όσα πιθανόν χρειαστεί η ΑΕΚ στη διαδικασία ανέγερσης του νέου γηπέδου. Ξαναλέω "σε νομικό επίπεδο". Αυτό που αντελήφθην ότι ακόμα δεν είναι σαφές όχι στον δήμο, αλλά και στην ίδια την ΑΕΚ, είναι ποια ακριβώς νομική βοήθεια θα χρειαστεί. Αν υπάρχει άλλη διάσταση, θα ενημερώσουμε αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευκολυνση σε νομικο επιπεδο?
    Δηλ. Παραχωρηση κομματιου αλσους?
    Αλλαγη συντελεστου δομησης για το συγκεκριμενο κομματι?
    Ακυρωση περιβαντολογικων μελετων?
    Το παραχωρητηριο απο την ερασιτεχνικη να περασει στην Α.Ε.Δικεφαλος?
    Δημιουργια εμπορικου κεντρου?
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τότε που έφυγαν ΑΕΚ και πρεζόνια αναπνέουμε ελεύθερα.
    Κάνε πως ξεκινάς γήπεδο, αγκαλίτσα θα πάμε στο ΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που αν η Γαιτανά το διαχειριστεί μόνη της θα προκαλέσει ζημιά στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @1:18 π.μ

    η αιωνια μιζερια του ελληνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μήπως πρέπει να κάνουμε ένα Δημοτικό Δημοψήφισμα, να δούμε αν η πλειοψηφία των κατοίκων θέλουν κοντά τους Γήπεδο?

    Καλά δεν έχουμε ησυχάσει τόσα χρόνια απο τα χουλιγκανάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:19
    Giati einai mizeria i prostasia tis polis mas?

    - Tin exei patisei i Dimarxos tin evale mprosta o Gretzelias gia na apofigi tin lelapa pou erxete.

    - Edo i AEK adeia na pexei sto protathlima den exei parei akomi oi ependiseis tin maranane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. gatakia kai loipoi an thelete dimopsifisma tha baloume san oro kai ta xronia pou zei o kathenas mas s' auti tin poli...oxi pou mazeutike sti filadelfeia kathe karidias karidi kai to paizei kai filadelfeiwtis..afentika kai douloi.... ginikame ouloi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Esu pou les oti eisai xronia edw fantazomai pws den eirthes prin to gipedo... to gipedo proipirxe olwn mas, epomenws edw einai h thesh tou!!!

    An kai den eimai AEKtsis pisteuw oti prepei na afisoume auti ti mizeria pou mas dernei... Se oles tis europaikes xwres ta gipeda einai mesa stis poleis (Bernabeu, camp nou, Stamford Bridge ktl).

    Mono sto Elladistan sumbainoun auta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:21 αν για να παρω θεση υπερ η κατα του γηπεδου παιζει ρολο ο χρονος παραμονης μου στην πολη ειμαι φιλαδελφειωτης 3ης γενιας κατοικω κοντα στο γηπεδο και ειμαι κατα της κατασκευης του.
    Απο τοτε που εγινε επαγγελματικο το ποδοσφαιρο η ποιοτητα της ζωη μας ηταν αθλια κοντα του!
    Γι αυτον που ζητα μια ποιοτητα ζωης δεν υπαρχουν αφεντικα και δουλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΤΙΜΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ...ΑΤΙΜΟ ΟΦΕΛΟΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμος 5 21 μμ
    πόσες τουλούμπες έχουμε φάει από τον Κανάκη, θα τις υπολογίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιό γήπεδο ποδοσφαίρου; Ποιές εμπορικές χρήσεις; Μήπως το παραχωρητήριο λέει γυμναστήριο;. Αλλάζουν οι όροι παραχώρησης; Τι δημοψήφισμα; Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να φτιάξει γυμναστήριο στο γήπεδο (οικόπεδο) που της παραχωρήθηκε για αυτό το σκοπό; Νομική στήριξη για ποιό πράγμα; Γιά την υπέρβαση του συντελεστή δόμησης; Την παράβαση των περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών όρων και απαιτήσεων; Την καταπάτηση τμήματος του άλσους; Αν η ΑΕΚ παρουσιάσει ένα «σχέδιο» γυμναστηρίου (γήπεδο ποδοσφαίρου με κουλουάρ για αγώνες δρόμου, σκάμματα για τα άλματα κλπ) που δεν θα υπερβαίνει τον συντελεστή δόμησης που υπάρχει για αυτού του είδους τις κατασκευές, δεν προσβάλει το περιβάλλον, δεν στραγγαλίζει την κυκλοφορία της πόλης και δεν θίγει το άλσος ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ. Όλοι οι δημότες, ΑΕΚτζήδες, Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, οι πάντες. Το «σχέδιο» που παρουσιάζεται σε κάποιες εφημερίδες ανταποκρίνεται σε αυτά; Αν παρουσιάσει ένα «σχέδιο» στυλ Γρανίτσα ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΤΙ ΤΗΣ με πρώτο το ΣτΕ. Ξεχαστήκατε; Θέλετε να μπει πάλι η ΑΕΚ και η πόλη σε περιπέτειες; Τι είσαστε τέλος πάντων; Μου φαίνεται πως ούτε Φιλαδελφειώτες, ούτε ΑΕκτζήδες είσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 19 Απριλίου 2011 1:18 π.μ. και λοιπούς

    Μπορείς να πας να αναπνεύσεις ή και να ξελαμπικάρεις βρε αδερφέ και στην οδό Αντιοχειας 64, στο "μαγαζί" που επέτρεψαν να ανοίξει οι ίδιοι που δεν ήθελαν το γήπεδο και τους αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 5:53 μμ Είναι φανερό πως εσύ ξελαμπικάρεις μόνος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aνωνυμε 5:53 σ ενοχλει η Αντιοχειας,την βρισκεις με το γηπεδο και τους μπαφους!
    Για ενδοπαλαμιο παλινδρομιστη σε κοβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμος 20 Απριλίου 2011 8:00 π.μ.

    Άγνωστε συμπολίτη τα συγχαρητήριά μου. Από τις πιό ψύχραιμες και σοβαρές τοποθετήσεις για το ζήτημα του γηπέδου που έχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια.
    Δεν είμαι ΑΕΚΤΖΗΣ, ωστόσο θέλω το γήπεδο στην πόλη, με τις προδιαγραφές που έθεσες. Εγώ δεν θα μπω σε λογικές του τύπου... "ησυχάσαμε με τα χουλιγκάνια". Εδώ είναι η ιστορική έδρα της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και εδώ πρέπει να γίνει το γήπεδο! Τέλος!

    Παρά ταύτα, όταν μιλάμε για Π.Α.Ε. μιλάμε επί της ουσίας για Ανώνυμη Εταιρεία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και να συνεπάγεται. Δεν μιλάμε για ιδέα. Μιλάμε για κέρδη (τα οποία δεν τα δαιμονοποιώ) και ως κέρδη θεωρούνται και οι εμπορικές χρήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε κόλαση για την καθημερινότητα όλων μας (Αεκτζήδων και μη). Για να στο αναλύσω:
    Ένα γήπεδο για να αποσβέσει το κόστος κατασκευής του, πρέπει να αποφέρει χρήματα σχεδόν επί 24ώρου βάσεως. Ως εκ τούτου, τα έξοδα από τα εισιτήρια, δεν φτάνουν ούτε για τη συντήρηση του χλοοτάπητα (που λέει ο λόγος).
    Άρα, πρέπει να στηθεί, με άξονα το γήπεδο, μια μίνι πολιτεία με boutique, cafe (κάθε είδους), μπυραρίες, cinema, κλπ κλπ κλπ. Σε μια τέτοια περίπτωση, χιλιάδες κόσμος θα πηγαινοέρχεται στην πόλη. Σε μια πόλη όμως, που δεν έχει τις υποδομές για να αντιμετωπίσει μια τέτοια καθημερινότητα. Ήδη η περιοχή είναι σχεδόν προβληματική κυκλοφοριακά. Φανταστείτε να δέχεται και κάποιες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση 24 ώρες το 24ωρο.

    ΝΑΙ στο γήπεδο, αλλά με προδιαγραφές που δεν θα επιβαρύνουν κι άλλο την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά πόλη. Όσο για το Άλσος, καλό θα είναι να μην διανοηθεί κανείς να κόψει ούτε... τσουκνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σκοπός μου είναι να γίνουν γνωστά και κατανοητά κάποια πράγματα. Κατ αρχή το οικόπεδο που παραχωρήθηκε για «γυμναστήριο» δεν παραχωρήθηκε στην Ποδοσφαιρική Α.Ε. Α.Ε.Κ, αλλά στην ερασιτεχνική. Πουθενά δεν είπα να μην δημιουργηθούν εμπορικές χρήσεις για την συντήρηση του «γυμναστηρίου» σε όποιες θέσεις του είναι εφικτό. Αλλά γίνονται εμπορικές χρήσεις για το «γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για τις εμπορικές χρήσεις; Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος που είχε ο Δήμος και οι 131 όταν προσέφυγαν κατά του σχεδίου Γρανίτσα στο ΣτΕ είναι και ο τωρινός δικηγόρος της Α.Ε.Κ. και τα περί νομικής συνδρομής μου ηχούν λίγο «παράξενα». Ο ΑΕΚτζής Γιώργος Αποστολάκης τα ήξερε όλα αυτά. Αν η Δήμαρχος θέλει και αυτή να τα μάθει, υπάρχουν άνθρωποι να ρωτήσει. Μέχρι να εμφανισθεί κάποιο βιώσιμο και υλοποιήσιμο σχέδιο θα της πρότεινα να μην εκφέρει καμία γνώμη και κυρίως να μην δεσμεύσει τον εαυτό της και τον Δήμο σε τίποτα. Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή