Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Από το "Μικροπολιτικό" των Νέων...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ το κείµενο µαζικού SMS µε αποστολέα τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο: «ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ, ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙΤΟΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΣΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝΑΛΛΩΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ) ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΨΗΛΑ.ΜΕ ΤΑΠΑΡΑΠΑΝΩΛΟΓΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝΣΑΣΚΑΙΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΥΡΙΟ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ».
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για παιδαριώδη πολιτική και οικονοµική συλλογιστική. Η συνδικαλιστική πονηριά – «δεν θέλω να προσβάλω τον Πρόεδρο» – προσβάλλει τη νοηµοσύνη µας.

Τράπεζες και µοναστήρια
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ όχι στον τόπο του εγκλήµατος, αλλά στον ΚΤΕ Οικονοµικών του ΠΑΣΟΚ. Τελικώς, η ένταση ξέσπασε χθες αλλά εκείνος που αντάλλαξε δυο κουβέντες µε τη Βάσω Παπανδρέου δεν ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά ο υπουργός Οικονοµικών Φίλιππος Σαχινίδης, που έχει ανοίξει περπατησιά.
Εχει προϊστάµενο τον Πέτρο Χριστοδούλου, υπέρ του οποίου ξεσπάθωσε ο Σαχινίδης. «Τράπεζες αγοράζουν τα οµόλογα και είναι λογικό να έχει προϋπηρεσία σε τράπεζα αυτός που είναι επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Από πού θέλατε να τον φέρω; Από µοναστήρι;», εξανέστη ο Φίλιππος. Η αλήθεια είναι ότι στη Μονή Βατοπεδίου έχουν χρηµατοοικονοµικές εµπειρίες.
Η ΣΠΙΘΑ ήταν η µεταφορά της διαχείρισης των διαθεσίµων του Δηµοσίου από το Γενικό Λογιστήριο στον ΟΔΔΗΧ. Πρόκειται για τον Οργανισµό Διαχείρισης Δηµοσίου Χρέους. Τα διαθέσιµα, αν δεν καταλάβατε, είναι το ρευστό!Ο Σαχινίδης θέλησε να ακολουθήσει τη διεθνή πρακτική κατά την οποία «αυτός που διαχειρίζεται το χρέος διαχειρίζεται και τα διαθέσιµα του Δηµοσίου». Η επιχειρηµατολογία είναι και τεχνική. Ο ΟΔΔΗΧ, που δηµοπρατεί και τα οµόλογα του Δηµοσίου, έχει τµήµατα ειδικευµένα στο να αποτιµούν το ρίσκο τραπεζών και αντισυµβαλλοµένων.
ΠΑΝΤΩΣ, ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονοµικών δεν απέφυγε τα υπονοούµενα. Ο Σαχινίδης τά ’βαλε µε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Λαφαζάνη, έχετε κανένα πρόβληµα µε τα στρατιωτικά χρέη του παρελθόντος; Αν έχετε, να µου το πείτε;». Εχω την εντύπωση ότι ο Λαφαζάνης χτυπήθηκε ως σαµάρι για να ακούσει ο άλλοτε άρχων του Γενικού Λογιστηρίου Γιώργος Φλωρίδης, που είναι κι αυτός σε φάση κριτικής των χειρισµών του οικονοµικού επιτελείου. Πρόσφατα, όµως, έχει αναδιπλωθεί. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ δεν ήταν τίποτε µπρος στην απάντηση του υφυπουργού στην κριτική της Βάσως Παπανδρέου ότι «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» µε την υπαγωγή των διαθεσίµων στον ΟΔΔΗΧ.
«Επειδή δεν µου αρέσουν ούτε τα υπονοούµενα ούτε τα ευθέως εννοούµενα για “Γιάννηδες που κερνούν και για Γιάννηδες που πίνουν” κι επειδή ο λαός λέει “στερνή µου γνώση να σ’ είχα πρώτα”, σας δηλώνω ότι η κυβέρνηση ούτε διατίθεται ούτε προτίθεται να υπηρετήσει την αδιαφάνεια σε ζητήµατα όπως η διαχείριση του χρέους ή των ταµειακών διαθεσίµων του Δηµοσίου».  

5 σχόλια:

  1. Συγνώμη, Διαμαντή, για θύμισέ μου, εκείνος για τον οποίο είπε ο Ανδρέας «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500.000.000 δρχ» συνδικαλιστής της ΔΕΗ ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου μεγάλε συνδικαλιστή!!!

    Να δούμε πότε θα πας για δουλειά.

    Να δούμε πόσα πραγματικά μεροκάματα έχεις κάνει μέσα στην παραγωγή και όχι στα γραφεία των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός είναι να καταλάβουν οι πάντες (και όχι μόνον οι συνδικαλιστές, αλλά και τα κόμματα) ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργούν όχι προς το συμφέρον των εργαζομένων τους, αλλά προς το συμφέρον των καταναλωτών/πελατών τους, δηλαδή όλης της ελληνικής κοινωνίας.
    Και να μην εκμεταλλεύεται κάθε Φωτόπουλος, το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να αγοράσει ρεύμα από άλλη επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζιζέλ είσαι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και ύδατος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιωτικοποίηση τώρα στη ΔΕΗ.
    Όποιος θέλει να καταλάβει τη διαφορά κράτους ιδιώτη ας συγκρίνει την Ολυμπιακή πριν και τώρα. Από μια ανοργάνωτη γεμάτη απεργίες και καθυστερήσεις εταιρία, ένα μπάχαλο, έγινε υπόδειγμα εξυπηρέτησης χωρίς να ακριβύνει ούτε μισό ευρώ τα εισιτήρια της.

    Αυτά να τα βλέπουν κάτι αριστερούληδες βολεμένοι που μασάνε από 100 συνδικαλιστικές κουτάλες και κράζουν τους ιδιώτες. Ιδιωτικοποίηση ΠΑΝΤΟΥ μπας και τεντωθεί κανένα κορμάκι και δουλέψει, τεμπελόσκυλα...

    Όταν δεν μπορείς να το διαχειριστείς γιατί δεν έχεις χρήμα και τρώς στη μούρη και τα κομματόσκυλα καλύτερα να το δώσεις να ξεμπερδεύουμε, όπως έκαναν στην Ολυμπιακή και αποκτήσαμε επιτέλους αερογραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή