Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο ευρωπαϊκός Τύπος για τον τελικό κυπέλου (κι όσα ακολούθησαν)

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο. Η κατακραυγή είναι για άλλη μία φορά παγκόσμια, με τα ξένα ΜΜΕ να αναρωτιούνται «μα τι συμβαίνει τέλος πάντων στην Ελλάδα».
Αυτός ήταν ο τίτλος που επέλεξε να βάλει στο σχετικό της άρθρο η καναδική Calgary Herald, με τον συντάκτη να συμπληρώνει: "δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν είναι η τελευταία. Ο χουλιγκανισμός στα Βαλκάνια είναι ανεξέλεγκτος και δεν είναι λίγες οι φορές που
σε Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Ελλάδα και Ρουμανία έχουμε θρηνήσει θύματα".

Σκληρό είναι το κείμενο του γερμανικού Kicker: "Χάος και ταραχές στην Αθήνα. Ο τελικός του Κυπέλλου αμαυρώθηκε από τη βία, με οπαδούς της ΑΕΚ να μετατρέπουν το Ολυμπιακό Στάδιο σε σεληνιακό τοπίο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κερδίζει πρωτοσέλιδα, αλλά μόνο αρνητικό, με το στήσιμο αγώνων, τις δωροδοκίες και τη βία. Και δυστυχώς δεν προσπαθεί να αλλάξει".

La Aficion (Μεξικό) "Ξύλο. Ακόμα περισσότερο ξύλο. Σκηνές βίας. Διάολε, αυτές οι εικόνες καθηλώνουν".

Τhe World Game (Αυστραλία): "Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατέστρεψαν τη χαρά που ένιωθαν οι παίκτες τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο τελικός έληξε νωρίτερα, καθώς περίπου 4000 χούλιγκαν επιτέθηκαν στους παίκτες του Ατρόμητου και τους οπαδούς της ηττημένης ομάδας. Ο προπονητής του Ατρόμητου χρησιμοποίησε μία λέξη που δεν μπορούμε να αναπαράγουμε, αλλά έχει πέρα για πέρα δίκιο".

Sports Illustated (ΗΠΑ): "Στις εξέδρες των επισήμων επιτέθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, σημαδεύοντας με πιστόλια φωτοβολίδας τους συγγενείς και τους φίλους των παικτών του Ατρόμητου. Αλήθεια, αυτόν τον τίτλο τον χαίρονται οι παίκτες της ΑΕΚ;"

Αντίθετα, στην Ισπανία ελάχιστον λόγος γίνεται στα επεισόδια, καθώς τα ΜΜΕ αναφέρονται κυρίως στους Ισπανούς των "κιτρινόμαυρων". H As αναφέρει: "Η ΑΕΚ του Χιμένεθ, του Μίτσελ και του Ματέος πήρε τον πρώτο της τίτλο από το 2002".

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Σεβίλλης

Ο Μανόλο Χιμένεθ υπήρξε για χρόνια πιστός υπηρέτης της Σεβίλλης και η ομάδα της Ανδαλουσίας δεν τον ξεχνά. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, στην ιστοσελίδα της ομάδας αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Σεβίλλη και όλοι όσοι ανήκουν στην οικογένειά της συγχαίρουν τον Μανόλο Χιμένεθ, πρώην παίκτη και πρώην προπονητή του συλλόγου, για την επιτυχία του με την ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας τον Ατρόμητο με το εμφατικό 3-0. Ο Χιμένεθ γαλουχήθηκε ως παίκτης στις ακαδημίες της Σεβίλλης, έπαιξε περισσότερο από μια δεκαετία στην ομάδα της Σεβίλλης, ενώ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ήταν αρχηγός της ομάδας και αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εντάχθηκε στο τεχνικό προσωπικό του οργανισμού, φτάνοντας προπονητής στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην πρώτη του σεζόν και την τρίτη στη δεύτερη. Στην τρίτη του σεζόν απολύθηκε λόγω των αποτελεσμάτων, αν και η ομάδα είχε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Συγχαρητήρια Μανόλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου