Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σε άμυνα η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του Ντομινίκ Στρος Καν

Αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση από τον Στρος Καν των επαφών με τον πρωθυπουργό πολύ πριν τεθεί θέμα ΔΝΤ. Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βρίσκει από δω και στο εξής μπροστά της τα
περί «μυστικής διπλωματίας».

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό ανασύρθηκαν μια σειρά δηλώσεων που προϊδέαζαν ή ενημέρωναν την κοινή γνώμη για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει στις Βρυξέλλες «έχω επαφές και με τον Στρος Καν, για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, επίσης στις Βρυξέλλες ο κ Παπανδρέου είχε πει: «πρώτα απ’ όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ» καθώς και ότι «εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι χρήσιμη η συνεργασία μας με το ΔΝΤ».

Για τον ίδιο σκοπό ανασύρθηκε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2010 όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με την κυβέρνηση είχαν συζητηθεί οι δυνατότητες παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης Προϋπολογισμού, ελέγχου, αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.

Χαρακτηριστική πάντως της αμηχανίας ήταν και η δήλωση χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος μίλησε για παραπληροφόρηση. «Πρόκειται, είπε, για καθαρή παραπληροφόρηση. Πρόκειται για συστηματική παραπληροφόρηση. Πρόκειται για διαστρέβλωση της αλήθειας, που προσπαθεί να δείξει στον κόσμο -υποτίθεται- και να αποδείξει ότι ο κ. Παπανδρέου είχε σκοπό της ζωής του, αφού κέρδισε τις εκλογές με 11 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ., να μας βάλει στο ΔΝΤ. Ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να προσφύγουμε εκεί, αλλά ένας λόγος που τον εφηύρε το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου