Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Η χώρα βαδίζει σε τραγωδία

Κριτική στην οικονομική πολιτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, στη δύσκολη συγκυρία, άσκησε σήμερα Τρίτη ο οικονομολόγος-πανεπιστημιακός κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5. Στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησε πως η χώρα βαδίζει σε τραγωδία και τόνισε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να
μην οδηγηθούμε σε μια οικονομική τραγωδία αντίστοιχη της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και διατελέσας διοικητής της Αγροτικής και Εμπορικής Τραπέζης εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησε πως η χώρα βαδίζει σε τραγωδία και τόνισε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια οικονομική τραγωδία αντίστοιχη της Μικρασιατικής Καταστροφής.
«Τα κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στρογγυλεμένη, απλή και απτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει το περιθώριο για μικροπολιτικούς χειρισμούς. Έχει τεράστιες ευθύνες», τόνισε ο κ. Πεπελάσης.
Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως «έχει κάνει ζημιά στη χώρα, με τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα», προσθέτοντας πως «περιέπαιζε τον λαό όταν έλεγε ότι θα βγούμε γρήγορα στις αγορές».
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου ότι έρχονται δύσκολα χρόνια ο κ. Πεπελάσης έκανε λόγο για δηλώσεις που έρχονται σε ύστερο χρόνο και επεσήμανε πως όταν ο ίδιος έκανε τις ίδιες δηλώσεις δύο χρόνια νωρίτερα προκαλούσε δυσφορία.

2 σχόλια:

  1. Esy tosa xronia poy hsoyn k.Pepelasi?
    Twra, xairw poly, ki o skylos moy kserei gia thn tragwdia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρος Καβακόπουλος10 Μαΐου 2011 στις 7:00 μ.μ.

    Ο κύριος Πεπελάσης επί Ανδρέα Παπανδρέου δεν μίλαγε και όλα τ' βρισκε καλά. Τώρα που πνιγόμαστε, δεν δικαιούται να μιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή