Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εξώδικη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σάββα Σταματιάδη

Έφτασε πριν από λίγο στο Δημαρχείο η παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία κατοίκων της οδού Σάββα Σταματιάδη (πρώην Ραιδεστού), όπου συνεχίζει, θυμίζουμε, να γίνεται η λαϊκή αγορά της Τρίτης. Η σχετική πρωτοβουλία έφτασε εσπευσμένα στο mail μας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Γρετζελιά. Η εξώδικη
όχληση- διαμαρτυρία έχει ως εξής

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ & ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ

Τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, που εκπροσωπείται από την Δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά και εδρεύει στην οδό Δεκελείας 97.

Κοινοποιητέα προς 

-         Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
-         Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-         Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς
-         Περιφέρεια  Αττικής
-         Συνήγορο του Πολίτη

Οι υπογράφοντες είμαστε κάτοικοι της οδού Σάββα Σταματατιάδη και των κάθετων αυτής οδών του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Όπως γνωρίζετε,  τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια επί της ως άνω οδού διενεργείται η λαϊκή αγορά του Δήμου μας κάθε Τρίτη.  Όλα αυτά τα χρόνια φέρουμε το βάρος και τις προφανείς, αφόρητες πλέον, πολλαπλές επιβαρύνσεις από την διενέργεια της λαϊκής αγοράς (όπως έγινε αποδεκτό και από το Δημοτικό Συμβούλιο –π.χ. στη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου 2011- και ομολογείται στην υπόψη σας «Ανακοίνωση»  της 08-02-2011 των Σωματείων Επαγγελματιών-Πωλητών και Παραγωγών Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών). Παρόλα αυτά και τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, ουδέν έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της ευνομίας και ισονομίας και κυρίως για την διαφύλαξη της ασφάλειας, της αναγκαίας κοινωνικής ειρήνης, της προσδοκώμενης κοινής ησυχίας και της δημόσιας καθαριότητας.
Με βάση την υπ’ αριθμ. 53/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (για την ανά εξάμηνο και εκ περιτροπής λειτουργία της κεντρικής λαϊκής αγοράς στις οδούς αφενός Σάββα Σταματιάδη και αφετέρου Επταλόφου), το απόγευμα της  02/05/2011 και ενώ είχαμε τύχει των διαβεβαιώσεών της κας Δημάρχου ότι η απόφαση αυτή θα εκτελεστεί άμεσα, αφαιρέθηκαν με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Δήμου οι πινακίδες σήμανσης  λαϊκής αγοράς της οδού Σταματιάδη και τοποθετήθηκαν στην οδό Επταλόφου. Μάλιστα μας ζητήσατε να μην μετακινήσουμε τα αυτοκίνητά μας που ήταν σταθμευμένα επί της οδού αυτής «για να βοηθήσουμε» όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρατε στην αποδοχή της απόφασης. Εμείς,  πεπεισμένοι από τις ως άνω διαβεβαιώσεις και θεωρώντας ότι γνωρίζετε τι κάνετε, ότι έχετε τηρήσει την νόμιμη διαδικασία και ότι η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει επιτέλους στην οδό Επταλόφου, δεν μετακινήσαμε τα οχήματά μας. Όμως περί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, δίχως να ενημερωθούμε σχετικά (διακινδυνεύοντας έτσι η περιουσία μας) επανατοποθετήσατε τις πινακίδες σήμανσης στην οδό Σταματιάδη και η λαϊκή αγορά της Τρίτης 03/05/2011 λειτούργησε και πάλι στην οδό αυτήν, δεχόμενοι εμείς από τη μία προπηλακισμούς και απειλές για την περιουσία μας από τους πωλητές της λαϊκής και από την άλλη «συστάσεις» από την Δημοτική Αστυνομία, την οποία στείλατε για να περιφρουρήσει την ακώλυτη λειτουργία της λαϊκής στην οδό αυτή(!), σε πλήρη αντίθεση με τα προηγηθέντα, τις διαβεβαιώσεις σας, την απόφαση-συστάσεις και ενέργειές σας (για την διακοπή της λαϊκής στην οδό Σταματιάδη).
Μετά τις συνακόλουθες και –βέβαια- καθόλα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μας, αναρτήθηκε την 05/05/2011 στην ιστοσελίδα του Δήμου ανακοίνωση στην οποία αναφέρετε ότι δεν μπορούσε να εκτελεστεί η «εισήγησή του Δημοτικού Συμβουλίου» (όπως αποκαλείτε πλέον την άνω «ΑΠΟΦΑΣΗ» του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/03/2011), «η οποία  προκειμένου να είναι εκτελεστέα θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η περιφέρεια θετικά, έχοντας λάβει υπόψιν της, τις εξής αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και της Τροχαίας». Ακόμη,  αναφέρετε ότι η απάντηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών ήταν αρνητική και περιήλθε σε γνώση σας σε οριακό χρονικό σημείο, το μεσημέρι της Δευτέρας 02 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στην οδό Επταλόφου, ακυρώνοντας ουσιαστικά τον οποιοδήποτε σχεδιασμό της Διοίκησης της πόλης». Ακόμη, διαβεβαιώνετε τους δημότες ότι «η Δήμαρχος έχει αρχίσει τη διαβούλευση με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα το ζήτημα, ζητώντας την κατανόηση» μας!
Οι αποφάσεις και ενέργειές σας,  σε συνδυασμό με την ανακοίνωση σας προκαλούν τουλάχιστον ερωτηματικά, ενώ δείχνουν όχι μόνον απόλυτη  και επικίνδυνη ανικανότητα διοίκησης του Δήμου και νόμιμης εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων σας αλλά και προκλητική αδιαφορία για τις αρμοδιότητές σας και τους νόμους (!) που αν δεν συγχωρείται στους πολίτες, γίνεται αδιανόητη για έναν ΟΤΑ!
Περαιτέρω προβληματίζουν οι «στόχοι» σας, καθόσον παρακολουθούμε μια απολύτως αντιφατική  τακτική - «πολιτική»:
Από την μία, εάν γνωρίζατε ότι για την μετακίνηση της λαϊκής απαιτείται απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, γιατί αφαιρέθηκαν από την οδό Σταματιάδη οι πινακίδες της λαϊκής και μας διαβεβαιώνατε ότι η λαϊκή θα γίνει στην οδό Επταλόφου ζητώντας μας μάλιστα να μην μετακινήσουμε τα οχήματά μας από την οδό Σταματιάδη;
Είχε ληφθεί απόφαση της Περιφέρειας με την οποία εγκρίθηκε η μετακίνηση της λαϊκής; Εάν όχι γιατί μας υποβάλατε και σε αυτήν την ταλαιπωρία;
Εάν όπως αναφέρετε στην ως άνω ανακοίνωσή σας ενημερωθήκατε το μεσημέρι της 02/05/2011 για την «αρνητική απάντηση» του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, γιατί αφαιρέσατε τις πινακίδες σήμανσης και μας διαβεβαιώνατε για την μετακίνηση της λαϊκής, με όλες τις προπεριγραφόμενες επιπλοκές;  Γιατί μας εκθέσατε σε διενέξεις και στον κίνδυνο συγκρούσεων με τους ανθρώπους της λαϊκής; Γιατί μας εμπαίξατε το απόγευμα συστήνοντας μας να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας και το επόμενο πρωί να μας κάνετε συστάσεις (δια της δημοτικής αστυνομίας) για να μην δυσχεράνουμε την λειτουργία της λαϊκής;
Από την άλλη, στην ανακοίνωσή σας αναφέρετε ότι η απόφαση σας είναι «εισήγηση» και ότι ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών ήταν αρνητικός στην μετακίνηση της λαϊκής αγοράς και ότι έχετε αρχίσει τη διαβούλευση με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα το ζήτημα. Από αυτά γίνετε φανερό ότι γνωρίζετε (ή θα έπρεπε να γνωρίζετε) ότι  αρμόδιος για την έκδοση σχετικής απόφασης είναι μόνο η Περιφέρεια, η οποία θα εκδώσει σχετική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις γνώμες του Δημοτικού Συμβουλίου, του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και της Τροχαίας. Στην περίπτωση αυτή αναρωτιόμαστε εάν διαβιβάσατε στην Περιφέρεια την  «απόφασή» -την μία ημέρα-, «εισήγησή» την άλλη, του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να ληφθεί σχετική απόφαση.  Και αν δεν έχει γίνει αυτό, γιατί μας εμβάλατε σε τέτοια αναστάτωση;  
Επειδή, περιήλθε σε γνώση μας ότι την Τρίτη 17/05/2011 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με θέμα μεταξύ των άλλων την συζήτηση της επιστολής διαμαρτυρίας μας. Όμως το ζητούμενο στην περίπτωσή μας δεν είναι να συζητηθεί η επιστολή μας αλλά να ενεργήσετε άμεσα προς αποκατάσταση της νομιμότητας.
Επειδή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συνέπειες από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς επί 40ετία στην οδό Σταματιάδη είναι πολλαπλά βλαπτικές για τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και απαξίωσης της περιουσίας μας, αντίθετα στις αρχές της χρηστής και δίκαιης διοίκησης αλλά και της ισονομίας, καθόσον εμείς και μόνο εμείς επωμιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια το αντίστοιχο βάρος.

Για τους λόγους αυτούς 

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας και ιδίως των αστικών και ποινικών αξιώσεών μας κατά παντός υπαιτίου,  

Διαμαρτυρόμαστε (και πάλιν) έντονα για την όλη συμπεριφορά σας, τις πράξεις και παραλείψεις σας.
Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα και νόμιμα για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς και μέχρι τότε αξιώνουμε να μεριμνήσετε ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ασφάλειας, καθαριότητας, ησυχίας και γενικά τάξης στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς προς αποφυγή περαιτέρω βλάβης μας και τήρηση των νόμων από όλους!
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα προς τον Δήμο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από την Δήμαρχο, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην οικεία έκθεση επίδοσής της.
Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, 16 Μαΐου 2011
Οι εξωδίκως οχλούντες, διαμαρτυρόμενοι κλπ.

2 σχόλια:

  1. Η επιστολή αυτή αποτελεί ράπισμα προς τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, όπως ακριβώς η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την αποπομπή Χωρινού ήταν ράπισμα προς αυτόν.
    Πώς όμως θα προχωρήσουμε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γίνετε σαφές επίτηδες στην επιστολή το πότε διαβεβαίωσε η δήμαρχος τους κατοίκους ότι θα γίνει μεταφορά από 3/5/11, καθώς και το ποιος από τη δημοτική αρχή είπε στους κατοίκους να μην πάρουν τα αυτοκίνητά τους.

    Επίσης πουθενά δε φαίνεται να συγκινεί κάποιους (όχι όλους) ότι δε γίνεται να πάει η λαϊκή στην Επταλόφου χωρίς έγκριση από την περιφέρεια, πάει και τελείωσε.

    Δηλαδή αυτό το εξώδικο ζητάει από τη δήμαρχο, εκτός από το να απολογηθεί για το λάθος - που το έχει κάνει ήδη - να παραβεί και το νόμο για να μη γίνει μήνυση;;;; Αλλιώς πού αποσκοπεί και τι παραπάνω προσφέρει αυτή η απειλή σε μια δημοτική αρχή που πήρε μια τόσο σημαντική απόφαση;

    Καλύτερα το εξώδικο από τη Ραιδεστού, παρά η δικαιολογημένη μήνυση και το αυτόφωρο από την Επταλόφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή