Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κρισιμα θέματα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν φαίνεται ότι θα περάσουμε ένα ήσυχο απόγευμα, όσοι (είτε από επαγγελματική υποχρέωση είτε από καθαρό... βίτσιο) βρεθούμε στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας, όπου θα συνεδριάσε ιτο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Από τα θέματα ξεχωρίζουμε τα εξής:
- Την υπόθεση της δασκάλας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, για την οποία σήμερα το δικαστήριο ΑΠΕΡΡΙΨΕ τα ασφαλιστικά μέτρα, συνεπώς είναι μάλλον βέβαιο ότι σύντομα θα
παραχωρήσει τη θέση της σε άλλο πρόσωπο. Ωστόσο υπάρχει μια ισχυρή ομάδα υποστηρικτών της, που αναμένεται να συνεχίσουν την πίεση για μονιμοποίησή της, ίσως από σήμερα το απόγευμα κιόλας.
- Την υπόθεση της παύσης του πρώην αντιδημάρχου Ζαχαρία Χωρινού, καθώς το θέμα της λαϊκής είναι ακόμα "ανοικτή πληγή" στα πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει διευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το χάσμα ανάμεσα στη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, η οποία κάθε μέρα παίρνει την κατάσταση περισστόερο στα χέρια της, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά, ο οποίος έφερε εσπευσμένα το θέμα της μεταφοράς σε συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, με τη δήμαρχο τότε να βρίσκεται ακόμα σε φάση προσαρμογής. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ ο κ. Γρετζελιάς, βασικός υπαίτιος της κατάστασης, απλώς παίρνει τον καφέ ή το μεζέ του απέναντι απ΄οτο Δημαρχείο, την ώρα που η Νέα Προοπτική αγωνίζεται να βρει τρόπους επίλυσης του νέου αυτού "αγκαθιού".
- Την υπόθεση του οίκου ανοχής ο οποίος επίσης επανέρχεται με πρωτοβουλία του κ. Γρετζελιά και με πρόθεση να επιδιωχθεί το κλείσιμό του. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε συζητηθεί το Δεκέμβριο, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον Σταύρο Κόντο. τότε ο κ. Κόντος είχε ρωτήσει τους συμβούλους της (νέας) πλειοψηφίας κ.κ. Μπόβο και Γρετζελιά αν επιθυμούν να συζητηθεί τότε το ζήτημα του οίκου ανοχής ή να το αφήσει για συζήτηση στη νέα δημοτική περίοδο, όταν θα είχε αναλάβει η Έφη ΓΑίτανά- Αποστολάκη. Τότε ο κ. Γρετζελιάς είχε συμφωνήσει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο όμως... ο ίδιος απουσίαζε. Έτσι, είναι κρίσιμο να μάθουμε σήμερα τη θέση του δημόσια.
- Τέλος, είναι σημαντικό το ότι άλλο ένα θέμα (η επιτροπή καταμέτρησης εσόδων εκκλησίας) οδηγείται μετά βεβαιότητος σε απόσυρση (είχε ξαναγίνει προ λίγου καιρού με το μεγάλο θέμα της Μπριτάνια), πράγμα που δείχνει έναν "αυτόνομο" προσδιορισμό θεματολογίας εκ μέρους του κ. Γρετζελιά για το Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως και χωρίς να την γνωρίζει η ίδια η δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη. Και σε αυτό το θέμα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Τα υπόλοιπα... το απόγευμα...

6 σχόλια:

  1. ok to minima elifthei , gia ola ftaiei o Gretzelias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ουσία η Νασιούλα θα απομακρυνθεί από το εργαστήρι με το "έτσι θέλω" της γυναίκας-αξιωματούχου πού'γινε αξιωματούχος από το πουθενά. Κάποιοι-ες, αντί να κάνουν το σταυρό τους, αποδεικνύονται και μικρόψυχοι-ες και συμπλεγματικοί-ές. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. THΣ ΡΩΣΣΙΔΑΣ ΠΟΡΝΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΖΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιο θεμα Νασιουλα βρε παιδια....εγινε το δικαστηριο που ειχε προκαλεσει η κ Νασιουλα και ηταν απορριπτικο για το αιτημα της. καιρος να δικαιωθουν οι υπαλληλοι που πραγματικα δουλευουν καθε μερα και σε οκτaωρη βαση και προσφερουν στους πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μάθατε τα «φρέσκα» εκεί στην οδό Φυλής, ακόμα στην πόρνη απ τη Ρωσία έχετε μείνει; Μετά την «απόσυρση» του straigt Στρός Κάν, ο κ. Γκουίντο Βεστερβέλε πήρε τα πάνω του. Έκανε παρέμβαση στη Δήμαρχο και, προκειμένου να συμφωνήσει να δοθεί στην χώρα μας η επόμενη δόση του δανείου, ζητά να ανοίξει _ _ _ _χανείο στην πόλη μας. Υποσχέθηκε μάλιστα να το εγκαινιάσει μαζί με τον «άντρα που τον γεμίζει δύναμη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα θα κανουν να κατσουν και να μιλησουν ηρεμα για να τα βρουν. αλλιως φοβαμαι οτι θα εχουμε ιστορες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή