Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μειώνονται τα διόδια, αλλά... πότε;

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Μεταφορών με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης. Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη
μείωση των διοδίων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Θετική είναι και η στάση των τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, η τελική συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα και όποιοι "βλέπουν με καλό μάτι" την επίτευξη της συμφωνίας και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος, που είναι το μεγαλύτερο αυτή την εποχή στη χώρα μας, ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού, περί τα τέλη του καλοκαιριού θα εφαρμοσθεί και η μείωση των διοδίων, που προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας, κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα.

Ενδεχομένως η μείωση των διοδίων να ξεκινήσει και νωρίτερα εφόσον υπογραφεί η συμφωνία.

Οι κ.κ. Ρέππας και Μαγκριώτης υπογράμμισαν ότι απ ' όλη αυτήν τη διαδικασία ''μπήκε φρένο'' στις μεγάλες αυξήσεις διοδίων που οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν να επιβληθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρέππας, η τελική συμφωνία θα ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τεχνικές λύσεις, προβλήματα με τις προσφυγές.

Είναι επίσης εξίσου αισιόδοξο, πρόσθεσε, ότι και οι τράπεζες που συμμετέχουν στις συνομιλίες θα επιβεβαιώσουν και εμπράκτως την θέση τους με την καταβολή των δανείων, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα έργα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού του Δημοσίου που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο θα συσταθεί, ενώ ήδη έχει υπάρξει ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου