Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το χρονικό μιας μη κυβέρνησης συνεργασίας...

Ήταν περίπου τρεις και είκοσι το απόγευμα της Τετάρτης όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Γ.Παπανδρέου ο οποίος έθεσε το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας και ζητεί από τον Α.Σαμαρά να στηρίξει ένα σχήμα εθνικής σωτηρίας. Η συνομιλία είχε ως εξής:

Γ.Παπανδρέου: «Προτείνω να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από κοινού».
Α. Σαμαράς: «Εθνικής σωτηρίας με αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή δεν γίνεται. Εμείς να βάλουμε πλάτη, αλλά εσύ έχεις χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της αγοράς. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο σχήμα με εσένα πρωθυπουργό. Πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής».
Γ. Παπανδρέου: «Αν νομίζεις ότι το πρόβλημα είμαι εγώ, είμαι διατεθειμένος ακόμη και να μην είμαι πρωθυπουργός».

Λίγες ώρες μετά, και αφού είχε διαρρεύσει το περιεχόμενο του πρώτου τηλεφωνήματος προκαλώντας πανικό, οι δύο αρχηγοί επικοινώνησαν ξανά.
Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική θητεία».
Γ. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση αυτή δεν θα πρέπει να είναι βραχύβια».
Α. Σαμαράς: «Να τελειώνουμε με την επαναδιαπραγμάτευση και να πάμε σε εκλογές».
Γ. Παπανδρέου: «Θα πάμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Θα το δούμε… Τα λέμε».

Το τρίτο και τελευταίο τηλεφώνημα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα», έγινε λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Γ. Παπανδρέου: «Αντώνη, δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω με τις διαρροές, μου δημιουργεί πρόβλημα και μεγάλη πίεση στο εσωτερικό. Να το δούμε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον».
Α. Σαμαρά: «Δεν υπήρξε δική μου διαρροή. Προφανώς οι δικοί σας τα δώσανε».
Ο πρωθυπουργός έκλεισε το τηλέφωνο και λίγο αργότερα ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου