Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: Κρίσιμη η σταθερότητα του ευρώ

«Η σταθερότητα της ευρωζώνης έχει "κρίσιμη σημασία" για την Ευρώπη και τη Γερμανία όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης», δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφερόμενη στην αποστολή εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την
εκτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: «Επιθυμώ κατ' αρχάς να λέει η έκθεση το είδος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, όμως ξέρετε ότι η σταθερότητα της ζώνης (του ευρώ) στο σύνολό της έχει κρίσιμη σημασία για τους Ευρωπαίους γενικά και προφανώς και για μας τους Γερμανούς».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει «ικανοποιητική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται, στην Αθήνα, μεταξύ του κλιμακίου της τρόικας και των ελληνικών αρχών.

Όπως είπε ο Α. Αλταφάζ: «Δεν παρουσιάζονται σημαντικά εμπόδια στις συζητήσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες».

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», με τις διαβουλεύσεις να επικεντρώνονται κυρίως στα μέτρα που απαιτούνται για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων του 2011, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου